από metereologos.gr
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
 
 

ΕΡΤ τέλος - Επεσε την Τρίτη στις 23:15 το σήμα σε όλη την Ελλάδα

Με απόφαση της κυβέρνησης και δηλώσεις του υπουργού Σ. Κεδίκογλου
 ΕΡΤ τέλος - Επεσε την Τρίτη στις 23:15 το σήμα σε όλη την Ελλάδα
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Δραματικές οι εξελίξεις στην ΕΡΤ καθώς ανακοινώθηκε το κλείσιμο του Οργανισμού την Τρίτη τα μεσάνυχτα. Οι Ενώσεις του Τύπου, αντιδρώντας άμεσα, ανακοίνωσαν την απόφασή τους για απεργία στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα για την ίδια ημέρα  από τις επτά το απόγευμα έως τη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Οι εργαζόμενοι, ωστόσο, εξακολουθούσαν να εκπέμπουν το πρωί μέσω Διαδικτύου (www.ert.gr) ενώ κόσμος παραμένει έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Εντονες είναι και οι αντιδράσεις από όλα τα κόμματα, περιλαμβανομένων ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ. Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας, θα ζητήσει από τον Κ. Παπούλια να μην υπογράψει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ καταγγέλλουν πιέσεις για να σταματήσουν την εκπομπή τους και καλούν τους πολίτες να συγκεντρωθούν στο ραδιομέγαρο της Μεσογείων σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Δηλώσεις συμπαράστασης λαμβάνει η ΕΡΤ από πληθώρα ενώσεων, ομοσπονδιών και κλάδων εργαζομένων.
Εξω από το στούντιο της ΕΡΤ στη Μουρούζη παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις. Στις 06:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης έφυγε από το κτίριο ο τελευταίος εργαζόμενος, ένας φύλακας, που είχε μείνει στις εγκαταστάσεις εκτελώντας την βάρδιά του.

Πώς έπεσε το σήμα την Τρίτη

Στις 23.00 διμοιρίες των ΜΑΤ, όπως ανακοίνωσε η ΕΡΤ, κατευθύνταν προς τις κεραίες προκειμένου να διακόψουν το σήμα ενώ κόπηκε το αναλογικό σήμα. Τέσσερα περιπολικά στον Χορτιάτη, κλειστός ο δρόμος προς τις κεραίες, έπεσε το σήμα σε πολλές περιοχές της χώρας. Επίσης, όπως μετέδοσε η ΝΕΤ, στις 23.10 τα ΜΑΤ μπήκαν στον χώρο του Υμηττού προκειμένου να διακοπεί το σήμα. Στις 23.15 η ΕΡΤ σίγησε.

Στο προαύλιο της ΕΡΤ από νωρίς το απόγευμα είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος σε ένδειξη συμπαράστασης. Από τις 23.15, που έπεσε το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης, η προσέλευση ήταν μεγάλη και στις μία τη νύχτα ο κόσμος είχε κλείσει τη Μεσογείων και έφτανε μέχρι την πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε 24ωρες επαναλαμνόμενες απεργίες από τις εξι το πρωί της Τετάρτης στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα και από την Πέμπτη στις εφημερίδες.

Η διακοπή σήματος από την ΕΡΤ έχει προκαλέσει προβλήματα και στη μετάδοση ξένων τηλεοπτικών δικτύων που μεταδίδονται στην Ελλάδα με ψηφιακό σήμα. 

Δεν γίνεται ψηφιακή μετάδοση του ΡΙΚ (RIKSAT), του BBC και της Deutsche Welle, που ανήκουν όλα στο ίδιο «μπουκέτο» της ERT Digital (μαζί με το κανάλι της Βουλής).

Ψηφιακά συνεχίζεται η μετάδοση του γαλλικού TV5 (που ανήκει στο ίδιο μπουκέτο με τα NovaCinema1 και Novasports1). 

Η αναλογική μετάδοση ξένων καναλιών, όπως του CNN, συνεχίζεται κανονικά.


Η συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΡΤ αποφάσισε το βράδυ της Τρίτης, ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν τόσο στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής όσο και στους περιφερειακούς σταθμούς. Επίσης καλούν όλους τους Αθηναίους να προσέλθουν στην ΕΡΤ για να στηρίξουν τον αγώνα τους και να αποτρέψουν το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. Τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ ανήγγειλαν δύο συναυλίες διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, στους κήπους του ραδιομεγάρου. Η μία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης ενώ η δεύτερη θα γίνει την Τετάρτη στις 12.00.


Η ανακοίνωση Κεδίκογλου

Η ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ μεταδόθηκε στο δελτίο των 18:00 από τον υπουργό Σ. Κεδίκογλου έπειτα από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε  θύλακα αδιαφάνειας την ΕΡΤ και σκανδαλώδη τον τρόπο λειτουργίας της, ενώ ανήγγειλε ότι σύντομα θα λειτουργήσει νέος φορέας ραδιοτηλεόρασης, που θα είναι δημόσιος αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικός.

Είπε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν και ότι όσοι επιθυμούν θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση πρόσληψης στον νέο φορέα.

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι οι μεταδόσεις θα σταματήσουν με το τέλος του αποψινού προγράμματος σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα.

Οργή αλλά και δάκρυα ήταν οι αντιδράσεις των εργαζόμενων στη δημόσια τηλεόραση αμέσως μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν ως χαρακτηριστική διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας δεδομένου ότι για όλα αυτά τα οποία καταλόγισε την ΕΡΤ ο κ. Κεδίκογλου ευθύνονται ο ίδιος και οι πολιτικοί.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ διαβεβαιώνουν «ότι η ροή του προγράμματος στην τηλεόραση καθώς και σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς θα παραμένουν ανοιχτά και έχουν διασφαλίσει την προστασία των πομπών ώστε η ΕΡΤ, παρά τις κυβερνητικές επιθυμίες, να παραμείνει ανοιχτή».

Η ανακοίνωση του Σ. Κεδίκογλου

Η ΕΡΤ είναι η πρώτη από τις εταιρείες του Δημοσίου, στην οποία μπαίνει λουκέτο, στο πλαίσιο των συμφωνιών της κυβέρνησης με την τρόικα για κλείσιμο φορέων και οργανισμών, καθώς και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Το ΦΕΚ της κατάργησης της ΕΡΤ

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Νωρίτερα την Τρίτη στην έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα σε υπουργούς να προχωρούν σε συγχωνεύσεις φορέων ή να αποφασίζουν για το κλείσιμό τους προχώρησε η κυβέρνηση.

