από metereologos.gr
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018
 
 

Αφεση αμαρτιών σε Κ. Καραμανλή και ΕΡΕ από το ΚΚΕ για τη δολοφονία Λαμπράκη

Η Αλέκα Παπαρήγα αναγνώρισε την προσφορά του ηγέτη της Δεξιάς στον εκσυγχρονισμό της χώρας
Αφεση αμαρτιών σε Κ. Καραμανλή και ΕΡΕ από το ΚΚΕ για τη δολοφονία Λαμπράκη
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Πενήντα χρόνια μετά την δολοφονία του βουλευτής της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, η πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα αναγνώρισε από του βήματος της Βουλής ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η προδικτατορική ΕΡΕ δεν είχαν σχέση με την αποτρόπαιη πράξη των παρακρατικών της εποχής. Μάλιστα δεν δίστασε να πει ότι ο Καραμανλής υπήρξε εκσυγχρονιστής και μεταρρυθμιστής της Ελλάδας, κάτι που όπως σημείωσε «του το αναγνωρίζουμε». Κατά την αναφορά που έγινε στη μνήμη των τότε βουλευτών της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη και Γιώργου Τσαρουχά (ο οποίος το ίδιο μοιραίο βράδυ της 22ας Μαΐου του 1963, που το τρίκυκλο των παρακρατικών Γκοτζαμάνη και Εμμανουηλίδη σκορπούσε τον θάνατο στην Θεσσαλονίκη με μια δολοφονική επίθεση κατά του δημοφιλούς βουλευτή της Αριστεράς παρουσία υψηλόβαθμων αστυνομικών του ελληνικού κράτους, δέχτηκε και αυτός επίθεση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε 29 ημέρες), η κυρία Παπαρήγα είπε ότι «δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την ΕΡΕ με τη δολοφονία Λαμπράκη». «Πολιτικές ευθύνες όμως υπάρχουν», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι «όλα τα στοιχεία δείχνουν, παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα, ότι το ξεκίνημα αυτής της συνομωσίας ήταν το Παλάτι».

Μάλιστα η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ αναφερθείσα στις συνθήκες της εποχής δεν δίστασε να αναγνωρίσει ότι «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θεωρείται από όλες τις πτέρυγες της Βουλής ως εκσυγχρονιστής και μεταρρυθμιστής». «Και εμείς του το αναγνωρίζουμε, μόνο που ακριβώς ο Κωνσταντίνος Καραμανλής άνοιξε μια διαπάλη, η οποία από ό,τι φαίνεται ολοκληρώθηκε την περίοδο της χούντας, διαπάλη η οποία υπήρχε με φόντο πάντα την ταξική πάλη και τους αγώνες, αλλά υπήρχε και μια οξύτατη διαπάλη μέσα στους κόλπους της αστικής τάξης και μέσα στο πολιτικό σύστημα για τον εκσυγχρονισμό και την μεταρρύθμισή του».

Όπως ανέφερε η κυρία Παπαρήγα το 1962 ο Καραμανλής είχε καταλήξει σε δύο συμπεράσματα:

1.      «Το ένα ήταν ότι έπρεπε να πάρει προβάδισμα η εκτελεστική εξουσία, άρα και το Κοινοβούλιο έναντι του Θρόνου και του Στρατού, που ήταν κέντρα εξουσίας, σε αντίθεση βεβαίως με τους μη εκσυγχρονιστές και μεταρρυθμιστές που ήθελαν να παραμείνει το πράγμα όπως είχε τα πρώτα χρόνια μετά τη λήξη του Εμφυλίου».

2.      «Ταυτόχρονα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συνειδητοποιούσε ότι δεν μπορούσε να περιμένει και πολλά από τα αμερικάνικα κεφάλαια των Ηνωμένων Πολιτειών και την καπιταλιστική ανάπτυξη στην Ελλάδα –όχι απλώς για τα κέρδη, αλλά για τη διευρυμένη αναπαραγωγή του κεφαλαίου- και έπρεπε να προσανατολιστεί προς την ΕΟΚ».

«Η διαπάλη στους κόλπους της αστικής τάξης ήταν μεγάλη και πήρε και τη μορφή βεβαίως διαπάλης με το Θρόνο και το Στρατό», επισήμανε επιχειρώντας να περιγράψει τις αντιθέσεις της δραματικής εκείνης εποχής.

