«Δεν ανέχομαι να βρίσκομαι στην ίδια αίθουσα με δολοφόνους» διαμαρτυρήθηκε ο βουλευτής ης ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, το πρωί της Τετάρτης.

Λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας βουλευτών, ο κ. Ψυχάρης επικαλούμενος προσωπικό ζήτημα, πήρε τον λόγο για να δηλώσει ότι δεν μπορεί να ανεχθεί την παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις για βαριά εγκλήματα.

«Δεν μπορώ να ανεχθώ να είμαι στην αίθουσα μαζί με δολοφόνους, με αυτούς που δολοφονούν τη Δημοκρατία» είπε ο βουλευτής, ενώ ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έκλεισε τα μικρόφωνα και δεν του επέτρεψε να συνεχίσει την παρέμβασή του.

Στα έδρανα της Χρυσής Αυγής, εκείνη τη στιγμή, βρίσκονταν οι βουλευτές Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Μιχάλης Αρβανίτης.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Βουλή καλείται να αποφασίσει για τις αιτήσεις άρσης της βουλευτικής ασυλίας των Μενέλαου Βλάχβεη (ΝΔ), Ιωάννη Μιχελογιαννάκη (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρη Χριστογιάννη (ΝΔ), Μιχάλη Ταμήλο (ΝΔ) και Μιχάλη Κασσή (ΠΑΣΟΚ).