από metereologos.gr
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
 
 

Τελευταίες αλλαγές για τις πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο

Αναγκαστικές αποχωρήσεις από καταργήσεις φορέων ΝΠΙΔ, δημόσιος τομέας ανοιχτός στην αγορά και ανανεωμένος με στελέχη 35-45 ετών - Το ερωτηματολόγιο στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν 206.000 υπάλληλοι
Τελευταίες αλλαγές για τις πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Έτοιμος είναι ο πλήρης κατάλογος με τους φορείς και τα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου τα οποία είτε θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν, με αποτέλεσμα το προσωπικό τους να απολυθεί. Τόσο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκης όσο και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανούσος Βολουδάκης βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη, αλλά και με την πολιτική ηγεσία υπουργείων για τις προσθαφαιρέσεις της τελευταίας στιγμής.

Αναμένεται μάλιστα σε σύσκεψη που θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, να υπάρξουν τελικές αποφάσεις αφού η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα έχει την πλήρη εικόνα μετά την άρση των αντιρρήσεων ορισμένων υπουργείων για περιπτώσεις εποπτευόμενων φορέων τους.

Πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για την κινητικότητα, τις απολύσεις και τις συγχωνεύσεις / καταργήσεις φορέων στο Δημόσιο, με επίκεντρο το σχέδιο νόμου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις» το οποίο κατέθεσε για δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι τελευταίες διευθετήσεις και συνεννοήσεις μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ, ΠαΣοΚ, ΔΗΜΑΡ) βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε με το υπό διαμόρφωση θεσμικό πλαίσιο για τις αλλαγές στο Δημόσιο να υλοποιηθεί η κυβερνητική συμφωνία με την τρόικα για 4.000 αποχωρήσεις εντός του 2013 και 11.000 ως το 2014.

Η λίστα με τους «κομμένους»

Οι επιτελείς στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκουν να κλείσουν άμεσα το ζήτημα των συγχωνεύσεων / καταργήσεων. Μάλιστα η λίστα θα εγκριθεί σύντομα καθώς το σχέδιο νόμου για την οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης θα κατατεθεί στη Βουλή μετά τις 14 Μαΐου, οπότε εκπνέει η προθεσμία που έχει τεθεί για τη δημόσια διαβούλευση.

Άλλωστε, η λίστα των «κομμένων» φορέων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σχέδιο νόμου Μανιτάκη το οποίο βρίσκεται ήδη αναρτημένο στο Διαδίκτυο. Είναι χαρακτηριστικό πως στο άρθρο 4 υπάρχει η πρόβλεψη ότι προσαρτάται στον νόμο παράρτημα με τα νομικά πρόσωπα τα οποία μπορεί να καταργούνται, να συγχωνεύονται, να αναμορφώνονται ή και να μετατρέπεται το νομικό καθεστώς της σύστασής τους καθώς και να αλλάζουν ακόμα και τη νομική σύστασή τους το νομικό καθεστώς, με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του υπουργού Οικονομικών και του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού.

Το παράρτημα αυτό όμως δεν έχει αναρτηθεί μαζί με το σχέδιο νόμου στο Διαδίκτυο. Όπως έλεγαν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κατάλογος θα προστεθεί και δημοσιοποιηθεί αφού ολοκληρωθεί η τελική διαδικασία και έγκριση για τους συγχωνευόμενους και καταργούμενους φορείς ανά υπουργείο. Επομένως, όλα πλέον κινούνται με γρήγορους ρυθμούς, πόσω μάλλον την ώρα που οι πληροφορίες επιμένουν για 2000 απολύσεις μεταξύ τέλους Μαΐου και Ιουνίου. Οι αναγκαστικές αποχωρήσεις, πέραν των πειθαρχικά ελεγχόμενων, θα προέλθουν από τις καταργήσεις νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ).

Η ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων των νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα που εμπεριέχεται στο σχέδιο νόμου για την οργάνωση της δημόσιας διοίκησης θα δώσει το θεσμικό πλαίσιο για τις «καρατομήσεις» φορέων και προσωπικού.

