Την ώρα που στη ΝΔ προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που άναψαν οι δηλώσεις Πολύδωρα για τη Χρυσή Αυγή, ένας ακόμα βουλευτής, ο Ν.Παναγιωτόπουλος, δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι η βάση της ΧΑ δεν ασπάζεται τη ναζιστική ιδεολογία, όπως μπορεί να συμβαίνει με την ηγεσία της.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο 1radio.gr ο βουλευτής είπε: «Σχετικά με τη συζήτηση περί Χρυσής Αυγής, θα ήθελα να επισημάνω το εξής: η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα νεοναζί. Μπορεί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής να ασπάζονται αυτή την ιδεολογία. Αλλά για μένα, η βάση υποστήριξης, δηλαδή του κόσμου που στρέφεται προς τη Χρυσή Αυγή, έχουν ως αιτία τη διαμαρτυρία με την κατάσταση κι όχι με τη ναζιστική ιδεολογία. Κι ελπίζω να ακούνε και στη ΝΔ αυτή μου την τοποθέτηση.»

Αργότερα, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο βουλευτής Καβάλας εμφανίστηκε ενοχλημένος από την παρερμηνεία των δηλώσεών του επισημαίνοντας ότι «όσοι γνωρίζουν ελληνικά και διαβάσουν προσεκτικά τη δήλωσή μου μπορούν να αντιληφθούν το ακριβές περιεχόμενό τους».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι στις δηλώσεις από ραδιοφώνου, υποστήριξε ότι «μπορεί ορισμένα από τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής να υποστηρίζουν και ν’ ασπάζονται την ιδεολογία του νεοναζισμού, αλλά η βάση του κόμματος, τα μέλη του, το υποστηρίζουν γιατί είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας, που εναντιώνεται στην οικονομική ανέχεια, την ανεργία και στα μέτρα που λαμβάνονται σε βάρος του ελληνικού λαού».

«Ο απλός κόσμος», συνεχίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος, «που υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή την υποστηρίζει και την ψηφίζει γιατί είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας απέναντι στα άλλα κόμματα και το πολιτικό σύστημα. Δε σημαίνει ότι όλοι όσοι ψηφίζουν τη Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστές».