Αντιδράσεις των κομμάτων προκάλεσε η απόφαση ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος κρίθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε μόνο ο Λαγός

Σ. Κεδίκογλου: Η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, από την πλευρά του, αρκέστηκε να πει ότι πρέπει η Δικαιοσύνη να αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο της.

Π. Σκουρλέτης: Το ότι είναι ελεύθεροι δεν σημαίνει ότι είναι και αθώοι

«Το γεγονός ότι είναι ελεύθεροι δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι, είναι υπόδικοι. Η δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργήσει με βάση τους κανόνες του Κράτους Δικαίου», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε τηλεοπτική εκπομπή, σχολιάζοντας την απελευθέρωση των τριών βουλευτών της ΧΑ, Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Μίχου.

Φ. Κουβέλης: Δεν υπήρχε ψυχραιμία

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του REAL ο κ. Κουβέλης τόνισε: «Βρισκόμαστε σε ένα κλίμα πολιτικής πόλωσης. Το γεγονός ότι δεν εκρίθησαν προφυλακιστέοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν σημαίνει ότι έχουμε ολοκληρωμένη την κρίση της δικαιοσύνης. Η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής, είναι ένα μέτρο για την αποτροπή άλλων γεγονότων. Προϋπήρχε αυτή η κατάσταση. Θα έπρεπε να έχει ακολουθηθεί μια διαδικασία με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, η οποία δεν υπήρξε. Η νομιμότητα, η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών είναι η απάντηση σε όποιον παρανομεί και σε όποιον θέλει να προβεί στον εκφασισμό της κοινωνίας. Αυτή η νομιμότητα δεν υπηρετήθηκε».

Γ. Μιχελάκης: Κατά της λογικής ποιος έχασε ποιος κέρδισε

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπ. Εσωτερικών τάχθηκε κατά της «ποδοσφαιρικής λογικής «ποιος έχασε, ποιος κέρδισε»» και συμπλήρωσε: «Μήπως βιαζόμαστε λίγο;»

«Υπάρχουν διώξεις και κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε», συνέχισε ο κ. Μιχελάκης συμπληρώνοντας ότι το γεγονός ότι οι τρεις εκ των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής αφέθηκαν ελεύθεροι «δε σημαίνει ότι δεν έχουν τελεστεί κακουργηματικές πράξεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, από την πλευρά του, αρκέστηκε να πει ότι πρέπει η Δικαιοσύνη να αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο της.

Δ. Παπαδημούλης: Προς τι αυτό το σόου με τις χειροπέδες;

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής με ανάρτησή του στο twitter.

«Αν ήταν να τους αφήσουν ελεύθερους, προς τι αυτό το σόου με τις χειροπέδες; Η πολιτική-επικοινωνιακή διαχείριση από την κυβέρνηση πάσχει…» έγραψε και λίγο μετά πρόσθεσε: «Η εγκληματική δράση και οι απεχθείς ιδέες των Ναζί, δεν είναι υπόθεση μόνο δικαστική. Απαιτεί και πολιτικό-ιδεολογικό αγώνα. Ούτε βήμα πίσω!»

Αλ. Αλαβάνος:«Εμφυλιοπολεμική και ανόητη η δήλωση Σαμαρά»
«Είναι εμφυλιοπολεμική, επικίνδυνη, εκρηκτική και ανόητη η δήλωση του Πρωθυπουργού Σαμαρά επί αμερικανικού εδάφους, σύμφωνα με τους ανταποκριτές, ότι το ένα άκρο είναι η Χρυσή Αυγή και «το άλλο άκρο (είναι) που μιλάει για έξοδο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ».
Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έπρεπε να αντιμετωπίζει με πολιτικά επιχειρήματα τις αντίθετες απόψεις, όπως αυτές του Σχεδίου Β, κι όχι με ύβρεις , προσβολές και ανοικτές απειλές.
Πάντως, μια που είναι στην Αμερική ο κ. Σαμαράς, ας ζητήσει από τοFBIνα συλλάβει τον αμερικανό νομπελίστα Πολ Κρούγκμαν, που έχει παρόμοιες απόψεις».