Το ΚΚΕ για την δολοφονία

Έχει ενδιαφέρον πώς έβλεπε το ΚΚΕ εκείνων των θλιβερών ημερών την δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη μέσα από δυο ιστορικές ανακοινώσεις της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Η πρώτη εκδόθηκε στις 24 Μαίου 1963, την μεθεπομένη της δολοφονικής επίθεσης, και η δεύτερη στις 27 Μαίου 1963 όταν ο Λαμπράκης άφησε την τελευταία του πνοή.

Η πρώτη ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ:

 

«Παλλαϊκός συναγερμός για να φύγει η κυβέρνηση των δολοφόνων

Να διαλυθούν οι φασιστικές οργανώσεις!

Να τιμωρηθούν αυστηρά οι ένοχοι του στυγερού εγκλήματος της Θεσσαλονίκης!

Το στυγερό έγκλημα της Θεσσαλονίκης μαρτυρεί ότι ο εγκληματικός νεοφασιστικός εκτραχηλισμός εντείνεται και τα σχέδια του εκφασισμού της χώρας προωθούνται με την οργάνωση πολιτικών δολοφονιών.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε το έγκλημα της Θεσσαλονίκης αποδείχνουν αδιάψευστα ότι εμπνευστής, οργανωτής και καθοδηγητής των δολοφόνων είναι η ίδια η κυβέρνηση που, με την υποστήριξη των ξένων, σπρώχνει προσχεδιασμένα τη χώρα στον εμφύλιο πόλεμο.

Για να διατηρήσει την κλονιζόμενη εξουσία της, για να πνίξει την αντίσταση του λαού στα ολέθρια σχέδια του πυρηνικού πολέμου, να εξουδετερώσει την αναπτυσσόμενη λαϊκή πάλη για το ψωμί, τη δημοκρατία, την ειρήνη, η κυβέρνηση της ΕΡΕ ενισχύσει τον τρομοκρατικό της μηχανισμό, συγκροτεί και εξοπλίζει συστηματικά φασιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, θέτει σ’ ενέργεια σχέδιο ανοιχτής αιματηρής βίας, πολιτικών δολοφονιών. Εφαρμογή του σχεδίου αυτού είναι το στυγερό έγκλημα της Θεσσαλονίκης.

Η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη συμπάθεια και αλληλεγγύη της προς τα θύματα της φασιστικής δολοφονικής επίθεσης.

Χαιρετίζει ιδιαίτερα τον ατρόμητο πρωταθλητή της ειρήνης, βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη, που η ευγενική και ηρωική μορφή του έγινε σύμβολο ηρωισμού και αυτοθυσίας, και παραστέκει μαζί μ’ όλο το λαό στη δραματική πάλη του με το θάνατο, με τη διάπυρη ευχή η ζωή -την οποία ο Λαμπράκης τίμησε με το υπέροχο αγωνιστικό του ήθος- να νικήσει τελικά το θάνατο.

Η παλλαϊκή αποδοκιμασία του στυγερού εγκλήματος, που εκφράζεται με τις έντονες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης, της νεολαίας, του πνευματικού και επιστημονικού κόσμου, των δημοκρατικών κομμάτων και οργανώσεων, μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε αγωνιστική συσπείρωση, ικανή να ματαιώσει τα εγκληματικά σχέδια, να απαλλάξει τη χώρα από την κυβέρνηση του αίματος.

Σ’ αυτές τις κρίσιμες και υπεύθυνες στιγμές, το ΚΚΕ απευθύνεται σ’ όλο το λαό, σ’ όλους εκείνους που αγαπούν την ομαλότητα, την ειρήνη, τη δημοκρατία, σ’ όλα τα κόμματα, σ’ όλες τις οργανώσεις, σ’ όλους τους παράγοντες του τόπου και τους καλεί να δώσουν τα χέρια και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να φράξουν το δρόμο στο φασισμό. Κάθε υποχώρηση μπροστά στις επιθέσεις των εμπρηστών της ομαλότητας και της ησυχίας του τόπου αποθρασύνει τους τρομοκράτες. Εκείνο που μπορεί να παραλύσει το χέρι των δολοφόνων, να εμποδίσει το φασιστικό εκτραχηλισμό, να σταματήσει την πορεία προς τον εμφύλιο πόλεμο είναι η ενιαία, αποφασιστική, μαζική και οργανωμένη άμυνα και πάλη του λαού.