Πρόκειται για μια γενική εξουσιοδότηση που δίδεται προς τους υπουργούς και όπως προκύπτει με αυτόν τον τρόπο θα μπει και το «λουκέτο» στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ.


Οι αντιδράσεις
Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο. Ηδη, στις 19.45 της Τρίτης επισκέφθηκε την ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δήλωσε: «Κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα, σήμερα έχουν τις πράξεις νομοθετικού περιοχομένου. Αυτή είναι η 19η στη σειρά. Πρόκειται για πραξικόπημα που στρέφεται όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους αλλά και ενάντια στον ελληνικό λαό στο σύνολοό του. Λένε ψέματα στον ελληνικό λαό ότι κόπτονται για την σπατάλη, λένε ψέματα γιατί η ΕΡΤ δίνει στον δημόσιο προϋπολογισμό, δεν παίρνει. Προειδοποιώ την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να διακόψει το σήμα. Εάν το πράξει θα έχει να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη. Η εκπομπή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι θέμα δημοκρατίας. Λουκέτο πρέπει να μπει στην τρόικα».

Λίγο νωρίτερα, στις 19. 30 είχε καταφθάσει στην ΕΡΤ και ο κ. Μανώλης Γλέζος ο οποίος είπε ότι είναι «ιερή υποχρέωση όλοι να παρευρίσκονται στην ΕΡΤ. Ως εδώ και μη παρέκει. Η ΕΡΤ εκφράζει την βούληση του λαού να καταγράφει ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο. Γι αυτό προτείνω όλοι οι δημοσιογράφοι, όπου κι αν δουλεύουν να έρθουν εδώ και να λειτουργήσουμε όλοι μαζί την ΕΡΤ. Να εκπέμπει μόνο η ΕΡΤ και να ενημερώνει τους πολίτες. Ηδη η συγκέντρωση που μέχρι τώρα υπάρχει στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου καταδυκνύει ότι δεν μπορεί να περάσει το σχέδιο της σιωπής».

ΠαΣοΚ: Διαφωνεί απολύτως με τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής του σε σχέση με την ΕΡΤ και προκειμένου κανείς να μην «παρεξηγήσει» τίποτα, από το Γραφείο Τύπου του ΠαΣοΚ ανακοινώνονται τα εξής:

«Το ΠαΣοΚ έχει καταστήσει σαφές στις επαφές που είχαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος για το θέμα της ΕΡΤ, ότι διαφωνεί απολύτως με τις συγκεκριμένες αποφάσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό, η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν φέρει τις υπογραφές των υπουργών που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠαΣοΚ έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το νόμο που θα κυρώνει αυτή την ΠΝΠ.

Το ΠαΣοΚ δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω από κοινοβουλευτικά και διαδικαστικά τεχνάσματα, ούτε παίζει με την εθνική, κοινωνική και πολιτική του ευθύνη. Έχει αναλάβει –στην αρχή μόνο του- το τεράστιο βάρος πολύ δύσκολων αποφάσεων, για να εξυπηρετηθεί όμως ένας εθνικός στόχος: η έξοδος της πατρίδας από την κρίση. Δεν δέχεται να ανοίγουν λανθασμένα μέτωπα με λανθασμένο τρόπο. Όποτε αυτό έγινε στο παρελθόν το πράγμα οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.

Το άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση όλου του προσωπικού παρουσιάστηκε σε εμάς από την κυβέρνηση ως επιτακτική ανάγκη, ώστε να εκπληρωθεί αμέσως ο όρος της μείωσης του προσωπικού του κράτους κατά 2.000 άτομα πριν την καταβολή της επόμενης δόσης.

Ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και λειτουργίας της ΕΡΤ προφανώς υπάρχουν. Δεν προέκυψαν όμως τώρα. Η κυβέρνηση και οι συγκεκριμένοι αρμόδιοι υπουργοί της εποπτεύουν της ΕΡΤ επί έναν ολόκληρο χρόνο, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση και χωρίς καμία βελτίωση στα θέματα αυτά.

Το ΠαΣοΚ είναι υπέρ των γενναίων, πραγματικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση, στις ΔΕΚΟ, στην ΕΡΤ. Είναι όμως κατά των φευγαλέων και επικίνδυνων κινήσεων εντυπωσιασμού. Κάθε ουσιαστική μεταρρύθμιση προϋποθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο και αξιόπιστη και διαφανή διαδικασία.

Δεν θέσαμε, ούτε θέτουμε ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας. Υπάρχει άραγε κανείς που το θέτει;

Τίθεται βεβαίως προφανές ζήτημα προγραμματικής συμφωνίας και κανόνων λειτουργίας της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα μας να το λέμε. Υπάρχει άραγε κανείς που τώρα δεν το καταλαβαίνει;

Ζητούμε την άμεση συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Υπάρχει κανείς που δεν το θεωρεί τώρα αναγκαίο»;


Η απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων


Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ πραγματοποίησαν  γενική συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους και εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις δράσεις.
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στον πολιτισμό, τον κόσμο του, τις διαφορετικές τάσεις, αναζητήσεις και δυναμικές του.
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: σε κάθε πολίτη του κόσμου, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία.
Το δυναμικό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έχει τη δύναμη και τη θέληση να κρατήσει ψηλά το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού. Έχει την τόλμη και τη βούληση να παλέψει για να πάψει η ΕΡΤ να χειραγωγείται από κάθε μονοκομματική ή πολυκομματική εξουσία. Εμείς οι εργαζόμενοι, είμαστε ακόμη ζωντανοί και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Θα αγωνιστούμε για ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ που θα κατοχυρώνει και θα περιφρουρεί την ανεξαρτησία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, θα κόψει, επιτέλους, τον ομφάλιο λώρο με την εκάστοτε κυβέρνηση και κάθε κέντρο ή παράκεντρο πολιτικών και πελατειακών παρεμβάσεων.
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών.
Οσοι επεξεργάζονται σχέδια για λουκέτο στην ΕΡΤ  δεν μπορεί παρά να αποσκοπούν σε εξυπηρέτηση άλλου τύπου συμφερόντων. Είναι επικίνδυνοι.
Οι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα κρατήσουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή. Καλούμε κάθε πολίτη από τη Γαύδο μέχρι τον Έβρο για να αποτρέψουμε τον εφιάλτη. Να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα φίμωσης του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα της χώρας. Όσοι ονειρεύονται εφιάλτες ας μείνουν στη μακαριότητα του παραμυθιού της κακιάς μάγισσας ή ας ξυπνήσουν πριν είναι αργά. Εμείς είμαστε ξάγρυπνοι. Βρισκόμαστε σε διαρκή Γενική Συνέλευση και καλούμε πολίτες, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στις 7 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.  Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.