Λιγότερο κράτος με 45άρηδες

Εν τω μεταξύ, τα οριζόμενα για τα διευθυντικά στελέχη στο Δημόσιο αλλά και τα περί στοχοθεσίας για την αξιολόγηση των υπαλλήλων είναι ενταγμένα, σύμφωνα με στελέχη της δημόσιας διοίκησης και συνδικαλιστών, στη λογική του λιγότερου κράτους, της απεμπόλησης υπηρεσιών που μπορούν να αναλάβουν ιδιώτες, αλλά και του ελέγχου του προσωπικού με… πόιντ σύστεμ που θα οδηγεί στην έξοδο. Πάντως, το βέβαιο είναι ότι κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ αναδεικνύουν, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, την προσπάθεια για ποιοτικά αναβαθμισμένο προσωπικό στη διοίκηση. Θεωρούν τις υποχρεωτικές απολύσεις απαραίτητες για να ανοίξει το Δημόσιο στην αγορά, ώστε να προσληφθούν υπάλληλοι με εξειδίκευση και ενισχυμένα επιστημονικά προσόντα (για κάθε μια αναγκαστική αποχώρηση θα υπάρχει πρόσληψη ενός νέου υπαλλήλου).

Δεν φείδονται τοποθετήσεων, ιδιαίτερα οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ, για τις αναγκαστικές αποχωρήσεις που δίνουν χώρο για να προσληφθούν νέοι υπάλληλοι εξειδικευμένοι, οι οποίοι θα έχουν κίνητρα. Αλλά και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας πρόσφατα έκανε αναφορά στη μείωση του ελάχιστου ορίου ηλικίας προαγωγών, εκφράζοντας την επιδίωξη της κυβέρνησης να προωθηθούν 35άρηδες και 45άρηδες σε διευθυντικές θέσεις ως μια σαφή ένδειξη ενός ανανεωμένου δημόσιου τομέα.

Χθες, Τρίτη, με αφορμή το σχέδιο νόμου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», ο κ. Μανιτάκης είχε συνάντηση με την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΠαΣοΚ κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, τον εισηγητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Γιώργο Ντόλιο και τον υπεύθυνο της Γραμματείας Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου κ. Χρήστο Πρωτόπαπα. Τους ενημέρωσε για την πορεία των συγχωνεύσεων / καταργήσεων των φορέων του Δημοσίου, το πρόγραμμα κινητικότητας, το σχέδιο για τις αποχωρήσεις και τις προσλήψεις με αναλογία 1 προς 1, καθώς και για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας για τον δημόσιο τομέα. Ανάλογες επαφές γίνονται και με τους εκπροσώπους της ΔΗΜΑΡ ώστε να υπάρχει ενημέρωση του κόμματος του κ. Φ. Κουβέλη.

Το ερωτηματολόγιο που θα κρίνει τις απολύσεις

Ερωτηματολόγιο για το προφίλ της θέσης στην οποία υπηρετούν καλούνται να απαντήσουν τις επόμενες ημέρες 206.000 υπάλληλοι υπουργείων, ένστολοι και εκπαιδευτικοί, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα». Σε επόμενο στάδιο θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους, καθώς στο μικροσκόπιο θα μπουν τα προσόντα που έχουν κι αν αυτά ανταποκρίνονται στο περίγραμμα της θέσης στην οποία είναι τοποθετημένοι.


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Μανιτάκη-ΠαΣοΚ για τις απολύσεις στο Δημόσιο 
 
 
σχόλια (26)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΩΝ. | 28/08/2013 12:25
  Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!! Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Τελευταία η συνδικαλιστική αλητεία κ.λπ., υπεύθυνοι για παράνομες προσλήψεις, ακόμη και τέκνων τους, με περίσσευμα θράσους κάνουν προτάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση υπαλλήλων. Επομένως έχουν πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις "φαμίλιες". Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση; Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας. Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι εργολάβοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους. Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»!. Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο, είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις. Ας αφήσουν την άθλια προπαγάνδα για «κοπανατζήδες» (άλλο και αυτό), που αποβλέπει στον αποπροσανατολισμό τ
  ΠΕΤΡΟΣ
  απάντηση00
   
   
  ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ! | 09/06/2013 22:37
  Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους; Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση! ΓΡΗΓΟΡΗΣ
  ΓΡΗΓΟΡΗΣ
  απάντηση20
   
