«Άνθρακας ο θησαυρός» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. «Η κυβέρνηση προσπάθησε να επενδύσει επικοινωνιακά στο ταξίδι στις ΗΠΑ, αλλά στην ουσία απέτυχε, γιατί ο κ. Σαμαράς ούτε ήθελε ούτε μπορούσε να ψελλίσει τίποτα, όντας ο ίδιος σε ευθεία σύγκρουση με την ελληνική κοινωνία και προσδεδεμένος στο άρμα της κας Μέρκελ και της μνημονιακής λιτότητας» αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ίδια στιγμή, η μνημονιακή δικομματική κυβέρνηση στέλνει χιλιάδες πολίτες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην ανεργία, διαλύει ολόκληρους τομείς του κοινωνικού κράτους και ετοιμάζεται για νέα, ακόμα πιο σκληρά μέτρα το φθινόπωρο.Η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν αντέχει άλλο και δεν είναι μακριά η ώρα της δημοκρατικής ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής της, με το ταυτόχρονο άνοιγμα νέων δρόμων για μια κυβέρνηση της αριστεράς, κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, που θα δώσει ελπίδα και προοπτική στο λαό και τον τόπο», καταλήγει.

Απάντηση Κεδίκογλου

«O ΣΥΡΙΖΑ ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει ευθύνη. Το μόνο που μπορεί, είναι να δείχνει την αμηχανία και τη μικροψυχία του για το πετυχημένο ταξίδι του πρωθυπουργού» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σημειώνοντας:

«Οι σκληρές προσπάθειες των Ελλήνων αναγνωρίζονται και η πατρίδα μας αναβαθμίζεται».

«Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να αγγίξει τις κατοικίες πετώντας οικογένειες στο δρόμο»

Σε άλλη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση «να μην τολμήσει να αγγίξει τις κατοικίες πετώντας οικογένειες στο δρόμο», υποστηρίζοντας ότι «αυτό που είναι απαραίτητο είναι μια νέα ‘σεισάχθεια’» με την πρόταση που έχει ήδη καταθέσει.

«Η κυβέρνηση συνολικά και ο κ. Στουρνάρας ειδικότερα με την υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής, αφού έχουν αφαιμάξει την πλειοψηφία της κοινωνίας μέσα από τη μείωση μισθών και συντάξεων, χαράτσια και έκτακτους φόρους που γίνονται μόνιμοι και έχοντας στείλει εκατομμύρια πολίτες στην ανεργία, είναι έτοιμοι να πάρουν και τα σπίτια» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας:

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να αγγίξει τις κατοικίες πετώντας οικογένειες στο δρόμο. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι μια νέα ‘σεισάχθεια’ με την πρόταση που έχει από καιρό καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ».