Ανακοίνωση για τα πρόσφατα κρούσματα βίας εξέδωσε η ΝΔ, στην οποία ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα «δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι που επιθυμούν οι θιασώτες του ναζισμού, ώστε να φαίνονται τα μόνιμα θύματα του συστήματος και να ενισχύουν το δήθεν αντισυστημικό τους προφίλ».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος αναφέρεται:

«Η ωμή βία και η μισαλλοδοξία που καλλιεργούν ορισμένοι τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να τραφούν από αυτή στη συνέχεια, δεν πρέπει να αποτελεί για κανέναν αντικείμενο επικοινωνιακών χειρισμών. Αντίθετα, είναι ζήτημα ουσίας που απασχολεί τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουν με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουν συμμορίες του κοινού εγκλήματος.

» Ως Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι που επιθυμούν οι θιασώτες του ναζισμού, ώστε να φαίνονται τα μόνιμα θύματα του συστήματος και να ενισχύουν το δήθεν αντισυστημικό τους προφίλ.

» Για όσους διαπράττουν εγκληματικές πράξεις, υπάρχει η ποινική νομοθεσία.»

Για το θέμα της επίθεσης μελών της ΧΑ σε στελέχη του ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία άφηνε αιχμές για τη στάση της ΝΔ.

«Η κατά τα άλλα λαλίστατη ΝΔ και ο εξίσου λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος, που κάνουν μαθήματα κατά της βίας, δεν βρήκαν ακόμα τον χρόνο να καταδικάσουν την επίθεση. Απ’ ό,τι φαίνεται, η ΝΔ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν καταδικάζουν τη βία ‘από όπου κι αν προέρχεται’» αναφερόταν στην ανακοίνωση.