Την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την ανασύστασή της από μηδενική βάση μέσω ειδικής επιτροπής ζητά η ΔΗΜΑΡ.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, είπε ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι να ανοίξει τώρα η δημόσια τηλεόραση, να εκπέμψουν όλες οι συχνότητες και με ανοιχτή την ΕΡΤ να γίνουν οι συζητήσεις για τις αλλαγές.

«Ο Σαμαράς έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την απόφαση του ΣτΕ και να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ. Το θέμα δεν είναι νομικό είναι πολιτικό» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Πρόσθεσε ότι «το προσφορότερο είναι να λειτουργήσει η ΕΡΤ όπως ακριβώς λειτουργούσε την προηγούμενη Δευτέρα» και να συσταθεί μία επιτροπή, η οποία θα φέρει προτάσεις για την αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης.

«Πρέπει να έχει κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας. Μόνο έτσι θα κλείσουν όλα τα προβλήματα που προκάλεσε η μονομερής απόφαση της ΝΔ. Η πρόταση του ΣτΕ δίνει διέξοδο, από αυτή πρέπει να πιαστεί η ΝΔ και να γίνουν όλες οι αλλαγές» είπε.

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ είπε ότι το λάθος που έκανε η ΝΔ είναι ότι «έριξε βόμβα σε μία ΔΕΚΟ». «Η χώρα έχει μπει σε περιπέτειες, σε αστάθεια» τόνισε.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η ΔΗΜΑΡ έχει ξεκαθαρίσει ότι η χώρα δεν θα πρέπει να πάει σε εκλογές γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό. Ωστόσο, όπως είπε, την ευθύνη για κάτι τέτοιο την έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

«Ακόμα κι αν φτάναμε στα άκρα, εμείς πιστεύουμε ότι δεν θα πρέπει να πάμε σε εκλογές» τόνισε.