Η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ»


Οι εξελίξεις απο το μεσημέρι της Τρίτης

Το μεσημέρι της Τρίτης ο κ. Σίμος Κεδίκογλου βρίσκεται σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και σε λίγη ώρα θα γίνουν ανακοινώσεις για την ΕΡΤ.

Μετά τις 5 το απόγευμα της Τρίτης όλα τα ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ εκπέμπουν με κοινό πρόγραμμα.

Το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης οι οποίος δήλωσε ότι «την ΕΡΤ δεν θα την υπερασπιστεί μόνο οι ΣΥΡΙΖΑ αλλά ολόκληρος ο ελληνικός λαός που επιθυμεί τη δημόσια τηλεόραση φορέα σοβαρής ενημέρωσης και πολιτισμού».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Δημήτρης Τρίμης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δρομολογεί ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις επιλέγοντας στο θέμα της ΕΡΤ τη σύγκρουση και την παραβίαση του συντάγματος. Καλούμε τον κόσμο να αναλογιστεί αν θα αφήσει τη δημόσια τηλεόραση βορά στις ορέξεις της κυβέρνησης ή εάν θα την υπερασπιστεί. Καλούμε τα κόμματα, τους διανοούμενους και τους απλούς πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ για ελεύθερη και ανοιχτή δημόσια τηλεόραση».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ κ. Γιώργος Σαββίδης έκανε λόγο για «χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου που ξεκίνησε από τη εποχή του Ηλία Μόσιαλου και κατέληξε στις σημερινές εξελίξεις.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ


«Δεν νοείται σύγχρονη χώρα και δη ευρωπαϊκή η οποία - έστω και για μία ώρα - να μη διαθέτει Δημόσια Τηλεόραση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή τις πληροφορίες για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ.

«Η Δημοκρατική Αριστερά διαφωνεί ριζικά και είναι αντίθετη με την αναστολή της λειτουργίας  της ΕΡΤ και επαναλειτουργίας της μετά από "κάποιο" χρονικό διάστημα» διαμηνύει, ζητώντας «την άμεση συγκρότηση επιτροπής κοινής αποδοχής από εμπειρογνώμονες και πρόσωπα κύρους με στόχο εντός τριών μηνών να υποβάλλει στο Κοινοβούλιο επιχειρησιακό σχέδιο για μια σύγχρονη Δημόσια Τηλεόραση».

«Στο ενδιάμεσο διάστημα η ΕΡΤ δεν μπορεί παρά να λειτουργεί» επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι «τα γνωστά προβλήματα της ΕΡΤ είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν δεκαετίες τώρα και δεν έχουν καμία σχέση με το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις της χώρας».

«Η ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ υποδηλώνει με το χειρότερο τρόπο τη μετάθεση, αλλά και την επικρότηση τελικώς της αδυναμίας και των αντιστάσεων που συνεχίζουν να υπάρχουν απέναντι στις μεταρρυθμίσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Είναι σαφές ότι είναι αναγκαίος ο εξορθολογισμός και η αναδιοργάνωση της ΕΡΤ. Εξορθολογισμός, ο οποίος όμως  δεν είναι δυνατόν να επιχειρείται πρόχειρα και χωρίς κανένα σχέδιο. Το ίδιο αναγκαία είναι και η ριζική αποκοπή της Δημόσιας Τηλεόρασης από τις εκάστοτε κυβερνητικές επιθυμίες και σκοπιμότητες, τα ποικίλα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, καθώς και από τις πελατειακές σχέσεις παντός τύπου» σημειώνει η ΔΗΜΑΡ.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Τα σενάρια που διαρρέονται τις τελευταίες ώρες περί αιφνίδιας διάλυσης της ΕΡΤ αποτελούν την κορύφωση μιας στρατηγικής συρρίκνωσης και υποβάθμισης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκ μέρους της κυβέρνησης.

Για την κυβέρνηση η δημόσια ΕΡΤ είναι αναγκαία  μόνο όταν αυτή παίζει το ρόλο του εκτελεστικού βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας, αδιαφορώντας πλήρως για το εάν και κατά πόσο εκπληρώνει τον σκοπό της ως ένας ανεξάρτητος και αξιόπιστος οργανισμός στην υπηρεσία της πολυφωνικής ενημέρωσης  και του πολιτισμού.

Η ΕΡΤ, όμως, δεν ανήκει στην κυβέρνηση αλλά στο ελληνικό λαό, ο οποίος την πληρώνει απαιτώντας να αποτελεί ένα υπόδειγμα αδέσμευτης και πλουραλιστικής ενημέρωσης.

Στα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση και διάλυση της ΕΡΤ θα σταθούμε απέναντι και θα αγωνισθούμε για την αναβάθμισή της μαζί με τους εργαζόμενούς της, ανταποκρινόμενοι στις απατήσεις της ελληνικής κοινωνίας».

Τι υποστηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες

Από τους Ανεξάρτητους Ελληνες ο Τέρενς Κουίκ σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Ο,τι δεν κατάφερε το ΠαΣοΚ επί Ηλία Μόσιαλου, το προχωράει τώρα η τρικομματική συγκυβέρνηση: τη διάλυση της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, με την αιτιολογία του εξορθολογισμού. Για τον εξορθολογισμό δεν υπάρχει καμία αντίρρηση, διότι είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο αναπτύχθηκαν κομματικοί στρατοί μέσα στην ΕΡΤ Α.Ε. Η εμπειρία μου - πχ- στη δεκαετία του 80, είναι δεδομένη.

» Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα διαλύσουν τα πάντα για να φτιάξουν ένα μικρομαγαζάκι στα μνημονιακά μέτρα και ούτε μπορούν να το χρεωθούν όλοι εκείνοι οι εργαζόμενοι που πραγματικά πιστεύουν στο αγαθό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, της αντικειμενικής ενημέρωσης και της ποιοτικής ψυχαγωγίας.

» Επιπλέον, μου φαντάζει αδιανόητο το σχέδιο να καταργήσουν τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που είναι το τελευταίο κάστρο στο να διατηρηθούν ζωντανές οι πάσης φύσεως δραστηριότητες, αλλά και τα ήθη και τα έθιμα σε όλη την χώρα, δηλαδή η φωνή της Ελλάδας.

» Δεν μπορώ, επίσης, να απέχω από τη βεβαιότητα που διακατέχει την πλειοψηφία των πολιτών, ότι τα ρολά στην ΕΡΤ και η μετέπειτα συρρίκνωσή της, είναι μποναμάς στα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία φυσικά δεν αρνούμαι, αλλά σε ένα πεδίο υγιούς και ίσου ανταγωνισμού.

» Οπως διαβλέπω με βεβαιότητα, ότι κομμάτια της ΕΡΤ ΑΕ βαίνουν προς ιδιωτικοποίηση.

» Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, οι δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις είναι ο πρώτος πυλώνας, κυρίως της ενημέρωσης».

Ανακοίνωση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Με την καταδικαστέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση δρομολογεί την κατάργηση και τη συγχώνευση δημόσιων φορέων και οργανισμών με σοβαρές συνέπειες για το λαό. Ο κίνδυνος να κλείσει άμεσα η ΕΡΤ με βάση αυτό το τερατούργημα πρέπει να συναντήσει τη συνολική αντίθεση των εργαζομένων και όλου του λαού. Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους καλεί να ορθώσουν ανάστημα και να συντονίσουν την πάλη τους με όλους τους εργαζόμενους.»

Τι αναφέρει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Εχοντας υπόψη:

1. Την παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος.

2. Την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του κατεπείγοντος θέματος της εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 που αφορά την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4046/2012 και του ν. 4093/2012, που αποτελούν προαπαιτούμενες ενέργειες στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016.

3. Τη σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου,

αποφασίζουμε:

Αρθρο 1

Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 (Α΄ 314) αντικαθίσταται με δύο νέα

εδάφια ως εξής:

«2. Με την απόφαση της προηγούμενης παραγράφου α) σε περίπτωση κατάργησης του φορέα, όπως και τυχόν θυγατρικών του, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας του καθώς και των τυχόν θυγατρικών του, ως και ο χρόνος αυτής, η τύχη της περιουσίας του καταργούμενου νομικού προσώπου, όπως και των τυχόν θυγατρικών του, ρυθμίζονται όλα τα θέματα της διαδοχής των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών τους, όπως και η τύχη των εκκρεμών δικών, της αυτοδίκαιης λύσης των πάσης φύσεως εργασιακών σχέσεων και των συμβάσεων έργου, της αυτοδίκαιης λήξης όλων των αποσπάσεων προσωπικού καθώς και κάθε σχετικό με αυτά θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων που απαιτούνται για τη διαδοχή καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια,

β) σε περίπτωση συγχώνευσης του φορέα, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας και η τύχη της περιουσίας του συγχωνευόμενου προσώπου, ρυθμίζονται τα θέματα των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του, της ρύθμιση των θεμάτων των εργασιακών σχέσεων και κάθε σχετικό με αυτήν θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων για τη συγχώνευση, το καταστατικό ή ο οργανισμός που το διέπει και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος τον καταργούμενο ή συγχωνευόμενο φορέα, καθορίζονται τα θέματα που αφορούν την διαφύλαξη της περιουσίας των καταργούμενων ή συγχωνευόμενων φορέων, οι σχετικές διαδικασίες και όργανα και κάθε άλλο σχετικό θέμα.»

 

Αρθρο 2

Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος,

αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ

ΠαΣοΚ: Διαφωνεί απολύτως με τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής του σε σχέση με την ΕΡΤ και προκειμένου κανείς να μην «παρεξηγήσει» τίποτα, από το Γραφείο Τύπου του ΠαΣοΚ ανακοινώνονται τα εξής:

Το ΠαΣοΚ έχει καταστήσει σαφές στις επαφές που είχαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος για το θέμα της ΕΡΤ, ότι διαφωνεί απολύτως με τις συγκεκριμένες αποφάσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό, η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν φέρει τις υπογραφές των υπουργών που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠαΣοΚ έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το νόμο που θα κυρώνει αυτή την ΠΝΠ.

Το ΠαΣοΚ δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω από κοινοβουλευτικά και διαδικαστικά τεχνάσματα, ούτε παίζει με την εθνική, κοινωνική και πολιτική του ευθύνη. Έχει αναλάβει –στην αρχή μόνο του- το τεράστιο βάρος πολύ δύσκολων αποφάσεων, για να εξυπηρετηθεί όμως ένας εθνικός στόχος: η έξοδος της πατρίδας από την κρίση. Δεν δέχεται να ανοίγουν λανθασμένα μέτωπα με λανθασμένο τρόπο. Όποτε αυτό έγινε στο παρελθόν το πράγμα οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.

Το άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση όλου του προσωπικού παρουσιάστηκε σε εμάς από την κυβέρνηση ως επιτακτική ανάγκη, ώστε να εκπληρωθεί αμέσως ο όρος της μείωσης του προσωπικού του κράτους κατά 2.000 άτομα πριν την καταβολή της επόμενης δόσης.

Ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και λειτουργίας της ΕΡΤ προφανώς υπάρχουν. Δεν προέκυψαν όμως τώρα. Η κυβέρνηση και οι συγκεκριμένοι αρμόδιοι υπουργοί της εποπτεύουν της ΕΡΤ επί έναν ολόκληρο χρόνο, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση και χωρίς καμία βελτίωση στα θέματα αυτά.

Το ΠαΣοΚ είναι υπέρ των γενναίων, πραγματικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση, στις ΔΕΚΟ, στην ΕΡΤ. Είναι όμως κατά των φευγαλέων και επικίνδυνων κινήσεων εντυπωσιασμού. Κάθε ουσιαστική μεταρρύθμιση προϋποθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο και αξιόπιστη και διαφανή διαδικασία.

