Στο αρχείο -όσον αφορά το πειθαρχικό σκέλος της- τέθηκε η υπόθεση της κακοποίησης ενός 7χρονου αγοριού από τους γονείς του οι οποίοι είναι δικαστικοί λειτουργοί, ενώ η σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε σε επίπεδο τακτικής δικαιοσύνης εκκρεμεί στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Αυτά κάνει γνωστά ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στην Βουλή σε απάντηση σχετικής ερώτησης της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ κυρίας Μαρίας Γιαννακάκη. Πρόκειται για μια συγκλονιστική υπόθεση, την οποία ανέδειξε η εφημερίδα «Τα Νέα» και αφορά ένα 7χρονο αγόρι που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη χτυπημένο από τους γονείς του δικαστικούς!

Στην έγγραφη απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης αναφέρονται τα εξής: «Σύμφωνα με έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, το Μάιο του 2012 ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, ότι ένα ανήλικο αγόρι ηλικίας 7 ετών βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη χτυπημένο από τους γονείς του, οι οποίοι ήταν Δικαστικοί Λειτουργοί. Αμέσως η Εισαγγελέας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης παρήγγειλε ιατροδικαστική εξέταση, ιατρική και ψυχολογική εκτίμηση του ανηλίκου, από τα αρμόδια όργανα (Ιατροδικαστική Υπηρεσία, Δημόσιο Νοσοκομείο). Από την έρευνα αυτή διαπιστώθηκε ότι η σωματική βλάβη που υπέστη το ανήλικο ήταν ελαφρά και συνάμα η ψυχολόγος γνωμάτευσε ότι το παιδί βρισκόταν σε καλή κατάσταση, με καλή ικανότητα επικοινωνίας και ήθελε να επιστρέψει σπίτι του. Για τους παραπάνω λόγους κρίθηκε ότι δεν συνέτρεχε λόγος αφαίρεσης της επιμέλειας από τους γονείς του ανηλίκου και το ανήλικο επέστρεψε στην οικία του».

Η βουλευτής ζητούσε να ενημερωθεί ποια ήταν η τελική απόφαση για την επιμέλεια του παιδιού – θύματος κακοποίησης, αν σχηματίστηκε δικογραφία από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και αν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία δίκης. Ζητούσε επίσης να ενημερωθεί αν αποφασίστηκαν πειθαρχικά μέτρα σε βάρος των δύο δικαστικών λειτουργών.