Η Χρυσή Αυγή έχει «εισβάλλει» στα σχολεία, στρατολογώντας μαθητές ακόμη και δάσκαλους και καθηγητές, ανέφερε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Η εκπαίδευση είναι βασικός θεσμός για να διαμορφώνεις πολίτη. Πρέπει η πολιτεία να αξιοποιήσει αυτόν τον θεσμό. Αυτή τη στιγμή μέσα στα σχολεία στρατολογούνται παιδιά σε αυτή την ιδεολογία και σ’ αυτή την οργάνωση. Το βλέπουμε ως πολιτεία; Τι κάνει το υπουργείο Παιδείας;» τόνισε η κ. Ρεπούση, ενώ ζήτησε την παρέμβαση της πολιτείας.

Παράλληλα η κ. Ρεπούση υποστήριξε πως στο ποσοστό που έχει η Χρυσή Αυγή στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν «και μορφωμένοι άνθρωποι», ενώ πρόσθεσε ότι το ακροδεξιό κόμμα έχει αποκτήσει υποστηρικτές και από τον χώρο των εκπαιδευτικών.

«Η Χρυσή Αυγή έχει αυτή τη στιγμή ένα ποσοστό μέσα στην ελληνική κοινωνία. Μέσα σε αυτό το ποσοστό δυστυχώς υπάρχουν και μορφωμένοι άνθρωποι. Υπάρχουν και εκπαιδευτικοί, θέλω να πιστεύω λιγότεροι απ’ ότι σε άλλα στρώματα επαγγελματικά, όπως είναι για παράδειγμα η αστυνομία», δήλωσε.