Δεν θέσαμε, ούτε θέτουμε ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας. Υπάρχει άραγε κανείς που το θέτει;

Τίθεται βεβαίως προφανές ζήτημα προγραμματικής συμφωνίας και κανόνων λειτουργίας της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα μας να το λέμε. Υπάρχει άραγε κανείς που τώρα δεν το καταλαβαίνει;

Ζητούμε την άμεση συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Υπάρχει κανείς που δεν το θεωρεί τώρα αναγκαίο;

Στην ανακοίνωση του το ΠαΣοΚ επισημαίνει ότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν φέρει τις υπογραφές των υπουργών που υποδείχτηκαν από το ΠαΣοΚ. Επίσης, καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το νόμο που θα κυρώσει την πράξη αυτή.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης έχουν προκαλέσει έντονη δυσφορία στην Ιπποκράτους. Ο κ. Βενιζέλος είχε ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ωστόσο οι υπουργοί του ΠαΣοΚ όχι μόνο δεν ενημερώθηκαν για την έκδοση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου αλλά όταν την έψαξαν στο ΦΕΚ είδαν ότι αντί για τον κ. Αθ. Τσαυτάρη έχει υπογράψει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαξ. Χαρακόπουλος και για τον κ. Ευ. Λιβιεράτο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής κ. Στ. Καλαφάτης. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν φέρει επίσης τις υπογραφές των υπουργών της ΔΗΜΑΡ κ.κ. Αντ. Ρουπακιώτη και Αντ. Μανιτάκη.

Μιλώντας σε σύσκεψη στελεχών την Τρίτη το βράδυ ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι έχει πει το ΠαΣοΚ στις δύο ανακοινώσεις που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος, τα εννοεί απολύτως και θα τα τηρήσει κατά κεραία. «Θα κάνει μεγάλο πολιτικό λάθος όποιος υποτιμήσει αυτά που λέμε», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Την Τετάρτη το μεσημέρι ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ, στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκρτάτους.

Επιπλέον, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τον αντίκτυπο του κλεισίματος της ΕΡΤ, η επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠαΣοΚ κυρία Συλβάνα Ράπτη, δήλωσε ότι η ευρωομάδα του ΠαΣοΚ θα καταθέσει ερώτηση για το θέμα αυτό στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο

ΥΠΟΙΚ: Προχωράμε στη διακοπή μετάδοσης των εκπομπών και τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ Α.Ε

Από το γραφείο Τύπου του ΥΠΟΙΚ, το βράδυ της Τρίτης, εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση

1. Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. ΟΙΚ. 02/ 11.6.2013 ΚΥΑ του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, το Νομικό Πρόσωπο ΕΡΤ Α.Ε. έχει καταργηθεί.

2. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών πρέπει μετά το τέλος του σημερινού προγράμματος να διακοπεί.

3. Το κανονικό πρόγραμμα της ΕΡΤ Α.Ε. έχει διακοπεί πριν αρκετές ώρες.

4. Το Υπουργείο Οικονομικών ως διάδοχος της ΕΡΤ Α.Ε. μέχρι την ψήφιση νόμου για την ίδρυση ενός νέου και σύγχρονου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει στη διακοπή μετάδοσης των εκπομπών και τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ Α.Ε.


Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που συνεδρίασε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, καταδικάζει απερίφραστα το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της Κυβέρνησης, η οποία, με δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου που θυμίζουν Χούντα, ανακοίνωσε το πρωτοφανές για δημοκρατική χώρα «κλείσιμο» της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

 • Δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να «κλείσει» η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και θα χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό, συνδικαλιστικό και νομικό μέσο για να βάλει φραγμό στην ασυδοσία της Κυβέρνησης, που με φασιστικό τρόπο επιχειρεί να ελέγξει την ενημέρωση του ελληνικού λαού.
 • Καλεί σε αγώνα όλους τους συναδέλφους της ΕΡΤ και κηρύσσει όλο τον Κλάδο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 • Καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, οργανώνοντας νυχθημερόν ομάδες περιφρούρησης.
 • Απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους όλης της χώρας να αντιδράσουν στο ξεπούλημα του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης και να συμπαρασταθούν στον αγώνα των 2.656 εργαζομένων στην ΕΡΤ.
 • Καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν θέση χωρίς περιστροφές. Τώρα κρίνονται όλοι.
 • Τέλος, καλεί τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου να παραδώσει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα και να παραιτηθεί από μέλος της ΕΣΗΕΑ, άλλως το Δ.Σ. θα προχωρήσει στη διαδικασία διαγραφής του από το Σωματείο μας.
 • Το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση όλη τη νύχτα και καλεί τους εκπροσώπους στο Μεικτό Συμβούλιο και όλους τους συναδέλφους να έρθουν σήμερα το βράδυ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντονες αντιδράσεις για το ενδεχόμενο κλείσιμο της ΕΡΤ 
«Διαθέσιμοι» προς μετάταξη 12.500 υπάλληλοι στο τέλος του Ιουνίου 
Εντονη αντίδραση ΠαΣοΚ για τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου  
Η Νομοθετική Πράξη ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις στις ΔΕΚΟ  
ΠΟΕΣΥ: Εύκολη θυσία της ΕΡΤ για να προχωρήσουν τα μνημόνια  
Βλέπουν έως και εκλογές λόγω ΕΡΤ στον ΣΥΡΙΖΑ  
Η ΕΡΤ στα διεθνή ηλεκτρονικά πρωτοσέλιδα 
Ενώσεις Συντακτών περιφέρειας: Αντιδημοκρατική κίνηση το λουκέτο στην ΕΡΤ 
Τσίπρας προς Παπούλια: Δεν είστε κλητήρας κύριε Πρόεδρε  
«Οχι» στο λουκέτο της ΕΡΤ λέει και η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση 
ΚΚΕ: Καταγγέλλει τη διακοπή του ψηφιακού σήματος του 902 
Πρώτο θέμα στον «Le Monde» το κλείσιμο της ΕΡΤ 
Εικοσιτετράωρη πανεργατική απεργία για την ΕΡΤ από τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ  
Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ  
Ποιες οι αρμοδιότητες του Διαχειριστή που αναλαμβάνει την ΕΡΤ 
 