Η εργατική τάξη της χώρας και η δημοκρατική φοιτητική νεολαία δίνουν και πάλι πρώτες το αγωνιστικό παράδειγμα με τις στάσεις εργασίας, τις συγκεντρώσεις και τις άλλες μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ενωμένες οι δημοκρατικές δυνάμεις μπορούν με τη μαζική αποφασιστική πάλη τους να επιβάλουν:

-           Την αποπομπή της κυβέρνησης του αίματος, που κάθε μέρα παραμονής της στην εξουσία βυθίζει τη χώρα στο χάος και την ανωμαλία.

-           Την άμεση τιμωρία των δολοφόνων.

-           Τη διάλυση όλων των νεοφασιστικών συμμοριών.

24 του Μάη 1963                                                              Η ΚΕ του ΚΚΕ».

 

Και η δεύτερη ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής:

«Η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του ήρωα και μάρτυρα της ειρήνης, βουλευτή και αντιπροέδρου της Επιτροπής Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, που η ευγενική μορφή του υψώθηκε σε σύμβολο ηρωισμού και αυτοθυσίας για τα ιδανικά της ειρήνης και της ελευθερίας. Εκ μέρους του Κόμματος της εργατικής τάξης, η ΚΕ του ΚΚΕ διαβιβάζει στην πονεμένη οικογένειά του τα πιο θερμά της συλλυπητήρια.

Η γκανγκστερική δολοφονία του βουλευτή Λαμπράκη και ο σοβαρός τραυματισμός του βουλευτή Τσαρουχά μαρτυρούν ότι η λαομίσητη κυβέρνηση Καραμανλή, για να κρατηθεί στην εξουσία και να εφαρμόσει την αντεθνική της πολιτική, την πολιτική της μετατροπής της Ελλάδας σε πυρηνική βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και της παράδοσης της χώρας και του λαού στην εκμεταλλευτική μανία των ξένων και ντόπιων μονοπωλίων, δε διστάζει μπροστά σε κανένα έγκλημα. Οργανώνει και οπλίζει σώματα εμφύλιου πολέμου, σπρώχνει, με την ενθάρρυνση και την υποστήριξη του Παλατιού και των ξένων, τη χώρα στην ανωμαλία και το χάος, προάγει συστηματικά το φασισμό.

Η εργατική τάξη, η νεολαία, ο πνευματικός και επιστημονικός κόσμος της χώρας, όλος ο λαός, παρακολούθησαν με αγωνία τη δραματική πάλη που έκανε ο Λαμπράκης με το θάνατο και εκδήλωσαν τη βαθιά αγανάχτησή τους για το στυγερό έγκλημα με απεργίες, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διαδηλώσεις.

Τιμώντας τον άξιο μαχητή της ειρήνης και της δημοκρατίας, η εργατική τάξη και όλος ο λαός, αψηφώντας τις κυβερνητικές απαγορεύσεις, θα δυναμώσει τις αγωνιστικές αυτές εκδηλώσεις, και την ημέρα της κηδείας του με απεργίες, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις θα εκδηλώσει τη διαμαρτυρία του και θα διατρανώσει τη θέληση και την απόφασή του να παλέψει ενωμένος για την αποπομπή της κυβέρνησης του αίματος, την άμεση τιμωρία των δολοφόνων, τη διάλυση των νεοφασιστικών συμμοριών.

27 του Μάη 1963                                               Η ΚΕ του ΚΚΕ».

 

 

 

 

 

 

 Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (45)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  DEN HTAN MONO O GRHGORIS | 20/06/2013 23:52
  LAMPRAKIS...JOHN KENNEDY..ROBERT KENNEDY,,GANTI..MARTIN LUTHER KING JR......MALKOM X ..... CHE GUEVARA...HOFFA [FILAKI PROTA EXAFANISI META.]...SALBATOR ALLIENTE..TO 73..EIXAN STO STOXASTRO POLOUS..DEN HTAN MONO O DIKOSMAS...XEKINAGE H PAKOSMIOPOIISIS TOTES..
  christos
  απάντηση00
   
   
  Ψεύτες | 20/06/2013 13:51
  Το σίγουρο είναι ότι φοβάστε το ΚΚΕ, αλλιώς δεν θα προσπαθούσατε με κάθε μέσο να διαστρεβλώσετε τις δηλώσεις της Παπαρήγα. Ντροπή. Τουλάχιστον γρήγορα πλέον γίνεστε αντιληπτοί και δεν περνάνε πια τα ψέμματά σας. Αλήθεια, πώς αισθάνεται ένας "δημοσιογράφος" να δουλεύει σε ένα μέσο που έχει γίνει συνώνυμο της ψευτιάς ;;; (εδώ μέχρι και επίσκεψη Ερντογάν που δεν έγινε είχε δημοσιευτεί και δεν ίδρωσε το αυτί κανενός).
  Βασίλης
  απάντηση285
   
