Για απαξίωση του Κοινοβουλίου από τους κυβερνητικούς εταίρους, υποκρισία και αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ και για «δώρο της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, αναφορικά με την «επιλογή να μη συζητηθεί στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ».

Ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ότι η εξέλιξη αυτή είναι ένα δώρο της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ, ώστε να κρυφτεί και μην πάρει θέση σε αυτήν την πραξικοπηματικού χαρακτήρα κίνηση, που έκλεισε τη δημόσια ΕΡΤ και τραυμάτισε την ενημέρωση και τη δημοκρατία.

Η στάση αυτή των δυο κυβερνητικών εταίρων απαξιώνει τις ήδη τραυματισμένες διαδικασίες του Κοινοβουλίου και αποκαλύπτει την πολιτική υποκρισία και αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ, που έσκιζε «τα ιμάτιά του», όταν η κυβέρνηση κατέβαζε τα ρολά στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, επισημαίνει ο κ. Σκουρλέτης.

Σημειώνει παράλληλα ότι, η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία και τάξη επιβάλλουν την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, καθώς και την άμεση συζήτηση στη Βουλή της ΠΝΠ που έριξε «το μαύρο στην ΕΡΤ» και των προτάσεων νόμου που είχαν κατατεθεί για την ακύρωση των συνεπειών της.

Όσοι νομοθετικοί ελιγμοί και να γίνουν από τους κυβερνητικούς εταίρους σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, το ζήτημα θα παραμένει ανοικτό και θα χρεώνει τα κόμματα και ένα έκαστον των βουλευτών, αναφέρει με ανακοίνωσή της ηΔΗΜΑΡ, με αφορμή την ακύρωση της συζήτησης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η Βουλή οφείλει να κυρώσει ή να απορρίψει την ΠΝΠ, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ, καθώς η καταληκτική ημερομηνία (18/10/13) είναι υποχρεωτική και ζητάει να εισαχθεί άμεσα σε ψήφιση η κοινή πρόταση νόμου των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για μη κύρωση της Πράξης αυτής και για αναδρομική και εξ υπαρχής ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης κατάργηση της ΕΡΤ.

«Η ΔΗΜΑΡ καλεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην αποδεχθούν τη μεθόδευση μη ψήφιση της πρότασής τους μέχρι τη στιγμή που η Πράξη θα έχει αποβάλει αυτοδίκαια την ισχύ της, αλλά θα έχει επιβάλει οριστικά τα αποτελέσματά της.

Αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θελήσουν να κρυφτούν πίσω από τις συνταγματικές προθεσμίες προσπαθώντας να «περισώσουν» την υπογραφή και την πολιτική τους αξιοπιστία, θα έχουν ακέραια την ευθύνη» υυπογραμμίζεται στη ανακοίνωση.

Αντίδραση του ΚΚΕ

«Πάγια και αμετακίνητη θέση του ΚΚΕ είναι τόσο η κατάργηση της αντιδραστικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με βάση την οποία έκλεισε η ΕΡΤ και απολύθηκαν οι εργαζόμενοί της, όσο και η κατάργηση του σχετικού νόμου για την ΕΡΤ που ακολούθησε» σχολίασε για το θέμα το ΚΚΕ.

Σημειώνει ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «πρέπει να έρθει άμεσα για συζήτηση στην Βουλή, όπως προβλέπεται και να πάρει συγκεκριμένη θέση το κάθε κόμμα» και συμπληρώνει υπενθυμίζοντας ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει επανειλημμένα τροπολογίες για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και τα συναφή ζητήματα.