Η πραγματική συζήτηση δεν αφορά την ΕΡΤ αλλά την αλαζονεία εκ μέρους του κ. Αντ. Σαμαρά, την ασέβεια και τη μείωση των εταίρων του, εκτίμησαν στην Ιπποκράτους, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του, άρτι αφιχθέντος από το Παρίσι, κ. Ευ. Βενιζέλου, την Κυριακή το απόγευμα.

Σε εξέλιξη η σύσκεψη των τριών πολιτικών, και λίγες ώρες μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ναύπλιο, η οποία θεωρήθηκε εμπρηστική από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, το ΠαΣοΚ ανεβάζει το θερμόμετρο από τη δική του πλευρά. «Οι μεταρρυθμίσεις που λέει ότι έκανε ο Σαμαράς είναι ένα ψέμα», ειπώθηκε στη σύσκεψη.

Στελέχη της Ιπποκράτους σημείωναν την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτήριζαν συμπεριφορά του κ. Σαμαρά η οποία κλιμακώνεται από τον Ιούνιο του 2012 και έπειτα. Υπενθυμίζουν ότι απέρριψε όλες τις προτάσεις του ΠαΣοΚ από τη συγκρότηση εθνικής επιτροπής διαπραγμάτευσης, τη έναρξη της διαπραγμάτευσης με την τρόικα από το θεσμικό πλαίσιο και όχι από τα μέτρα, μέχρι και πιο πρόσφατες προτάσεις για την ανάσχεση της ανεργίας, τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα, κ.α. Αλλά και ως αντιπολίτευση η ΝΔ του κ. Σαμαρά, λένε οι ίδιες πηγές δεν στήριξε καμία μεταρρύθμιση.

Στην Ιπποκράτους θεωρούν μείζον θέμα το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν 2.500 δημόσιοι υπάλληλοι σε όλη τη δημόσια διοίκηση και θυμίζουν ότι ο κ. Βενιζέλος είχε καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο στη σύσκεψη των τριών αρχηγών για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, την κινητικότητα και τις απολύσεις. Όμως ούτε η επιτροπή που συγκροτήθηκε υπό την εποπτεία του υπουργού Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτη, λειτούργησε αποτελεσματικά.

«Τώρα μας κάνουν κριτική, αλλά πριν από δύο χρόνια η ΝΔ δεν στήριξε το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ που είχαν ετοιμάσει ο Αλιβιζάτος και ο Μόσιαλος», σχολιάστηκε στη σύσκεψη.

Από το πρωί της Δευτέρας στην Ιπποκράτους γινόταν συσκέψεις με στελέχη του κόμματος και με νομικούς καθώς η ομιλία του πρωθυπουργού ερμηνεύτηκε ότι δημιουργεί πεδίο εκλογικής αντιπαράθεσης.

Κατόπιν αυτών εκτιμάται ότι: Η διεθνής εικόνα της χώρας έχει πληγεί πολύ εξαιτίας της πτώσης του σήματος. Με την κατάργηση του νομικού προσώπου της ΕΡΤ βρίσκεται από νομικής πλευράς στον αέρα όλος ο σχεδιασμός της κυβέρνησης.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε με την τρόικα για να πληροφορηθεί αν είναι αλήθεια ότι ενδέχεται να καθυστερήσουν οι δόσεις, και η τρόικα, όπως ενημέρωσε τους συνεργάτες του, το διαψεύδει.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ διερωτήθηκε τι θα πει ο κ. Σαμαράς στην καγγελάριο Μέρκελ και στον πρόεδρο Ολάντ, όταν επικοινωνήσει μαζί τους, ότι πάει τη χώρα σε εκλογές επειδή έκανε μια δημοκρατική εκτροπή;

Το ΠαΣοΚ, ζητεί την ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της ΚΥΑ, τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ αλλά λέει όχι στο τυφλό και τσαπατσούλικο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. Επίσης, επαναβεβαιώνει ότι δεν επιθυμεί εκλογές αλλά αντιθέτως τη διατήρηση της κυβερνητικής σταθερότητας και επισημαίνει ότι οι ευθύνες για άλλες εξελίξεις αφορούν τον κ. Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος θα πάει στο Μέγαρο μαξίμου με συγκεκριμένη και επεξεργασμένη πρόταση για την εξεύρεση των 2.000 υπό απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.

Την Τρίτη αναμένεται να συγκληθεί εκ νέου το Πολιτικό Συμβούλιο και η ΚΟ του ΠαΣοΚ σε κοινή συνεδρίαση.

Εξάλλου, την Κυριακή το βράδυ μετέβη στην ΕΡΤ ένα ευρύ κλιμάκιο στελεχών μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Π. Κουκουλόπουλος, Δ. Καρύδης, Κ. Πιερρακάκης, Κ. Μπελτεγρής, η κυρία Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, κ.α