από metereologos.gr
Πέμπτη 19 Απριλίου 2018
 

Δημιουργείται εταιρεία αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας

Μέτοχοι το δημόσιο και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών
Δημιουργείται εταιρεία αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ανώνυμη εταιρεία για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας ιδρύεται με ειδική τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, «Κώδικας Κοινωφελών Περιουσιών, Σχολαζουσών Κληρονομιών και λοιπές διατάξεις».
Η εταιρεία θα φέρει την επωνυμία Εταιρεία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας Α.Ε. (ΕΑΕΑΠ) και αποκλειστικός της σκοπός, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή θα είναι «η διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση των ακινήτων απί των οποίων διατηρεί περιουσιακά δικαιώματα ή των οποίων ασκεί τη διοίκηση και διαχείριση η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ή νομικά πρόσωπα ή φορείς που υπάγονται στην δικαιοδοσία της».

Στην δικαιοδοσία της εταιρείας θα μπορούν να περιέλθουν και ακίνητα, που ανήκουν ή τελούν υπό διαχείριση άλλων Μητροπόλεων, μονών, της Αποστολικής Διακονίας κ.ά.
Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα είναι 300.000 ευρώ, την κάλυψη του οποίου θα αναλάβουν κατά 50% το Δημόσιο και 50% η Αριεπισκοπή Αθηνών.
Τα έσοδα της εταιρείας θα αποδίδονται κατά το ποσοστό που τους αναλογεί, στο δημόσιο και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (12)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΕΥΡΩΠΩ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΜΟΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ | 01/12/2013 13:13
  Nα ο λόγος που ήθελαν να περάσουν διαταξη που έλεγε πως θα επιτρέπεται διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά της εκκλησίας ΜΟΝΟ μετά απο υπουργική εγκριση. Και εχεις και τον Τσιπρα που φιλάει και το χέρι του Ιερώνυμου.. ΕΥΡΩΠΗ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΜΟΝΟΥΣ.
  Κώστας Χρονόπουλος
  απάντηση00
   
   
  Λες??? | 30/07/2013 19:53
  Για να γινει αυτο πρεπει να γινει γενικη καταγραφη της εκκλησιαστικης περιουσιας. Ποσο αυτο ειναι εφηκτο θα το δειξει η πορεια.
  Παυλος Ι.
  απάντηση00
   
   
  Τι μυρίζει, τι μυρίζει. | 30/07/2013 18:28
  Βρωμάει λαμογιά, διαφθορά και πελατολόγιο η υπόθεση. Αν η εκκλησιαστική περιουσία είναι εκκλησιαστική, ανήκει αναγκαστικά στην εκκλησία, οπότε το κράτος, δηλαδή οι υμέτεροι δεν έχουν λόγο. Αν η εκκλησιαστική περιουσία δεν ανήκει στην εκκλησία, αλλά στο κράτος, τότε πέρα που είναι ψευδεπίγραφη, δεν έχει λόγο η εκκλησία. Αν έχουν λόγο και οι δυό, το κράτος, δηλαδή οι υμέτεροι και η εκκλησία, τότε έχει γίνει μοιρασιά, δηλαδή μία από τα ίδια: Πάλι οι φορολογοπληρωτές θα τα πληρώσουν.
  2λάμδα
  απάντηση51
   
   
  είναι απαράδεκτο... | 30/07/2013 17:21
  μόνο οι παπάδες να νέμονται την εκκλησιαστική περιουσία. Τόσα λαμόγια πολιτικούς έχουμε...
  να μη φάμε κι' εμείς το κάτι τις μας δηλαδή;
  απάντηση81
   
   
  ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΠΟΛΙΤΩΝ - ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ | 30/07/2013 10:14
  Αλλιώς πρόκειται για απλή "μπίζνα". Ας φορολογηθεί πρώτα η εκκλησία για την ακίνητη και τη κινητή της περιουσία και μετά να ανακοινωθεί ο φορέας ο οποίος δε γνωρίζουμε για ποιά "φιλέτα" δημιουργείται. Σίγουρα όχι για αγροτεμάχια και λίμνες αλλά για ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας, νότια προάστια κ.α.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση245
   
   
   
  we the tax payers will hold the bag, some times i wonder if god exists! | 30/07/2013 03:25
  the government and the church created a "mixed-ownership corporation" meaning that government will hold 50 % the church the other 50% of preferred stock while private investors held the common stock and will be managed by the politically connected or relatives of the bishop or incompetent politicians, i'm afraid the employees will be state employees Mr. TSIPRA your dreams are coming through..(a referendum is necessary for this stupid idea.)
  drudge peon
  απάντηση45
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  government and church are two entities,that depend on the people a. k. a. tax payers for their existence .......... | 30/07/2013 02:42
  The triple role of the church- government as a regulator, regulation enforcer and owner of assets opens a possibility of favourable treatment granted to state-owned enterprises in some cases. These advantages can take the form of, for instance, direct subsidies, concessionary financing, state-backed guarantees, preferential regulatory treatment, exemptions from antitrust enforcement or bankruptcy rules. They may well be justified in a domestic context, for example, to correct market failures, provide public goods, and foster economic development etc etc,and liabilities belong to tax payers SHAME ON THIS PHONY CORPORATION.
  drudge peon
  απάντηση42
   
   
  μα ήδη... | 30/07/2013 01:23
  η εκκλησιαστική περιουσία αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο...
  τόσα και τόσα λαμόγια τρώνε απ' αυτή...
  απάντηση203
   
   
  Ξεπούλημα και της Ε.Π. | 29/07/2013 23:53
  Το Δημόσιο θα πιέσει για πωλήσεις γης και στο τέλος θα ξεπουληθεί και η περιουσία της εκκλησίας.
  Kostas
  απάντηση1010
   
   
  Πως είναι δυνατόν? | 29/07/2013 22:01
  Πως είναι δυνατόν κατακτητές όπως οι τούρκοι και η ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία να κληροδοτούν την γη των Ελλήνων στο παπαδαριό? Κατάσχεστε την τώρα!
  Zaglos
  απάντηση2615
   
-