Επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή, κατά το μνημόσυνο των θυμάτων στο Μελιγαλά, όταν βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον Ηλία Παναγιώταρο, επιτέθηκαν στο δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη, σε συγγενείς θυμάτων, καθώς και σε μέλη εθνικιστικών οργανώσεων.

Από νωρίς στο Μελιγαλά είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άτομα, εκ των οποίων τα περισσότερα μέλη της Χρυσής Αυγής, με παρουσία σχεδόν σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης σημειώθηκαν εντάσεις, με αποκορύφωμα την επίθεση στο δήμαρχο της πόλης, την ώρα της ομιλίας του. Τα μέλη της ΧΑ φώναζαν συνθήματα κατά του δημάρχου Οιχαλίας, με επικεφαλής τον Ηλία Παναγιώταρο, ο οποίος κρατούσε τηλεβόα.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν έμειναν εκεί, καθώς ο βουλευτής της ΧΑ άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια του δημάρχου, αναγκάζοντάς τον να αποχωρήσει από την εκδήλωση.

Κάποιοι συγγενείς θυμάτων επιχείρησαν να πάρουν πίσω το μικρόφωνο, για να δεχθούν την επίθεση μελών της ΧΑ. Στη συνέχεια η Επιτροπή των Θυμάτων του Μελιγαλά αποχώρησε από την εκδήλωση, ενώ το λόγο είχε λάβει ο βουλευτής της ΧΑ Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος εξαπέλυσε ύβρεις κατά πάντων, με αφορμή και τα γεγονότα του Περάματος.

Νωρίτερα, όπως και στο τέλος της εκδήλωσης, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ μελών της ΧΑ και μελών εθνικιστικών οργανώσεων.

Επεισόδια και στα Γιαννιτσά

Ένταση σημειώθηκε και στα Γιαννιτσά, στον ομαδικό τάφο θυμάτων των ναζί. Ομάδα ατόμων από το χώρο της αριστεράς επιχείρησε να πλησιάσει το μνημείο, την ώρα που κατέθετε στεφάνι ο βουλευτής της ΧΑ Αντώνης Γρέγος. Δύο αντιφασίστες διαδηλωτές προσήχθησαν, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι προκλήσεις δεν έμειναν εδώ, καθώς συνοδός του βουλευτή της ΧΑ Αντώνη Γρέγου, κατά την αποχώρησή του, σήκωσε το χέρι του, παραπέμποντας σε ναζιστικό χαιρετισμό.

Από νωρίς αντιφασίστες είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση μαζί με συγγενείς θυμάτων, προσπαθώντας να αποτρέψουν την παρουσία των χρυσαυγιτών στην εκδήλωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταφέρεται με έντονο ύφος κατά του δημάρχου Πέλλας, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για τη βεβήλωση του μνημείου από την παρουσία της Χρυσής Αυγής.