Σε αήθη επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου προχώρησε χθες η εφημερίδα «Αυγή» γράφουν «Τα Νέα». Με αφορμή ένα σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου, το οποίο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να χαρακτηρίσει «σεξιστικό» επειδή αφορούσε το επικοινωνιακό «σόου» που έστησαν στην πύλη του Ραδιομεγάρου η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Ραχήλ Μακρή, η «Αυγή» ξεκίνησε εκστρατεία κατά των «ΝΕΩΝ» με τίτλο «Η διαπλοκή χτυπάει… κίτρινο».

Διαβάστε τι γράφουν στα ΝΕΑ οι Ανδρέας Πετρουλάκης, Μαρία Χούκλη, Σταύρος Τσακυράκης, Μιχάλης Μητσός

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της εφημερίδας ΑΥΓΗ στον γελοιογράφο Δημήτρη Χαντζόπουλο, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Η επίθεση της ΑΥΓΗΣ, του κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ σε γελοιογράφο εφημερίδας δείχνει για μια ακόμη φορά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον δημόσιο λόγο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναρωτιόμαστε: το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επεδείκνυε την ίδια ευαισθησία, αν η γελοιογραφία δεν αφορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάποιο άλλο κόμμα ή πρόσωπο; Μάλλον όχι, γιατί αυτό που ενόχλησε τον ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση την ΑΥΓΗ ήταν η διακωμώδηση ενός κατασκευασμένου αλλά αποτυχημένου επικοινωνιακού σόου, κομμένου και ραμμένου για τα δελτία των 8.

Η συμπαράταξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρήκε και στο θέμα της φίμωσης της ελευθεροτυπίας κοινό βηματισμό. Η δεξαμενή της «αντιμνημονιακής» πολιτικής στερεύει και μαζί με αυτή η «αντιμνημονιακή» επιχειρηματολογία. Λογικό είναι μέσα σε αυτή τη σύγχυση να τους απασχολούν «γελοιογραφίες» και όχι τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και της χώρας».