Σχέδια για αποκλεισμό το κόμματός του από τις εκλογές καταγγέλλει ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο, επαναλαμβάνοντας παράλληλα τους ισχυρισμούς του περί πολιτικής δίωξης του ιδίου και βουλευτών της ΧΑ.

Στη σχετική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, με την ένδειξη «Του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου», εξαπολύεται επίθεση στην κυβέρνηση και στα μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι «η πολιτική δίωξη και η φυλάκιση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής δεν έφερε το επιδιωκόμενο γι’ αυτούς αποτέλεσμα».

«Σε πείσμα όμως της πολιτικής τρομοκρατίας, το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών αντέχει πολιτικά, ηθικά, δημοσκοπικά, εάν δεν είναι πλέον ενισχυμένο. Έτσι λοιπόν μηχανεύονται άλλα σχέδια. Σχέδια σκοτεινά και επικίνδυνα για την πολιτική ζωή του τόπου.

»Θέλουν και προσπαθούν, κάνοντας κουρελόχαρτο κυριολεκτικά το Σύνταγμα, να αποκλείσουν την Χρυσή Αυγή από τις εκλογές» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο, στο οποίο γίνεται επίκληση δύο σχετικών πρωτοσέλιδων δημοσιευμάτων.