 
σχόλια (1040)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑ 13 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!!! | 24/06/2013 10:12
  Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους; Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση! Τώρα επινόησαν να φύγουν οι πάνω από 50 ετών. Χαρακτηρίζοντάς τους «γερασμένους», ανθρώπους νέους, πτυχιούχους, με εμπειρία και μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκ
  ΓΡΗΓΟΡΗΣ
  απάντηση21
   
   
  ερτ | 17/06/2013 15:37
  είδα αυτό το τρέιλερ με την μάνα, την θεία, την αδελφή κτλ και θυμήθηκα ότι ούτε ένα σποτ της προκοπής δεν μπορούν να φτιάξουν. τόσα χρόνια, τα τρέιλερ των ταινιών που βλέπαμε από την ερτ ήταν άθλια. δείγμα της δουλειάς που γινόταν εκεί μέσα το μόνο που με ενοχλεί με την όλη ιστορία είναι το ότι δεν έγινε το κλείσιμο νωρίτερα.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση75
   
   
  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ | 17/06/2013 15:09
  Μαλλον δεν εχεις κατλαβει οτι υπαρχει και ο επιθετικος καρκινος. Σε αυτη τη μορφη εχει φτασει το ελληνικο δημοσιο και οι υπηρεσιες του. Ζήτα ένα χαρτι για μια δουλειά σου εσυ που εισαι απο το εξωτερικο και θα δεις ποτε και πως θα το λαβεις. Οταν σαπιζει καποιο μελος του σωματος ο γιατρος το κοβει και δεν περιμενει να σαπισει και το υπολοιπο σωμα. Αυτο εκανε ο Σαμαρας. Αλλα απο αντιδραση και μονο ολοι οι αριστεροι που εβριζαν μεχρι προχθες τη δημοσια τηλεοραση τωρα τη θελουν. Απο αυτον τον συνδικαλισμο καταστραφηκαν σε ολη την Ευρωπη τα εργατικα δικαιωματα. Ολοι μαζι και στη μασα χώρια. Αντε να ξεβρωμιζει ο τοπος σιγα-σιγα. Εδω η Κινα το πηρε χαμπαρι και ειναι η η πιο καπιταλιστικη χωρα πλεον
  ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΤΕΡΗΣ
  απάντηση103
   
   
  ΑΚΡΑΙΟΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ | 16/06/2013 04:47
  Οι γνωστοί αριστερίστικοι ακραίοι συμψηφισμοί.Συγκρίνουν οι αθεόφοβοι το νερό,το ρεύμα που χωρίς αυτά θα ζούσαμε στο μεσαίωνα, συγκρίνουν την αστυνομία και το στρατό που χωρίς αυτούς θα μιλούσαμε Τούρκικα σήμερα και θα επικρατούσε χάος και αναρχία στην Ελλάδα και άρα θα καταλυόταν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή συγκρίνουν τα νοσοκομεία και την περίθαλψη που προσφέρουν σωζωντας κυριολεκτικά ζωές με το κρατικό κανάλι κυβερνητικής προπαγάνδας της εκάστοτε κυβέρνησης και το κηφηναριό της αναξιοκρατίας,των ρουσφετιών και της Μαρξιστικής προπαγάνδας(Αν προσέξατε γεμάτο σημαίες του ΑΝΤΑΡΣΙΑ,ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ είναι το προαύλιο) Είναι οι ίδιοι που συγκρίνουν τους Έλληνες μετανάστες που μετανάστευσαν οργανωμένα και μετά απο εξονυχυστικούς ελέγχους στις ΗΠΑ,τον Καναδά και την Γερμανία με τον κάθε τυχοδιώκτη ΠακιστανοΜπαγκλαντιανό που μπουκάρει παράνομα στη χώρα,χωρίς ελέγχους και ταυτοποίηση στοιχείων και που δηλώνουν όλοι ψευδώς Συριοι και Παλαιστίνοι για να πάρουν άσυλο.ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!! Τόσα χρόνια οι "αριστερούληδες" φώναζαν κατά της κρατικής τηλεόρασης η οποία ήταν το φερέφωνο και το προπαγανδιστικό μέσο της εκάστοτε εξουσίας και βέβαια αρνούνταν να δεχτούν και να πληρώνουν το χαρατσάκι της ΕΡΤ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ! Μα ω, το θαύμα ήγγικεν! Ξαφνικά η πρώτη προπαγανδιστική γιάφκα των τρωκτικών του εξουσιαστικού συστήματος βρήκε υποστήριξη στους ίδιους όλους αυτούς που μέχρι χθες την κατηγορούσαν!!! Μέχρι και οι αναρχικοί στο πλευρό των τρωκτικών της Εξουσίας! Με τη μία ξέχασαν όλοι το "αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι και υποστηρίζουν τους χρυσοπληρωμένους ρουφιάνους του συστήματος που τόσα χρόνια μόνο για την τσεπάρα τους ενδιαφέρονταν
  sakis
  απάντηση74
   
   
  ε οχι | 15/06/2013 23:51
  ενταξει ολα τ' αλλα . αλλα να κλεισει την εκμπομπη ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ δεν το δεχομαι . και δεν αποτελει τρολια το παρον σχολιο .
  οχι .
  απάντηση42
   
   
  Τα ρεμάλια της Ποσπερτ βγαινουν και κατατρεγμένοι τωρα | 14/06/2013 13:40
  Ειμαι κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ. Ειτε παιζουν αντιπεριπασμοι σε σοβαροτατα θεματα που δεν εχουν γινει γνωστά ή εχει γίνει απλώς βλακεία , ειμαι κατά. θεωρω ομως ιλαροτραγωδία κακης αισθητικής το μαζωμα τοσων ηλιθίων εξω απο το ραδιομέγαρο σε dt καθως επίσης και τις μεσιστειες σημαίες συριζα που κρέμασε η ΠΟΣΠΕΡΤ (πρωην ΠΑΣΟΚ ). Τους απεχθάνομαι σε τετοιο βαθμό που θα λυπηθώ να μην απολυθούν. Εκεί φτασαμε. Να ψηφισουμε Σαμαρα Συμπιλίδη και να μαλιοτραβιομαστε γιατι η μαζα των ηλιθιων βολεμένων εχει ψυχαναγκαστικά συμπλέγματα υπεροχής και ισοβιότητας τα οποία εκμεταλέυονται οι συνδικάλες. ΜΕΓΑΛΩΣΤΕ ΡΕΕΕ
  ntek
  απάντηση2011
   
