Ανεβαίνουν οι τόνοι ανάμεσα στο ΠαΣοΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανάγκη να υπάρξει ενιαίο μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγή.

Την Πέμπτη το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος, είχε έντονο διάλογο με τον γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Βούτση, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

«Το κάδρο, (δηλάδή το εναιίο νιαίο μέτωπο) το θέλετε για άλλους λόγους, για να νομιμοποιήσετε την ασκούμενη πολιτική και να απενοχοποιήσετε τις κοινωνικές συνέπειες, που οδηγείται ο κόσμος σε απόγνωση. Γι αυτό το θέλετε ενιαίο κάδρο (…) δεν θέλουμε και δεν πρέπει να διαμορφωθεί ένα «κάδρο» που θα πάει δίπλα τα οικονομικά και τα κοινωνικά προβλήματα», είπε ο κ. Βούτσης. «Για ψηφοθηρικούς λόγους είναι λοιπόν κ. Βούτση;» ρώτησε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

« Βεβαίως. Από την πλευρά σας είναι για τη νομιμοποίηση της ασκούμενης πολιτικής και για την απενοχοποίησή σας από τις άθλιες κοινωνικές επιπτώσεις», απάντησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια η Χαρ. Τρικούπη εξέδωσε μια ανακοίνωση σε οξείς τόνους: «Τρεις μόνο ημέρες κράτησαν οι εκκλήσεις του κ. Τσίπρα, για την ενιαία στάση του συνταγματικού τόξου απέναντι στον νεοναζισμό. Την τέταρτη ημέρα –σήμερα –ο κ. Παπαδημούλης και ο κ. Βούτσης φρόντισαν να βγάλουν τις μάσκες του «μετώπου ενότητας» του λαού και να μας δείξουν και πάλι τα πρόσωπα του μικροκομματισμού και της υποκρισίας.

Θυσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την προοπτική διάλυσης του νεοναζιστικού μορφώματος στο βωμό της συντήρησης ενός παρωχημένου και πια επικίνδυνου «αντιμνημονιακού μπλοκ», το οποίο τελικά ως τώρα χρησιμοποίησε η Χρυσή Αυγή για το «ξέπλυμα» της. Θα κριθεί γι’ αυτό από τους Έλληνες δημοκράτες. Ελπίζουμε, προσδοκούμε, καλούμε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, και τις αριστεράς αλλά και την Ν.Δ., να μην ακολουθήσουν τη λογική της όξυνσης και του διχασμού. Να προχωρήσουμε όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις έμπρακτα στη συγκρότηση του ενιαίου μετώπου απέναντι στη λογική της Χρυσής Αυγής».

Εξάλλου την Παρασκευή το πρωί αντιπροσωπεία του ΠαΣοΚ με επικεφαλής τον γραμματέα κ. Ν. Ανδρουλάκη θα συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου. Αντικείμενο θα είναι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της βίας και του νεοναζισμού.