   
  ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ!!!! | 29/05/2013 00:45
  Το Υπουργείο ζητά από τις υπηρεσίες να πουν για πλαστά δικαιολογητικά παράνομων προσλήψεων στο Δημόσιο!!!!! Τα ζητά δηλαδή από επίορκες διοικήσεις, που με πλήρη γνώση έκαναν παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Προφανώς και θα απαντήσουν ότι δεν υπάρχουν πλαστά δικαιολογητικά, αφού αντιθέτως θα αυτοκαρφώνονται, θα βρεθούν να έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος. Πρέπει να σταλούν επιτόπου επιθεωρητές. Δεν το κάνουν!!!!!! Στο τέλος θα μας πουν ότι έγινε έρευνα (για το θεαθήναι), για να μας κοροϊδέψουν πάλι. Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι μόνον τα πλαστά πτυχία, η μεγάλη κομπίνα έχει γίνει με ψεύτικες προϋπηρεσίες στο Δημόσιο, βάσει των οποίων προσλήφθηκαν ως αορίστου χρόνο συγγενείς τους. Τούτο εντέχνως αποσιωπάται, διότι εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα. Αν θέλουν πραγματικά να τους πιάσουν, να δουν τι ασφάλιση είχαν με την ψεύτικη προϋπηρεσία τους!!! Διάφοροι επίορκοι υπέγραφαν ψεύτικες βεβαιώσεις για δήθεν προϋπηρεσία, εν γνώσει των επίορκων αρμοδίων, της συνδικαλιστικής αλητείας και των επίορκων διοικήσεων!!! Αυτά που λένε είναι για να αποφύγουν να ξεσκεπαστεί η κομπίνα των μαϊμού προϋπηρεσιών. Δεν στέλνουν επιθεωρητές, ούτε καν για υπηρεσίες για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! φτάνει πια τόση υποκρισία και αθλιότητα!!!! Καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου έχουν γίνει, μην κάνουν τα στραβά μάτια οι αρμόδιοι. Άθλιες μεθοδεύσεις για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τις παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν αυτές τις προσλήψεις, τις κλίκες, τις συμμορίες, την διαπλοκή, την ανομία, τους ημετέρους, τους κομματικούς στρατούς!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!! ΠΕΡΠΑΤΟΡΟΣ.
  ΠΕΡΠΑΤΟΡΟΣ
  απάντηση70
   
   
  ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ!!!!!! | 23/05/2013 20:09
  ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΗΤΑΝ ΚΑΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ, ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ, ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!! ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΛΛΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΙΝΟΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ!!!
  Α. Π.
  απάντηση100
   
   
  ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ. ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΚΛΙΚΕΣ, ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!! | 10/05/2013 16:44
  Διορίσθηκα, ως Πτυχιούχος Μόνιμος Υπάλληλος, ΝΠΔΔ, μετά από επιτυχία μου στον Πανελλήνιο Δημόσιο Διαγωνισμό Στο ΝΠΔΔ που υπηρετώ, τα τελευταία 13 έτη έγιναν εκατοντάδες προσλήψεις, χωρίς διαγωνισμό, κάτω από το απόλυτο καθεστώς γενικευμένης οικογενειοκρατίας και ως εκ τούτου με ενδεχόμενες παράνομες προσλήψεις και αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων. Σε ένα καθεστώς οικογενειοκρατίας, μια συνεχής και διαρκής ηθική παρενόχληση (mobbing) και ένας επαναλαμβανόμενος εκφοβισμός και συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying), είναι βέβαιον, ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων-θυμάτων και κατ’ επέκταση, των οικογενειών τους. Φυσικό είναι τα μέλη της οικογενειοκρατίας να χαρακτηρίζουν δήθεν ικανούς τα μέλη τους και τους εκτός οικογενειοκρατίας δήθεν ακατάλληλους. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, που ζητά το υπουργείο, σε ένα τέτοιο καθεστώς οικογενειοκρατίας, παράνομων προσλήψεων αοριστου χρόνου που μπηκαν από το παράθυρο, κλικών, κομματισμού, ημετέρων, ανομίας, διαπλοκής κ.λπ., εξυπακούεται ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι αναξιόπιστο. Αυτό είναι ο νέος Καιάδας για να σώσουν την οικογενεικρατία, τους αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, την διαπλοκή, την ανομία, τις "φαμίλιες",τους ημέτερους, τους κοματικούς στρατούς. Στο καθεστώς οικογενειοκράτίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο). Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την συντριπτική πληοψηφία, εκλέγουν με την ψήφο τους υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συλογικά όργανα, τοποθετούνται αναξιοκρατικά προϊστάμενοι κ.λπ. Είναι αστείο να ζητά το υπουργείο συμλήρωση ερωτηματολογίου, για το τι κάνει υπάλληλος-θύμα των πιο πάνω και μάλιστα με την επιβεβαίωση των προϊσταμένων, δηλαδή της ίδιας της οικογενεοκρατίας κ.λπ.!!!!!!!! Μετά από προσωπική οδυνηρή εμπειρία μου, που λαμβάνει χώρα τα τελευταία περίπου 2,5 έτη, ως υπάλληλος, εκθέτω τις απόψεις μου για τα εξής: Επιβάλλεται άμεσα η Νομοθετι
  Α. Π.
  απάντηση180
   