   
  Έρχεται το τέλος Χριστιανοί !!! | 13/06/2013 19:08
  Προσέξτε πόσο λαλά έχει πάθει ο κοσμάκης !!! Μία σχολιάστρια, η lyn, έγραψε : "Δεν ημουν ποτε αριστερη,αλλα μεχρι προσφατα ψηφοφορος της ν.δ.Δεν δουλευω στο δημοσιο,ειμαι ανεργη,ενω εχω και τη μορφωση και την καλλιεργεια και τα προσοντα,κι ενω πολλοι συμμαθητες μου που φοιτουσαν 3 χρονια σε καθε ταξη,ειναι δημ.υπαλληλοι.Εντουτοις,το σημερινο γεγονος το θεωρω φασιστικο,στη λογικη της επταετιας,και θα ειναι η αιτια που η ν.δ. δε θα ξαναδει την ψηφο μου.Ολα εχουν κ ενα οριο!Ετσι κυβερναω κι εγω!" Ε, λοιπόν πως να της πω ότι δεν ήμουν ποτέ Δεξιός αλλά αρχίζω και τρομάζω ότι αφού ο Σαμαράς κατάφερε να αποδείξει οτι η δημοκρατία μπορεί και αποφασίζει φοβάμαι ότι μπορεί και να τον ψηφίσω !! ??
  Θα τρίζουν κόκαλα εκατέρωθεν !!!
  απάντηση2412
   
   
  Η δημοκρατία δεν είναι ντέρμπι | 13/06/2013 18:48
  Είναι κρίμα ένας λαός που παραμυθιάζεται. Τη μία εμπιστεύεται ψεύτες, την επομένη αδιαφορεί που είπαν ψέματα. Δεν λέω "καλά να πάθει", αλλά πολλά θα πάθει δυστυχώς. Και είναι θλιβερό να βλέπει κανείς ευρείες μειοψηφίες να τσακώνονται για κάποια δόγματα. Μάλλον πρέπει να ξεχάσουμε τα δόγματα που ξέραμε. Επίσης, ένα αποτέλεσμα 51-49 ή 32-30 είναι εις βάρος της δημοκρατίας. Είναι αποτυχία. Δεν δίνει κανένα ηθικό δικαίωμα στην "πλειοψηφία" να αποφασίζει για τη "μειοψηφία". Οι συσχετισμοί που παρατηρούνται στην Ελλάδα σήμερα δεν ταιριάζουν σε σκεπτόμενους. Συμπέρασμα: δε σκεφτόμαστε. The rest is silence...
  GDG
  απάντηση42
   
   
  Έρχεται η σειρά μας ανόητοι! Πόσα έχετε στην καβάτζα; | 13/06/2013 16:09
  Διαβάστε λίγο Μπρεχτ ανόητοι που πανηγυρίζετε... Και μένα μου γυρίζουν τα άντερα με τους διάφορους συνδικαλιστές που έκοβαν κάθε τόσο το "δημόσιο αγαθό" που τώρα υπερασπίζονται. ΟΜΩΣ τέτοιες ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ αποφάσεις δεν είναι για έπαινο. Έρχονται στη σειρά όλα τα δημόσια ως τώρα αγαθά: ρεύμα, νερό, παιδεία, νοσοκομεία! Όλα θέλουν εξυγίανση, όλα έχουν φαύλους συνδικαλιστές, όλα ζέχνουν διαφθορά. Να κλείσουν και αυτά; Και πόσο θα τα αγοράζουμε μετά, με τους μισθούς των 500 ευρώ; Πόσα έχετε τέλος πάντων στην καβάτζα;;;
  Ελελεύ
  απάντηση1617
   
   
   
  Εγραψε ιστορια η ηλεκτρονικη εκδοση του βηματος | 13/06/2013 14:41
  Ξεπερασε ενα αρθρο τα 1000 σχολια!
  Ανώνυμος / η
  απάντηση181
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Το βλέμμα των Νέων | 13/06/2013 13:31
  Το μεγαλύτερο τραγικό που διαπίστωσα το Πάσχα κατά την διαμονή μου στην Ελλάδα μετά από δυο χρονια απουσίας ( 20 χρονια εξωτερικό ) είναι ότι οι Νέοι μας έχουν: μηδέν προοπτική. Κάποιοι χάνουνε κάποια κεκτημένα και κόπτονται γιατί το party τελειωσε. Ποιος όμως σκέπτεται τα νέα παιδιά που το μέλλον τους είναι υπονομευμένο; Είδα το βλέμμα κάποιων αξιόλογων Παιδιών και θυμήθηκα ακριβώς το δικώ μου προ 20 χωνιά, όταν πήρα την απόφαση να εγκαταλείψω την Πατρίδα μου.
  Ασήμαντος
  απάντηση211
   
   
  Εθνικη ομοψυχια | 13/06/2013 12:09
  Δεξιοι, κεντρωοι και αριστεροι δημοσιογραφοι ολοι μαζι συνεχιζουν τον τιμιο αγωνα τους για την διατηρηση των θεσεων και μισθων τους. Τετοια εθνικη ομοψυχια δεν εχω ματαδει. Παλης ξεκινημα νεοι αγωνες, ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΕΡΤ! Ολος ο λαος στους δρομους για να σωθουν τα πενιχρα μεροκαματα τους. Ηθελα να ηξερα οσοι γραφουν υπερ της ΕΡΤ την εβλεπαν και την ακουγαν καθολου; Η μηπως εβλεπαν Φατμαγκιουλ και ακουγαν Τραγκα; Φαρισαιοι και υποκριτες ελληναραδες! Αντε ανοιξτε καμια καφετερια γιατι μονο αυτο ξερετε να κανετε.
  σπιθας
  απάντηση207
   
   
   
