«Επιλογή κατώτερη των περιστάσεων, που αποδυναμώνει το κοινό δημοκρατικό πολιτικό στίγμα» θεωρεί η ΔΗΜΑΡ την άρνηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας για συνάντηση πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη συνεδρίασή της την Τρίτη η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος συζήτησε τις εξελίξεις στο κρίσιμο θέμα της αντιμετώπισης της αντιδημοκρατικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Η Επιτροπή αποφάσισε να επαναφέρει τις επόμενες μέρες στη Βουλή το αίτημα της πρότασης για ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, που έχει καταθέσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

«Για εμάς, η δημιουργία ενός αρραγούς μετώπου όλων των κομμάτων της δημοκρατίας για την αντιμετώπιση του φασιστικού κινδύνου, αποτελεί σταθερή επιλογή. Καμία πολιτική διαφορά και αντίθεση δεν πρέπει να εμποδίσει την ενότητα απέναντι στο ‘απόλυτο κακό’» επισημαίνει ανακοίνωση της Επιτροπής, μετά τη συνεδρίαση, και προσθέτει ότι «όλα τα κόμματα, πρέπει χωρίς αντιμετάθεση πολιτικών ευθυνών, να συνεννοηθούν σε ένα μόνιμο και πολύμορφο πλαίσιο αποφασιστικών δράσεων».

Σε αυτή την κατεύθυνση η ΔΗΜΑΡ προτείνει να είναι η απονομιμοποίηση των πράξεων της Χρυσής Αυγής μέσα από την εφαρμογή των νόμων, την ενίσχυση της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της κοινωνίας για την αντιμετώπιση των εγκληματικών ενεργειών και την απαξίωση των απάνθρωπων ιδεών της.

«Πρέπει να αποδομήσουμε τη στρατηγική τής έντασης, της βίας και του αίματος της Χρυσής Αυγής, θέτοντας πάνω από όλα την ομαλότητα» καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.