από metereologos.gr
Σάββατο 18 Αυγούστου 2018
 

Συνάντηση Σαμαρά με στελέχη των IBM και Nestle για νέες θέσεις εργασίας

Στο πλαίσιο προσέλκυσης επενδύσεων και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας
Συνάντηση Σαμαρά με στελέχη των IBM και Nestle για νέες θέσεις εργασίας
Με την Βιρτζίνια Ρομέτι, πρόεδρο και CEO της ΙΒΜ και το διευθύνοντα σύμβουλο της IBM Ελλάδας Σπύρο Πουλίδα, συζήτησαν την πρόθεση της κυβέρνησης να αναδείξει σταδιακά τη χώρα σε Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας για την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή (ΑΠΕ- ΜΠΕ)
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Στο πλαίσιο της προσέλκυσης νέων επενδύσεων και υποβοήθησης της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και πάντα με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε τη Δευτέρα με τους διευθυντικά στελέχη της IBM και της Nestle Ελλάδας.

Με την Βιρτζίνια Ρομέτι, πρόεδρο και CEO της ΙΒΜ και το διευθύνοντα σύμβουλο της IBM Ελλάδας Σπύρο Πουλίδα, συζήτησαν την πρόθεση της κυβέρνησης να αναδείξει σταδιακά τη χώρα σε Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας για την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, αναπτύσσοντας τις κατάλληλες δεξιότητες, προσελκύοντας επενδύσεις και αξιοποιώντας το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.

Η εταιρεία εμφανίζεται έτοιμη για συνεργασία με ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρέχοντας εκπαίδευση και προγράμματα για την ενίσχυσή τους.

Ένα ακόμη πρότζεκτ της εταιρίας είναι η δημιουργία κέντρου bussiness analytics για επενδύσεις στην Ευρώπη. Η επέκταση της δραστηριότητας της εταιρίας αναμένεται να δημιουργήσει περί τις 120 νέες θέσεις εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, «κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Ρομέτι και ο κ. Σαμαράς συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους η Τεχνολογία της Πληροφορικής μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις, εστιάζοντας στην ανάπτυξη Ευφυών Τεχνολογιών και Ψηφιακών Υποδομών ως κινητήριες δυνάμεις για το μετασχηματισμό του ∆ημόσιου Τομέα και την ανάπτυξη της οικονομίας».

Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο Σπύρος Πουλίδας, ∆ιευθύνων Σύμβουλος της ΙΒΜ Ελλάδος και Κύπρου επεσήμανε: «H πληροφορική μπορεί να αποτελέσει μοχλό προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Ελλάδα. Αντλώντας από τις εγχώριες, υψηλών προδιαγραφών, δεξιότητες της αναδυόμενης νέας γενιάς, η Πληροφορική διαθέτει την απαραίτητη δυναμική ώστε να αποτελέσει ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης της χώρας και ταυτόχρονα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Yποστηρίζουμε τις προθέσεις της κυβέρνησης να αναδείξει σταδιακά την Ελλάδα σε Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας για την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή και προσβλέπουμε στο να συνεισφέρουμε προς αυτήν την κατεύθυνση αξιοποιώντας την εμπειρία και γνώση της ΙΒΜ στην παροχή εξειδικευμένων λύσεων για τη δημιουργία ενός εξυπνότερου πλανήτη».

Πρόσθεσε ότι «η IBM, η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα περισσότερο από 75 χρόνια, θα συνεισφέρει στην προσπάθειά της να εξοπλίσει τους νέους Έλληνες Επιστήμονες με σύγχρονες δεξιότητες σε στρατηγικούς τομείς υψηλής επιχειρηματικής ζήτησης. Συγκεκριμένα, η ΙΒΜ Ελλάδος θα παρέχει στα πανεπιστήμια της χώρας πρόσβαση χωρίς χρέωση στα προϊόντα λογισμικού της εταιρείας για διδακτικούς και ερευνητικούς σκοπούς. Θα διευκολύνει τη συνεργασία των ελληνικών πανεπιστημίων και ερευνητικών φορέων με τα ερευνητικά κέντρα της ΙΒΜ διεθνώς και θα συνεργαστεί με ελληνικά πανεπιστήμια που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα σε στρατηγικούς τομείς της Πληροφορικής, όπως είναι ο τομέας των Big Data και Business Analytics. Επιπλέον, η ΙΒΜ Ελλάδος θα υλοποιήσει προγράμματα απασχόλησης αποφοίτων για νέους πτυχιούχους επιστήμονες με υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, στις Επιχειρηματικές της Μονάδες Λογισμικού και Υπηρεσιών με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε στρατηγικούς τομείς ενδιαφέροντος της εταιρείας».

Εξάλλου, στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γενικό διευθυντή της Nestle, Λοράντ Φρις, συζητήθηκε το πρόγραμμα της εταιρείας για την επέκταση της επένδυσής της που αφορά την συνεργασία με Έλληνες προμηθευτές για τα τέσσερα εργοστάσια που έχει στην χώρα μας. Η Nestle έχει επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη 10.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.

Στη χώρα μας αντιστοιχεί η δημιουργία 600 θέσεων απασχόλησης και πρόκειται για προσωπικό που θα εκπαιδεύει και θα απασχολεί για τουλάχιστον τρία χρόνια η εταιρία.