  Απαίσιε Σαμαρά | 13/06/2013 12:05
  Σε στυλ δικτάτορα έκλεισες…ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ, ΕΞΑΝΤΑΣ, ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ, ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΣΤΑ ΑΚΡΑ και άλλα. Αφησες τα ιδιωτικά, προαγωγούς, να δείχνουν οι τρελοπαντέρες τα μπούτια τους να γαλουχήσουν την νεολαία, τους Λυριτζήδες, Οικονομέας και άλλους να κάνουν πλύση εγκεφάλου στην κοινωνία με τα δήθεν σενάρια, αποκλειστικότητες, από υψηλόβαθμοι στέλεχος κ.α. να ξεφτιλίζουν και πολιτικούς στον αέρα. Δεν γνωρίζω τι, πώς κλπ για την ΕΡΤ αλλά αυτά τα ουσιώδη και πληροφοριακά προγράμματα θα τα δείχνει το ΜΕΓΑ, ΑΝΤΕΝΑ ? τα οποία σε λίγο θα γίνουν συνδρομητικά και θα βάλουν χέρι και αυτοί στην τσέπη μας. Αλήτη σαμαρά, δεν είμαι κανενός κομματόσκυλο, δεν ανήκω
  ch ak
  απάντηση1723
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΑΝΤΙΟ ΖΩΗ.. | 13/06/2013 11:53
  Μου κάνουν φοβερή εντύπωση τα άπειρα κακεντρεχή σχόλια για την ΕΡΤ. Γιατί τέτοιο μένος; κανείς δε θέλει σπάταλη και κακοδιαχειριζόμενη δημόσια τηλεόραση που να κάνουν κουμάντο κομματόσκυλα. Αλλά όχι και να κλείσουν όλα τα κανάλια. Αλήθεια ποια ήταν η στάση της Νεας Δημοκρατίας στην απόπειρα Μόσιαλου 2 χρόνια πριν να εξυγιάνει την ΕΡΤ; Είναι φανερό ότι ο Αντωνάκης έπρεπε να δείξει 2.500 απολύσεις στην Τρόικα και να κάνει να ξεχαστεί το φιάσκο του φυσικού αερίου.
  istorikos
  απάντηση1513
   
   
  Επόμενος σταθμός: Next station: Δήμος Αθηναίων | 13/06/2013 10:13
  Ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας με τα υψηλότερα δημοτικά τέλη ΠΑΓΚΟΣΙΩΣ έχει επιτύχει το μοναδικό κατόρθωμα να είναι χρεωκοπημένος αλλά παρόλα αυτά αρνείται να παραδώσει πχ. την συλλογή των σκουπιδιών σε ιδιώτες θα μπορούσε αξιοκρατικά με την μέθοδο της εργολαβίας, κ του ανοιχτού διαγωνισμού Αυτό είναι το κράτος πρόνοιας κύριοι τ κεντροαριστεράς να μοιράζετε κλήσεις ελείψει άλλων < πόρων > σε περίοδο ύφεσης. Θα περιμένουμε υπομονετικά μέχρι του χρόνου... Για την ΕΡΤ δεν λυπήθηκα καθόλου μάλλον ενδομύχως το χάρηκα είδα τις κατάρες μου να πιάνουν τόπο, αρκετά έφαγαν τώρα ας πάνε στα χωριά τους να ξεκουραστούν. Θα τους περιμένουμε να μας κάνουν βαθυστόχαστες αναλύσεις κάτω από τα πλατάνια..
  Katsikis
  απάντηση315
   
   
  ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑ 13 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!!! | 13/06/2013 09:56
  Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους; Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση! Τώρα επινόησαν να φύγουν οι πάνω από 50 ετών. Χαρακτηρίζοντάς τους «γερασμένους», ανθρώπους νέους, πτυχιούχους, με εμπειρία και μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκ
  ΓΡΗΓΟΡΗΣ
  απάντηση113
   
   
  η εθνικη τραγωδία της ΕΡΤ | 13/06/2013 09:32
  Η ανείπωτη μνημονιακή φρίκη που βιώνουν καθημερινά οι βασανισμένοι λαικοί ήρωες , η καθημερινή πάλη και η αντίσταση κατά των γερμανών κατακτητών , οι φρίκες και τραγωδίες που ζουν καθημερινά ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΠΟΣ ΕΦΑΜΙΛΟ ΤΟΥ 40 ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Με δάκρυα στα μάτια ενθυμούμαστε τους λαικους ηγετες πατερούληδες του ενδοξου παρελθόντος σαν τον Αντρεα και σφιγγοντας τα δοντια ψελίζουμε Παλι με χρονια , με καιρους , παλι δικά μας θάνε
  Ο ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ
  απάντηση109
   
   
  ελεος | 13/06/2013 02:19
  και ολα αυτα ασχετα απο την αναγκαιοτητα η μη της δημοσιας τηλεορασης, υπερ της οποιας τασσομαι και εγω. α ρε δημοσιογραφοι οτι θελετε το κανετε τριχα και οτι θελετε τριχιά. τωρα σας πειραξε τωρα η παρανομια του κρατους.. ωρα ειναι να μας ζητησουν αλληλεγγυη και τα αφεντικα τους,ο ακης, ο παπακωνσταντινου και ο οποιοσδηποτε απο οποιοδηποτε κομμα. ολοι οι ιδιοι ειναι
  δικηγορος
  απάντηση241
   
   
  επαναστατες κατα το συμφερον | 13/06/2013 02:14
  για τους αστεγους? για τους οικογενειαρχες που δεν μπορουν να θρεψουν τα παιδια τους?τους βλεπουμε ολοι αυτους που λεω..τι κανουν τωρα αυτοι ακριβως? παντως απιστευτα φαινομενα..βολεμενοι δεξιοι και σοσιαλιστες επι δεκαετιες που δεν κουνιοντουσαν απο τις θεσεις στη δημοσια αε και ψευτοαριστεροι με κοτσιδα που απλα αντιδρουν και ουτε ξερουν γιατι, τωρα μια παρεα. Και δεν ειμαι με κανεναν απ' αυτους. εξισου αθλιοι και υποκριτες. τομαρια ολοι τους σημερα οι εργαζομενοι της ερτ κανουν υπερωρια.. με μονομερεια παντα και για το τομαρι τους. και βγαινουν και καποιοι εδω μεσα κια μιλουν για χαιρεκακια.αυτο ειναι θρασος.ζητουν αλληλεγγυη ενω ζουσαν στη χλιδα και αλλοι αργοπεθαινουν.
  δικηγορος
  απάντηση332