Την άρση της ασυλίας των χρυσαυγιτών βουλευτών Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα, οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και διεύθυνσης αυτής, αποφάσισε να ζητήσει από την Ολομέλεια της Βουλής, η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Επίσης, θα εισηγηθεί και την άρση της ασυλίας των Παναγιώταρου, Κασιδιάρη και Αλεξόπουλου για άλλα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται για πράξεις τους στο παρελθόν (επεισόδια κλπ.). Από τους έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προσήλθαν να απολογηθούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας μόνον οι κκ. Γερμενής και Αλεξόπουλος.

Μάλιστα, ο πρώτος, γνωστός και ως «Καιάδας», εξέπληξε τους παρισταμένους βουλευτές λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο παππούς του έστελνε την δεκαετία του ’60 την μητέρα του να φέρει τον «Ριζοσπάστη» (!) και τον έκρυβαν στο σπίτι. Αν και την ταραγμένη εκείνη δεκαετία ο «Ριζοσπάστης» δεν κυκλοφορούσε παρά μόνο παράνομα από χέρι σε χέρι, καθώς το ΚΚΕ ήταν εκτός νόμου, κάτι που θύμισε στον κ. Γερμενή ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Σπ. Χαλβατζής, ωστόσο, έχει την σημασία της η αναφορά του αυτή.

Ο ίδιος προσήλθε με κουστούμι και σύμφωνα με τους βουλευτές εμφανίστηκε μάλλον τρομοκρατημένος. Ο κ. Γερμενής ζήτησε την άρση της ασυλίας του και φέρεται να είπε ότι «η δίωξή του είναι πολιτική». «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ερχόταν η εποχή που θα με κατηγορούσαν για ανατροπή του πολιτεύματος, για εσχάτη προδοσία, εγώ που έχω την ελληνική σημαία στο σπίτι μου. Δεν έχω ούτε τανκς, ούτε τίποτα», φέρεται επίσης να είπε ο κ. Γερμενής κατά την απολογία του, λέγοντας μάλιστα, σύμφωνα με βουλευτές, ότι ούτε ο στρατός του άρεσε και ότι απέφευγε τις ασκήσεις!

«Γίνεται ένα κυνήγι μαγισσών αυτή τη στιγμή γύρω από όσους στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή», είπε επίσης ο χρυσαυγίτης βουλευτές που έγινε γνωστός για το περιβόητο παράγγελμά του «Εγέρθητου!». Κατά τα λοιπά, ο κ. Αλεξόπουλος, ο οποίος ζήτησε επίσης την άρση της ασυλίας του, προσκόμισε την άδεια ραδιοερασιτέχνη που έχει νομίμως (διώκεται για παράνομο ραδιοσταθμό) καθώς τις εξετάσεις που είχε δώσει στο υπουργείο Μεταφορών.