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (16)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
   
  ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΧΩΡΑΣ ! | 27/08/2013 13:34
  Eίναι δυνατόν ολόκληρος πρωθυπουργός να δέχεται στο Μαξίμου στελέχη πολυεθνικών? Δεν έφτανε να τους δει ο υπουργός ανάπτυξης? Μου θυμίζει το πρωθυπουργικό διάγγελμα για την εστίαση ! Να αφήσει το...σουβλάκι χωρίς πρωθυπουργικό διάγγελμα? ΚΟΙΤΑΞΕ ΚΕ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΤΙΣ ΑΘΡΟΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΜΕΤΑ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΑ ΑΣΥΜΜΑΖΕΥΤΑ ΠΟΥ Η ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ! ΚΑΝΑΤΕ ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΖΗΤΑΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ! Αυτές οι δημόσιες συναντήσεις ΔΗΜΟΣΙΩΣ αποδεικνύουν σε πόσο χαμηλό σημείο έχουμε πέσει !!!..
  ΑΛΛΑΞΤΕ ΑΜΕΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ !
  απάντηση311
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ibm Συριας και Αφγανισταν | 27/08/2013 12:39
  ειχε γελιο χθες στο Extra οπου ο γνωστος ξερολας Παπαγιαννης αναρωτιοταν γιατι ο πρωθυπουργος συναντηθηκε με την IBM και οχι με Ελληνες "κατασκευαστες" απο την Στουρνάρη !! Αν και η ανθρωπινη ηλιθιοτητα εχει ορια σχολιασμού θυμηθηκα οτι εγω στην Στουρναρη καποτε αγορασα ibm . Πριν την καψουν οι οπαδοι του Τσιπρα οι λαθρολάγνες αδελφες με τις κουκουλες
  ntek
  απάντηση103
   
   
  Ο σώζων εαυτόν σωθήτω... | 27/08/2013 10:31
  Διάβασα με προσοχή τα σχόλια (μέχρι και το "Ναι μεν αλλά" του Πολίτη) των αναγνωστών του άρθρου. Νομίζω ότι η υπόθεση σωτηρίας της χώρας αυτής είναι για πάντα χαμένη. Απογοήτευση και μελαγχολία. Αμορφωσιά αλλα με άποψη και κριτική επί παντός επιστητού. Δέσμιοι προκαταλήψεων εποχής του 1950. Επίπεδο σχολίων, υπό το μηδέν. Ουσία;;; ΚΑΜΙΑ!!! Κρίμα... Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!!!
  Μάριος
  απάντηση113
   
   
  Ναι μεν αλλά | 27/08/2013 08:43
  Θα γίνουν επενδύσεις με συμμετοχή ελληνικών εταιρειών ή θα είναι αποικιακού τύπου; Πάντως σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα πρέπει να βγεί επι τέλους από την απομόνωση και τον κρατισμό.
  Πολιτης
  απάντηση21
   
   
  Τι ποσοστό μείωσης είναι οι 720 θέσεις στους 1300000 ανέργους; | 26/08/2013 22:15
  600 120=720 νέες θέσεις εργασίας, αν αποφασίσουν οι πολυεθνικές να επενδύσουν...Το επίπεδο γελοιότητας του πρωθυπουργού μιας χώρας να συνομιλεί με εκπροσώπους εταιρειών για 720 θέσεις συνολικά, όταν οι άνεργοι είναι περίπου 1300000 (ένα εκατομύρριο και τριακόσιες χιλιάδες). Η λύση στο πρόβλημα ητς ανεργίας μπορεί δυστυχώς να δοθεί μόνο "εκ των έσω", όσο και αν αυτό μοιάζει ουτοπικό.
  Ε.Π.
  απάντηση47
   
   
   
  Ελάτε σας έχουμε συνδικάλες, σας έχουμε απεργίες, σας έχουμε διαμαρτυρίες, σας έχουμε κλείσιμο και καταλήψεις! | 26/08/2013 17:31
  Έμείς εχουμε δικαιώματα φίλε!
  Καλά κρασιά!
  απάντηση2917
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Cosco στο παιχνίδι | 26/08/2013 17:05
  Λόγω του λιμανιού και της σιδηροδομικής γραμμής με Ευρώπη, έρχονται και φεύγουν τα προϊόντα από Κίνα προς Ευρώπη γρηγορότερα και φθηνότερα από Ρότερνταμ κλπ. Η παρενέργεια είναι πως, αντί να φέρνεις το έτοιμο προϊον από Κίνα ή Πολωνία, δεν σε συμφέρει να φέρνεις τα εξαρτήματα στην Ελλάδα και να τα συναρμολογείς στην Ελλάδα; Αυτό είναι το παιχνίδι που παίζεται τώρα.
  Χρήστος
  απάντηση175
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Τώρα κατάλαβα! | 26/08/2013 16:53
  ο Σπύρος Πουλίδας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΒΜ Ελλάδος και Κύπρου επεσήμανε: «H πληροφορική μπορεί να αποτελέσει μοχλό προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Ελλάδα.» Γι'αυτό και η κυβέρνηση την καταργεί απο τις Πανελλαδικές εξετάσεις! Επιτέλους όλα βγάζουν νόημα!!!
  Πάνος Σ.
  απάντηση405
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  !!! | 26/08/2013 16:23
  Α ρε προπαγανδα στο μεγαλειο της...αφου τσακισανε τους παντες...καταστρεψανε την αυτοαπασχοληση...με τελη επιτιδευματος, 26% φορο απο το 1 ευρω ασφαλιστικες εισφορες στην απατη ΟΑΕΕ στα υψη προβαλουν τωρα οτι η πρωθυπουργαρα μας παλευει να φερει επενδυσεις...αν νομιζετε οτι με μερικες δεκαδες θεσεις εργασιας λυθηκε το προβλημα που δημιουργησατε ειναι να μεταναστευουμε...
  Ανώνυμος / η
  απάντηση3315
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-