   
   
  Τάδε έφη Αϊνστάιν | 20/06/2013 12:20
  "Το άπειρο και η ανθρώπινη βλακεία δεν έχουν όρια- για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος". Αφιερωμένο εξαιρετικά στα σχόλια των διαμαρτυρομένων αναγνωστών σας. Ώστε άλλο η πολιτική ευθύνη κι άλλο η ποινική. Τότε γιατί το ΚΚΕ παρέπεμψε τον Ανδρέα που είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη του σκανδάλου Κοσκωτά; Πού την είδατε την κοπτορραπτική στην είδηση αφού δεχόσαστε (και σωστά) το διαχωρισμό της ποινικής από την πολιτική ευθύνη; Οι δύο απόψεις του ΚΚΕ είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Μπορεί να είναι και οι δύο σωστές; Σε λίγο θα μας πουν ότι οι προβοκάτορες του Πολυτεχνείου ανέκοψαν την πορεία της χώρας προς την ομαλοποίηση- αν και το ίδιο είχαν πει και τότε...
  Κ.Ι.Γ.
  απάντηση526
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  2013 όπως 1989 ? | 20/06/2013 11:02
  O Τσίπρας επαινεί τον Καραμανλισμό , η Παπαρήγα αθωώνει αναδρομικά τον Καραμανλή για το φόνο Λαμπράκη (χωρίς κανένα νέο στοιχείο) ... τι τρέχει με την «Αριστερά» του 2013 ? Απλώς να συλήσουν το Κέντρο ? Οι ΑριστεροΔεξιοί αλληλοξεπλένονται από το όνειδος που κατάσφαξαν έναν Λαό στον Εμφύλιο
  freeman
  απάντηση1035
   
   
  Μια και απαντήθηκε ήδη το χάλκευμα.. | 20/06/2013 10:48
  Γιατί δεν εξηγείτε κύριοι του Βήματος τους λόγους που η ΔΙΚΗ ΣΑΣ εφημερίδα ΔΕΝ έκλεισε από τη χούντα? Μια γνήσια απορία δηλαδή που έχω
  Πηγάδιος Μελιγαλεύς
  απάντηση350
   
   
  ΤΙ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΤΙ ΠΑΠΑΓΟΣ | 20/06/2013 07:30
  Η ομιλία της Αλέκας αντίθετα από όλες τις άλλες επιχείρησε μια διεισδυτική ανάλυση της ιστορικής αυτής περιόδου. Το παρόν άρθρο εστιάζει στην παρουσίαση της "γραμμής" του ΚΚΕ, εκείνης της περιόδου για να υποβάλει την ιδέα ότι αυτή ήταν σωστή ενώ η τωρινή θέση είναι λάθος. Την περίοδο αυτή η ΕΔΑ, με ευθύνη και του ΚΚΕ, είχε γίνει "ουρά" της ΕΚ υπό τον ανεκδιήγητο "Γέρο της Δημοκρατίας", ο οποίος μετά το 24% που πήρε η ΕΔΑ ΤΟ 1958, πήγε στον Καραμανλή και του ζήτησε να τεθεί υπό την ηγεσία του για να αντιμετωπίσουν τον "κομουνιστικό κίνδυνο" και ο "Εθνάρχης" τον έδιωξε ευγενικά, λέγοντας του ότι ο τόπος χρειάζεται και "εθνικόφρονα" αντιπολίτευση ώστε τα δύο κόμματα να εναλασσονται.
  TRIZ
  απάντηση105
   
   
  ντροπη δεν υπαρχει? | 20/06/2013 06:58
  ακουσα 4 φορες την ομιλια της Αλεκας, ποου στο κερατο ειπε αυτο που λετε?Πολυ σωστα τοποθετηθηκε και πολυ σωστα εβαλε τα ζητηματα, αλλο ειναι οι πολιτικες ευθυνες και αλλο οι ποινικες, οι δευτερες αποδεικνυοντια, οι πρωτες φαινονται,αν θελετε να κανετε αντιΚΚΕ προπαγανδα, σκεφτειτε ακτι πιο εξυπνο, τοτυο δω ηταν για τα μπαζα.
  Τασος
  απάντηση435
   
