Νέα πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά να προσέλθει στη Βουλή απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά μεδημοσίευματης εφημερίδας «Η Αυγή», σύμφωνα με το οποίο παράγοντες στο Μέγαρο Μαξίμου φέρονται να σχεδιάζουν προβοκάτσια κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, περί δήθεν εμπλοκής κομματικών στελεχών στις υποθέσεις των Σκουριών και της Marfin.

Κληθείς να σχολιάσει το εν λόγω δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει πολιτική με βάση δημοσιεύματα, αλλά καταθέτει ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο και ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Ωστόσο, πρόσθεσε, οι υπουργοί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν προσέρχονται στο Κοινοβούλιο και κάλεσε τον κ. Σαμαρά να δώσει απαντήσεις, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει και προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Την Πέμπτη η εφημερίδα Αυγή έδωσε συνέχεια στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άρθρο με τίτλο «Στήνεται προβοκάτσια με στόχο την Αριστερά και τα κινήματα», που υπογράφει «ειδικός συνεργάτης», αναφέρεται ότι «μικρή ομάδα «σκληρών» του Μαξίμου» επιστρατεύει παρακρατικούς μηχανισμούς, για να επιβεβαιωθεί η θεωρία των δύο άκρων και κυρίως να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκεκριμένη ομάδα του Μαξίμου, όπως αναφέρει η Αυγή, έχει τριπλό σχέδιο: «να βομβαρδίσει την κοινή γνώμη με την τοξική προπαγάνδα κατά της αριστερής βίας», «την συστηματική παρακολούθηση των τηλεφώνων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα ακριβώς να στοιχειοθετηθεί η σχέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οποιαδήποτε μορφή βίας» και «την κινητοποίηση των πρόθυμων στο δικαστικό σώμα, οι οποίοι θα αναλάβουν να γενικεύσουν τις Σκουριές και να περάσουν την «αντιεγκληματική» νομοθεσία από τα κινήματα αντίστασης στην Αριστερά».

Με αφορμή το θέμα των Σκουριών, η εφημερίδα αναφέρει ότι «στο στόχαστρο της ΕΥΠ δεν είναι μόνο στοχοποιημένος λόγω δημόσια διατυπωμένων απόψεών του βουλευτής της Μακεδονίας, αλλά και βουλευτές της Θεσσαλονίκης, των οποίων επίσης τα τηλέφωνα και οι κινήσεις παρακολουθούνται».

«Όπως επίσης» συνεχίζει το δημοσίευμα «υπό συστηματική παρακολούθηση είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας τουλάχιστον βουλευτής του ΚΚΕ και στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

«Η εξάρθρωση του μαύρου, δηλαδή της Χρυσής Αυγής, είναι πρόβα τζενεράλε για το «συντριπτικό πλήγμα στο κόκκινο», δηλαδή την Αριστερά» σημειώνει η εφημερίδα.

Απάντηση Κεδίκογλου

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, ο κυβερνητικός εκρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Ακόμα και η πιο απίστευτη γελοιότητα, ακόμα και η πιο ακραία φαντασιοπληξία πρέπει να έχουν τα όρια τους.

» Για να μην σκεφτούμε τίποτα χειρότερο για την σκοπιμότητα του συγκεκριμένου δημοσιεύματος».