ΟΕυάγγελος Βενιζέλοςμιλώντας από τα γραφεία του κόμματος, χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη» τη συζήτηση, τονίζοντας πάντως ότι αυτή «θα ολοκληρωθεί σε κάθε περίπτωση» στη συνάντηση της Πέμπτης.

«Κρίνονται πολλά» επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι εκτός από τα ζητήματα σεβασμού της δημοκρατικής τάξης και των αποφάσεων της Δικαιοσύνης, που τέθηκαν από την υπόθεση της ΕΡΤ και πρέπει «να αντιμετωπιστούν αξιόπιστα», η συζήτηση αφορά και «την επαναθεμελίωση της ίδιας της ύπαρξης της κυβέρνησης».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για την ανάγκη όχι απλώς μίας κυβέρνησης εθνικής ανάγκης, αλλά μία «κυβέρνηση γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας», που λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και «με προοδευτικό πρόσημο σε ό,τι μας αφορά».

«Ξέρουμε ότι ο ελληνικός λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία δε θέλει εκλογές, θέλει σταθερότητα, θέλει να έχει μια κυβέρνηση. Αλλά όχι απλώς μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης. Μια κυβέρνηση γνήσια τρικομματικής συνεργασίας» είπε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να υπάρξει συμφωνία για άμεση συμμόρφωση στην απόφαση του ΣΤΕ και άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε όλες τις συχνότητες, και που ταυτόχρονα θα γίνει μία νέα ώθηση στην κυβέρνηση με επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία και κανόνες λειτουργίας που τηρούνται.

Η δήλωση του κ. Βενιζέλου εδώ.