   
  παλι ψεμματα? | 20/06/2013 01:30
  παλι μισες αληθειες? παλι,κοπτοραπτικη ,για να βγαλουμε το συμπερασμα που θελουμε? και απο την αλλη,παλι χαυουμε αμασητο,οτι μας σερβιρουν? οποιος θελει να εχει αποψη,για το τι ειπε η παπαρηγα,ας ακουσει το 10 λεπτακι βιντεο που ειναι αναρτημενο στο redflyplanet,ολοκληρο,ωστε να ξεμπροστιαστουν και οι προβοκατορες και οι μυγοχαυτηδες,που μιλαν εδω μεσα. στoιχεια για το redflyplanet, δινει η συντροφισσα πρακτορισσα,που ξεσκεπασε ,ως νεος Πουαρο ,που δινει τα δισεκατομμυρια ευρω(ναι δις) που εχει το κκε απο τις δεκαδες χιλιαδες επιχειρησεις του και τις off shore εταιρειες του. μη ξεχασουμε και τη βιλα του φλωρακη,η οποια,μονο με τη βιλα του τατοιου συγκρινεται. α ρε κουτορνιθια !!!
  γιωργος
  απάντηση372
   
   
  ... | 20/06/2013 01:27
  Ε αν δεν ήμασταν λαος ηλιθίων πως θα κυβερνούσαν οι πασοκονειδημοκρατες τοσα χρονια... Ξεκοκαλίσατε ρε τοσα χρονια απο τα ρουσφέτια και τις κατουρημένες ποδιές που φυλλίσατε ,ξεπουληθηκατε για ψιχουλα και αντι να το βουλώσετε απο αξιοπρέπεια "καταγγέλλεται" αυτούς που άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο σηκώσανε κεφάλι......Μονο και μονο για να κρυφτητε
  koufia logia
  απάντηση311
   
   
  TOUS TREMAN TOUS AKADHMAIKOUS | 20/06/2013 00:50
  O LAPMRAKIS PROKALESE TO SAPIO KOMATI THS ELLADAS KAI AUTO ANTEDRASE....ARGOTERA EIRTHE ENAS NEAROS DHKIGOROS O SAZERTAKIS.KAI EDOSE RESITAL DHMOKRATIAS...ARGOTERA TON EKANAN PROEDRO THS ELLINIKIS DHMOKRATIAS.,,THN EPOXH EKEINI OLA TA KRATOI EIXAN ENA LAMPRAKI..STHN AMERIKI TON KENNEDY..STHN LATINIKI AMERIKH TON ....CHE..ERNESTO,.STHN ROSSIA TON KROUSCHE,..ainte na eimaste na tous thimomaste
  crhistos
  απάντηση46
   
   
   
  Ψεμματα | 19/06/2013 16:18
  Η παπαρηγα δυστυχως κοντυνε το ΚΚΕ. Δεν αξιζε ως ηγετης και δεν εχει καποιο σημαντικο εργο να επιδειξει. Μηδεν εις το πηλικον. Ευχομαι ο Κουτσιουμπας να σταθει επαξια και δειχνει καλα δειγματα μεχρι στιγμης. Η Ελλαδα χρειαζεται ενα δυνατο ΚΚΕ, οχι δεκανικι της Δεξιας που υπηρξε απο την εποχη του Φλωρακη. Ο νοων νοειτω.
  Μανος
  απάντηση13102
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ψεύδη και απάτη | 19/06/2013 14:47
  Ψεύδη και απάτη ... εννοώ στην είδηση που κατασκευάσατε. Κουτό-τιτλό-χορτο για τους αδαείς και βιαστικούς αναγνώστες.
  PoP
  απάντηση9014
   
   
   
