Διατεθειμένη να καθήσει στο ίδιο τραπέζι ακόμη και με εκείνους με τους οποίους έχει πολιτικές διαφωνίες, εμφανίζεται η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχετικά μηνύματα εκπέμπονται από στελέχη της εσωκομματικής πλειοψηφίας, τα οποία αναπτύσσουν από τη μία πλευρά την επιχειρηματολογία περί «ακροδεξιών θυλάκων» στο εσωτερικό της ΝΔ, και από την άλλη θέλουν να αποτρέψουν την επικράτηση μίας λογικής χαρακωμάτων που αναπτύσσεται από την εσωκομματική αντιπολίτευση της Αριστερής Πλατφόρμας, βάσει της οποίας δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να καθήσει στο ίδιο τραπέζι με ΝΔ, ΠαΣοΚ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ και να πέσει στην «παγίδα», όπως την χαρακτηρίζει, περί συμμαχίας των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου κατά του ακροδεξιού φαινομένου.
Οι σχετικές θέσεις αναπτύχθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην αρθρογραφία του ιστοτόπου iskra.gr, η οποία εκφράζει τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας.
Κατόπιν όλων αυτών, τις θέσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε την Τρίτη ο στενός συνεργάτης, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Αλ. Τσίπρα, κ. Ν. Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό real.
Μεταξύ των άλλων, ο κ. Παππάς απέρριψε για μία ακόμη φορά την θεωρία των άκρων που καλλιεργείται, όπως είπε από μία ακροδεξιά ομάδα στο εσωτερικό της ΝΔ.
Ομως την ίδια στιγμή, ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα τόνισε πως χαιρετίζει την ύπαρξη μίας ομάδας στελεχών της ΝΔ, η οποία απορρίπτει αυτή τη λογική. «Είναι θετικό που στελέχη της ΝΔ διαφοροποιούνται από την επίσημη γραμμή, της ακροδεξιάς ομάδας που συμβουλεύει τον κύριο Σαμαρά», είπε ο κ. Παππάς και στο πλαίσιο αυτό άφησε να εννοηθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να συζητήσει ακόμη και με πολιτικούς του αντιπάλους για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.
Τις απόψεις αυτές αναμένεται να αναπτύξει και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή, για το θέμα της ακροδεξιάς, η οποία πιθανώς να διεξαχθεί τις επόμενες εβδομάδες.
Οι θέσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνονται σε συνέχεια των εσωτερικών συζητήσεων, στις οποίες εκ μέρους της πλειοψηφίας έχουν διατυπωθεί συστάσεις για τήρηση προσεκτικής πολιτικής συμπεριφοράς από ομάδες εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπό τον φόβο κάποιας προβοκάτσιας ή κάποιας κατάστασης που θα μπορούσε να φέρει την Κουμουνδούρου σε θέση απολογούμενου για την καλλιέργεια έντασης.