   
  1 απόλυση στο δημόσιο=2 απολύσεις στον ιδωτικό τομέα | 09/05/2013 22:49
  Μας έχουνε κάνει να ευχαριστιόμαστε με τον πόνο του διπλανού μας. Ακούς συνέχεια από γνωστούς, συγγενείς και φίλους καλά να τους κάνουν τους τεμπέληδες δημοσίους υπαλλήλους και να τους απολύσουν. Οι ανεγκέφαλοι δεν καταλαβαίνουν ότι αν απολυθεί ένας υπάλληλος στο δημόσιο, δύο θα απολυθούν από τον ιδιωτικό τομέα; Εμείς δηλαδή στο δημόσιο πρέπει να το ευχαριστηθούμε διπλά; Διαίρει και βασίλευε!!!!!!!!!!!!!
  Δημόσιος Λειτουργός
  απάντηση63
   
   
  Πωλείται Ψήφος! | 09/05/2013 18:30
  Όποιο κόμμα κώμα απαντήσει πρώτο την πήρε! Σε αντάλλαγμα, το αυθαίρετο μου να γίνει νόμιμο, η σύνταξη μου να γίνει νόμιμη, οι λαθραίοι που μου καλλιεργούν χωράφια να γίνουν ιθαγενείς, η κορούλα μου να μπει στη Βολή με τα χανουμάκια σας, κι ο γιόκας μου να γίνει νερουλάς σας! Να μην ανοίξουν τα επαγγέλματα γιατί ο ξαδελφος μου έχει ταξί κι ο αδελφος μου φαρμακείο! Περιμένω απάντηση!
  Εδώ η φρέσκια ψήφος
  απάντηση80
   
   
  Έλεος | 08/05/2013 20:25
  Δηλαδή ο υπάλληλος θα περιγράψει τις απαιτήσεις της θέσης που κατέχει? Και μετά θ αξιολογηθεί αν πληρεί τις απαιτήσεις της θέσης του, τις οποίες ο ίδιος περιέγραψε? Είστε βλαμμένοι τελείως??? Να πετάξετε άμεσα έξω από το δημόσιο όλους τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου που μπήκαν ως επί το πλείστον χωρίς καμία εξεταστική διαδικασία. Ν αφήσετε ήσυχους τους ΑΣΕΠιτες. Αλλά φυσικά δε θέλετε να το κάνετε αυτό, γιατί θα πρέπει να τα βάλετε με τα βίσματά σας. Γαλάζια και πράσινα.
  Μ.Π
  απάντηση178
   
   
  φως φαναρι... | 08/05/2013 18:24
  δε νομιζω να υπαρχει ελληνας πλεον ,μετα απο τοσο καιρο δουλεμα απ την κυβερνηση,που να πιστευει οτι με τις απολυσεις των Δ.Υ. θα στρωσουν τα πραγματα...ειμαι δημοσιος υπαλληλος με 20 χρονια υπηρεσια και εχω πεσει 50% στο μισθο...λυθηκε το προβλημα της ελλαδος;ισα ισα που τριαπλασιαστηκαν οι ανεργοι στον ιδιωτικο...και οι καινουριες προσληψεις θαναι με 450 ευρω το μηνα!!αντε ζησε...εχω ομως μια απορια.αυτοι οι προδοτες ,δεν εχου συνηδηση;ςυγγενεις να του λυτζαρουν;αλλα με 15000 ευεω το μηνα...ποια συνειδηση...
  fassas
  απάντηση213
   