  Δεν ήταν μόνο η δολοφονία. | 19/06/2013 14:08
  Ήταν και ο μηχανισμός συγκάλυψης που από συμπτώσεις δεν επέτυχε απόλυτα το έργο του. Τελικά τα φορτώσανε δε 2-3 καθάρματα και μέχρις εκεί. Αυτόν το μηχανισμό (δικαιοσύνη, αστυνομία κλπ κλπ) δεν τον ήλεγχε ο Καραμανλής; Και αν ΟΧΙ, τότε το σκ..α Εθνάρχης ήταν;;;; Ας τον πούνε "μαριονέτα" και θα συμφωνήσω πως δεν ήξερε τίποτα για το φόνο...
  baznr
  απάντηση1062
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Αν δεν θυμάστε καλά, σιωπείστε ! | 19/06/2013 13:51
  Ασφαλώς και ο Καραμανλής δεν είχε ανάμιξη στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. ΄Αλλωστε δεν τον συνέφερε κάτι τέτοιο πολιτικά. Ανέχτηκε όμως επί μεγάλο χρονικό διάστημα τις παρακρατικές οργανώσεις "Αντικομμουνιστική Σταυροφορία" του διαβόητου Παπαδόγγονα και "Καρφίτσα" του συνεργάτη των Γερμανών Γιοσμά, οι οποίες και ευθύνονται άμεσα για το παραπάνω εγκληματικό αποτέλεσμα και πολλά άλλα παρόμοια. Από την άποψη αυτή το "συγχωροχάρτι" του ΚΚΕ δεν είναι σύμφωνο με την ιστορική πραγματικότητα. Τα ζήσαμε στο πετσί μας αυτά και μας λύπησε η θέση του ΚΚΕ.
  Κάποιος δαρμένος από Εκοφίτες.
  απάντηση3271
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Η ....πρακτόρισσα του Περισσού | 19/06/2013 12:54
  Οι ...πράκτορες του Περισσού συνεχίζουν το έργο για τη διάλυση του κκε. Άξια μπροστάρισα η Αλεξάνδρα. Και φαίνεται καθαρά πλέον γιατί δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι του Ριζοσπάστη, 902 και Τυποεκδοτικής....τα χρήματα πάνε στα γκαιμπελικά blogs(π.χ. Lenin Relloaded, Red fly Planet), αλλά και στους ...επαγγελματίες σχολιαστές....άνωθεν μου και κάτωθεν μου.
  Good Bye Lenin
  απάντηση13102
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΒΗΜΑτα | 19/06/2013 12:51
  Στο τέλος θα απαξιωθείτε πλήρως. Δεν εχουμε αποβλακωθεί εντελώς ωστε να μην βλέπουμε την χονδροειδή κοπτοραπτική. Κριμα, καποτε θεωρούσα οτι ειχαμε τουλάχιστον αξιοπρεπείς αστούς..
  Ανώνυμος / η
  απάντηση8214
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  πες πες κατι θα μεινει συνεχεια... | 19/06/2013 12:12
  Όσο για τον "χαρακτηρισμό" του Κ. Καραμανλή ως "μεταρρυθμιστή και εκσυγχρονιστή", καλό θα είναι οι ούτως καλούμενοι "δημοσιογράφοι" του ιστότοπου να μάθουν την ελληνική γλώσσα και να ακούσουν την ομιλία, διότι ένα από τα βασικά σημεία της αφορά το γεγονός ότι η όποια του μεταρρυθμιστικότητα και εκσυγχρονιστικότητα βασιζόταν γερά στο ιδεολογικό πλαίσιο του αντικομμουνισμού που μοιραζόταν με το παλάτι και δεν προστάτεψε στο παραμικρό τον Γρηγόρη Λαμπράκη -- όπως δεν προστατεύει τόσους και τόσους η σημερινή αστική δημοκρατία.
  αντι-διαστρεβλωτης
  απάντηση8717
   
   
  πες πες κατι θα μεινει... | 19/06/2013 12:05
  Αν το ΒΗΜΑ διαθέτει στοιχεία της εμπλοκής του Κ. Καραμανλή στη δολοφονία Λαμπράκη, ας τα καταθέσει άμεσα ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση. Αν όχι, θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη για την ψευδή δήλωση ότι η Αλ. Παπαρήγα "αθώωσε" κάποιον εναντίον του οποίου δεν υπάρχουν στοιχεία για τη συγκεκριμένη δολοφονία και ο οποίος δεν έχει ποτέ κατηγορηθεί με ποινικά μέσα για αυτή. Το ΚΚΕ ακόμα και σήμερα μιλάει για τις πολιτικές ευθύνες της ΕΡΕ και του Καραμανλή τότε σαν πρωθυπουργού αλλά άλλο αυτό και άλλο ποινικές ευθύνες.
  αντι-διαστρεβλωτης
  απάντηση956
   
   
  εγω ξερω | 19/06/2013 11:08
  ότι το ΚΚΕ έκανε ο,τι έπρεπε αυτές τις μέρες για να στηρίξει αποτελεσματικά τον αγώνα στην ΕΡΤ. Πρόκειται για κλασική προβοκάτσια
  ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ
  απάντηση8414
   
-