Για μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται η κυβέρνηση που διαπιστώνει ότι αργά αλλά σταθερά η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει τους τόνους, προσπαθώντας να εκμεταλλευθεί τις αντιδράσεις διαφόρων κοινωνικών ομάδων.
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν γίνει προχωρημένες συζητήσεις και αναλύσεις επί της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όπως λένε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, επιχειρεί με τις δυνάμεις που έχει σε συνδικαλιστικά σωματεία να δημιουργήσει πολεμικές συνθήκες.
Μάλιστα, δεν θα αργήσει η στιγμή που ευθέως η κυβέρνηση θα μιλήσει για υποκίνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ των κινητοποιήσεων, αν και το πρώτο βήμα έκανε, την παραμονή της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου (βουλευτής ΠαΣοΚ) που το ανέφερε, μιλώντας για την απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία.
Στο πρωθυπουργικό γραφείο δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας πήγε στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και μίλησε για χώρα υποδουλωμένη, καλώντας τους μαθητές σε αγώνα.

«Αγριεύει η κατάσταση»
σχολίαζε κεντρικό στέλεχος της κυβέρνησης, καυτηριάζοντας τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χρησιμοποιήσει, όπως λέει η κυβέρνηση, το σχολείο ως προεκλογικό μπαλκόνι, απ’ όπου είπε ότι η τρόικα δεν θα περάσει καλά. Αυτή η επιλογή μόνο τυχαία δεν ήταν, όπως αξιολογήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, και αναμένουν «πολιτικό ακτιβισμό» το επόμενο διάστημα από στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα τα δώσει όλα στo πλαίσιo του συνθήματος του κ. Τσίπρα για γενική αντεπίθεση σε όλα τα επίπεδα.

«Η απάντηση από εδώ και στο εξής θα είναι ιδιαίτερα σκληρή. Είμαστε σε πόλεμο. Η χώρα δίνει μάχη για την επιβίωσή της και ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τη δολιοφθορά σε όλα τα επίπεδα. Δεν θα τους περάσει»
τονίζει ανώτερη κυβερνητική πηγή.
Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για… έφοδο στα «χειμερινά ανάκτορα» σχολιάζεται έντονα και μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ που ήδη είναι πιεσμένοι από τους ψηφοφόρους τους που βλέπουν ότι αργεί ακόμη η περίφημη ανάπτυξη, ενώ το success story της κυβέρνησης τους αφήνει παγερά αδιάφορους.
Την ίδια στιγμή στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης, αν και επιχειρείται να υποβαθμιστούν τα φαινόμενα και να μη δοθεί ιδιαίτερη σημασία, γίνεται συζήτηση για τους δυο προπηλακισμούς πολιτικών τις τελευταίες ημέρες.
Το ερώτημα που κυριαρχεί είναι αν αυτά είναι δυο μεμονωμένα περιστατικά ή αρχίζει να διαμορφώνεται σιγά-σιγά κλίμα Οκτωβρίου του 2011, όπου είχαμε γενικευμένα κρούσματα προπηλακισμών και αποδοκιμασιών κατά πολιτικών κατά τη διάρκεια των παρελάσεων.

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 11 Σεπτεμβρίου 2013

HeliosPlus