Προσβολή χαρακτήρισε την περσινή εμφάνιση-αστραπή στη ΔΕΘ του Πρωθυπουργού ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Ενόψει της φετινής εμφάνισης του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ στις 7-8 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε: «Δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός να έρχεται σαν κλέφτης στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, επειδή φοβάται τις αντιδράσεις. Αυτό είναι προσβολή στο δικό μου το ήθος».

Και συνέχισε: «Ηρθε έβγαλε έναν λόγο κι έφυγε» είπε ο κ. Μπουτάρης σημειώνοντας ότι για τη φετινή επίσκεψη, αφού ο Πρωθυπουργός θα έρθει, η πόλη πρέπει να τον υποδεχθεί όπως του αξίζει.

Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι ο Αντώνης Σαμαράς πρώτα από όλους θα πρέπει να δει τους δημάρχους και στη συνέχεια να συναντηθεί με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.

Καράογλου: «»Ακροβάτης» ο Μπουτάρης»

Η τοποθέτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης Θ. Καράογλου, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Μπουτάρη για αλλαγή απόψεων, ακροβατισμούς και γραφικότητα.

«Η «σταθερότητα» των απόψεων του κ. Μπουτάρη είναι γνωστή στο πανελλήνιο. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που ενώ πέρυσι δήλωνε παραμονές της 77ης Δ.Ε.Θ. ότι «η πολιτική ηγεσία της χώρας είναι ανεπιθύμητη στη Θεσσαλονίκη», στη συνέχεια ως άλλος… ακροβάτης απόψεων έσπευσε να διατυμπανίσει ότι «οι πολιτικοί είναι ευπρόσδεκτοι και πιο ευπρόσδεκτος από όλους ο Πρωθυπουργός».

»Χθες, διεκδικώντας άλλα 15 λεπτά δημοσιότητας και χαρίζοντας απλόχερα βαρύγδουπους τίτλους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι «δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να έρχεται σαν κλέφτης επειδή φοβάται τις αντιδράσεις», τονίζοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο αποτελεί «προσβολή» στο προσωπικό του ήθος.

»Μια από τα ίδια λοιπόν, μέχρι φυσικά να αλλάξει για πολλοστή φορά γνώμη. Τέτοιου είδους δηλώσεις προσβάλουν το ήθος των Θεσσαλονικέων, την ίδια την πόλη, αποπνέουν γραφικότητα και κουράζουν, διότι οι Θεσσαλονικείς έχουν πάψει εδώ και καιρό να γιορτάζουν την… αγία Αμνησία. Εχουν μνήμη και ξέρουν να κρίνουν».