«Το πρόγραμμα πάει μια χαρά και απόδειξη είναι ότι καταβάλλονται οι δόσεις», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας μιλώντας στην Βουλή κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, υπενθυμίζοντας πως «όταν αναλάβαμε, πριν από ένα χρόνο, η χρηματοδότηση της χώρας είχε διακοπεί». Όπως παραδέχθηκε, πάντως, «η εκτέλεση αυτού του προγράμματος δεν είναι καθόλου εύκολη». «Προκαλεί αναπόφευκτα μεγάλες και συχνά επώδυνες ανατροπές στη ζωή των πολιτών, οι οποίοι, μετά την είσοδο της χώρας μας στο ευρώ, είχαν δει το βιοτικό τους επίπεδο να αναβαθμίζεται σημαντικά».

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως τις δυσκολίες του ελληνικού λαού μέσα στη μεγάλη κρίση. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο δρόμος που ακολουθούμε είναι ο σωστός. Η προσπάθειά μας φέρνει αποτελέσματα», πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση «αρχίσαμε τη μείωση φόρων». Όπως τόνισε «η ανταπόκριση και η ωριμότητα της συγκεκριμένης αγοράς θα κρίνει και την επιτυχία του μέτρου». Ενώ εξήγησε ότι για την κυβέρνηση από εδώ και στο εξής η πρόκληση είναι «να πετύχουμε την απαραίτητη, ακόμη, δημοσιονομική προσαρμογή με την οικονομική ανάπτυξη».

«Όλη μας η προσπάθεια και όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε είναι στραμμένα στην επίτευξη αυτού του συνδυασμού, διότι αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για έξοδο από την κρίση και από το μνημόνιο», είπε ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου.

Απαντώντας δε στην κριτική που δέχθηκε είπε «ας μην υποτιμούμε την προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας και στον τομέα των μεταρρυθμίσεων». «Λυπάμαι που εδώ, φίλοι συνάδελφοι που έχουν διατελέσει υπουργοί σε προηγούμενες κυβερνήσεις τήρησαν απαξιωτική στάση στο τι έχει πετύχει αυτή η χώρα από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα», ανέφερε, αιχμή η οποία ερμηνεύθηκε ότι απευθυνόταν προς την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία άσκησε δριμεία κριτική.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κινούνται, όπως πάντα, σε αχαρτογράφητα νερά». «Επιμέρους προτάσεις γίνονται, αλλά μια συνολική στρατηγική για έξοδο από την κρίση δεν μας έχετε πει», σημείωσε απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση.