«Γλίτωσα χάρη στις ενέργειες της Θεοδώρας Μέγα (εργαζόμενης της ΕΡΤ), της Ραχήλ Μακρή και ενός αστυνομικού, ο οποίος επίσης πιστεύω ότι θα έχει σωματικές βλάβες από τη συμπίεση, όπως και εγώ», αναφέρει η βουλευτής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην μηνυτήρια αναφορά της προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την οποία κατέθεσε το μεσημέρι της Τετάρτης. Το περιεχόμενό της είχε αναπτύξει και προφορικά τη Δευτέρα, ενώπιον της εισαγγελέως κυρίας Ευτέρπης Κουτζαμάνη.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει ότι «ήθελαν να την συνθλίψουν», αλλά και ότι εσκεμμένα την χώρισαν από τους άλλους 4 βουλευτές, που ήταν παρόντες έξω από το ραδιομέγαρο το περασμένο Σάββατο. Προσθέτει ότι την απέκλεισαν και από τον συνεργάτη της με την παράταξη ΜΑΤ ενώπιον της. Ζητάει την αυτεπάγγελτη δίωξη των κακουργηματικών πράξεων, όπως έχουν καταγραφεί από τις κάμερες. Την αναφορά συνυπογράφουν επίσης οι βουλευτές, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Δημήτρης Στρατούλης, Βασίλης Χατζηλάμπρος (ΣΥΡΙΖΑ) και Ραχήλ Μακρή (ΑΝΕΛ).
Στο κείμενο εκτός από τις καταγγελίες για «κλιμακούμενη βία» η κυρία Κωνσταντοπούλου παραθέτει όλο το ιστορικό των γεγονότων του Σαββάτου έξω από την ΕΡΤ υποστηρίζοντας ότι προπηλακίστηκε αλλά και ότι παρεμποδίστηκε ως βουλευτής να μπει στην ΕΡΤ και να ασκήσει τα καθήκοντά της. Παραθέτει επίσης λεπτομέρειες από την επικοινωνία της με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κυρία Παναγιώτα Φάκου την οποία, όπως είπε, κάλεσε όταν της δήλωσε αναρμοδιότητα να παρέμβει «να συντάξει τις εκθέσεις που προβλέπει ο νόμος πριν χαθούν τα στοιχεία». Το όλο επεισόδιο το αποδίδει σε μεθόδευση και επιτηδευμένη κλιμάκωση.
Στην αναφορά καταγράφεται επίσης και το ιστορικό από την απόφαση για διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ, αλλά και την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία δεν πέρασε από τη Βουλή.