Διμερή αμυντικά θέματα Ελλάδας-Ρωσίας καθώς και θέματα ασφάλειας, σταθερότητας, συνεργασίας, που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στη Συρία, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος με την πρόεδρο της Ανω Βουλής της Ρωσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο.

«Είστε φίλος της Ρωσίας», είπε η κ. Ματβιένκο, στον υπουργό, προσθέτοντας ότι «υπολογίζουμε στη δική σας στήριξη για τη συνεργασία των δύο χωρών στον στρατιωτικό και τεχνολογικό τομέα».

«Η επίσκεψή σας ανοίγει καινούργιο κεφάλαιο που θα φέρει πιο κοντά τους δύο λαούς» είπε από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ και οι δύο επιβεβαίωσαν την επίσκεψη του υπουργού Αμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου τον Δεκέμβριο στην Αθήνα.

Ο κ. Αβραμόπουλος υπενθύμισε, αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε για τη Συρία, ότι «είναι πάγια και σταθερή θέση της Ελλάδας, από το ξεκίνημα της κρίσης, ότι πρέπει πάση θυσία να επιβληθεί πολιτική λύση», προσθέτοντας ότι «η πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι δύο πρόεδροι, Πούτιν και Ομπάμα, χαιρετίστηκε από τη διεθνή κοινότητα».