Την ικανοποίηση εκφράζει με παρέμβαση του το ΠαΣοΚ για την απόφαση του υπουργού Εργασίας κ. Ι. Βρούτση να επιτρέψει σε χιλιάδες επιχειρήσεις και επιτηδευματίες, να ενταχθούν στη ρύθμιση «Νέα Αρχή», που επιτρέπει τη σταδιακή αποπληρωμή χρεών μέχρι και τον Ιούνιο του 2017.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση το ΠαΣοΚ όλο το προηγούμενο διάστημα με συνεχείς παρεμβάσεις εντός και εκτός Βουλής, είχε ζητήσει να εφαρμοσθεί ανάλογη ρύθμιση. «Από το υπουργείο Εργασίας ανακοινώθηκε συμπληρωματική ρύθμιση με την οποία οι επιχειρήσεις που χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές για το 2013, μπορούν να τις εξοφλούν σε 12 δόσεις.

Η απόφαση αυτή διευκολύνει σε ένα βαθμό και τη γενικότερη ρύθμιση για τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, η οποία ως τώρα δεν προχωρούσε ικανοποιητικά. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την αποδοχή – έστω και εκ των υστέρων – μέρους των προτάσεών μας και ζητούμε αυτό να ισχύσει για ΟΛΑ τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι μόνο για το ΙΚΑ», σημειώνεται. Επίσης, το ΠαΣοΚ προαναγγέλλει ότι θα συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες για να γίνουν αποτελεσματικότερες οι ρυθμίσεις των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Εξάλλου την Τρίτη αντιπροσωπεία του ΠαΣοΚ θα συναντηθεί στις 11 π.μ. με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, για να συζητήσει: Την κατάθεση του σχεδίου νόμου για το τεχνικό λύκειο. Την προετοιμασία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, και τα όσα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ για την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα Ανώτατα Ιδρύματα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ( 7 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Ευ. Βενιζέλου με τους υπουργούς και υφυπουργούς του ΠαΣοΚ που είναι μέλη της κυβέρνησης.