Ο πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη Δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά την Τρίτη το βράδυ στην Αμφιάλη.Κάθε έλληνας καταδικάζει την απάνθρωπη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε τηλεοπτικό διάγγελμα το μεσημέρι της Πέμπτης. «Η δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρή από όσο φαντάζονται οι εχθροί της» τόνισε.

«Δεν θα επιτρέψουμε στους επίγονους των ναζί να δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή, να τρομοκρατούν και να υποσκάπτουν τα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Η δήλωση Σαμαρά

Το ξέρουμε όλοι ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή.

Και ότι ο λαός μας υπομένει τις μεγαλύτερες θυσίες.

Για να νικήσει την κρίση. Και να πετύχει την οικονομική του αναγέννηση.

Δεν είναι ώρα για εσωτερικές διαμάχες. Ούτε για ένταση.

Οι όποιες πολιτικές διαφωνίες λύνονται με διάλογο δημοκρατικό, όχι με διαφωνίες εμπρηστικές, ούτε με τη βία, απ΄ όπου και αν προέρχεται, και – πολύ περισσότερο – όχι με το αίμα. Που μας διαιρεί μέσα και μας εκθέτει έξω από την Ελλάδα.

Όπως συνέβη με την απάνθρωπη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που κάθε Έλληνας καταδικάζει με απέχθεια.

Αγωνίζομαι και θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για να τελειώσει η ανηφόρα των θυσιών του Ελληνικού λαού.

Όμως, η κατηφόρα της βίας καταστρέφει κάθε προοπτική να αποκτήσει η Ελλάδα εκείνο που της αξίζει: ανάπτυξη, ειρήνη και ευημερία. Ας σεβαστεί λοιπόν ο καθένας το λαό, τους κόπους και τις θυσίες του.

Και βεβαίως, αυτή η κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους επίγονους των ναζί να δηλητηριάζουν την κοινωνική μας ζωή, να εγκληματούν, να τρομοκρατούν και να υποσκάπτουν τα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία!

Η Δημοκρατία είναι πολύ πιο ισχυρή απ΄ όσο φαντάζονται οι εχθροί της!