   
  κάτι δεν μου αρέσει | 08/05/2013 17:54
  εκείνο το ενα προς ενα με ανησυχεί, γιατί να απολυθούν αφού θα προσληφθούν κάποιοι άλλοι στη θέσης τους, πως θα μειωθεί ο δημόσιος τομέας και ποιος θα τους ενημερώσει αυτούς αφού θα απολυθούν οι παλιοί. Κάτι μου βρωμάει εδώ, πως θα μοιράστουν οι προσλήψεις αυτές, με τον ίδιο τρόπο όπως και κυβέρνητικά στελέχη 4 η ΝΔ 2 το ΠΑΣΟΚ,1 η ΔΗΜΑΡ Δεν είναι μείωση του δημόσιου τομέα αυτή ούτε μείωση των δαπανών του αφού τα στελέχη του ιδιωτικού τομέα θα τα ακριβοπληρώσουν για να πάνε. Μήπως επειδή η τρόικα έχει παγώσει τις προσλήψεις βρήκαν άλλον τρόπο για συνεχίσουν τα ίδια ρουσφετάκια κ.λπ. για ψάξτε το λίγο παραπάνω
  ποιος θα πρωτομπεί
  απάντηση514
   
   
   
  οι τελειες θέσεις εργασίας | 08/05/2013 17:18
  ούρά θα κάνουν τα στελέχη του ιδιωτικού τομέα για να μπούν στον δημόσιο τομέα, Μισθός, μπόνους, ιδιωτική ασφάλεια, έξοδα κίνησης, κινητό, αυτοκίνητο, εργασιακό περιβάλλον ,ηλεκτρονικός εξοπλισμός κ.λ.π. αξιοζήλευτα, 600 ευρώ ο πτυχιούχος, υπερωρίες ούτε για αστείο, ασφάλιση στο ΙΚΑ, με τα τρόλευ στο γραφείο, μηχανογράφηση .... τι είναι αυτό ... υπολογιστές του 2000 και τον συναλασσόμενο να σε βρίζει γιατί σε πληρώνει . χαχαχα θέλω να δω τα στελέχη του ιδιωτικού τομέα από ποια πόρτα θα μπούνε και από ποια θα βγούνε θα γελάσουμε πολύ
  ανοίξαμε και σας περιμένουμε
  απάντηση587
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ναι στις μειωσεις. | 08/05/2013 17:16
  οι μειωσεις των μισθων μετα τα μεσα μαιου πρεπει να ειναι καθολικες στον ιδιωτικο τομεα.ετσι θα πεσουν τα λειτουργικα κοστη των επιχειρησεων και θα εχουμε μειωση τιμων των προιοντων.αμεσα μειωση μισθων
  a.a
  απάντηση1123
   
   
  ετοιμαστείτε | 08/05/2013 16:55
  Τώρα λοιπόν που θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο ετοιμαστείτε να έρθει η ανάπτυξη και να βρείτε δουλειά και με καλά λεφτά εσείς που τις αποζητούσατε σαν μάννα εξ'ουρανού. Αλλά να μου πείτε τι σας νοιάζει αν ζήσει η κατσίκα σας; Αρκεί να ψοφήσει του γείτονα. Α! επιτέλους θα μειωθούν κατακόρυφα και οι 1,5 εκατομμύρια άνεργοι του ιδιωτικού τομέα που δημιούργησαν οι κοπρίτες του Δημοσίου. Και καλές δουλειές!
  sp
  απάντηση4212
   
   
  ΚΌΣΜΕ ! | 08/05/2013 16:49
  Απολύσεις ακούω και απολύσεις δε βλέπω...
  Α.Χ.
  απάντηση1932
   
   
  Παρακαλουνται αμεσα | 08/05/2013 16:00
  ολα τα κομματα να παρουν συγκεκριμενη θεση στο ζητημα αξιολογησης των ΔΥ. Οχι μισολογα και περιστροφες. Απλα και καθαρα. Θελουμε αξιολογηση, ναι η οχι?? Και αμα συμφωνησουμε σε αυτο μπορουμε μετα να συζητησουμε τα επιμερους. ΤΟ λεω γιατι τα "αντιμνημονιακα" κομματα στην προπαγανδα τους συχνα αποδιδουν το πελατειακο κρατος στα δυο μεγαλα κομματα, τα οποια προφανως ειναι υπευθυνα για τη δημιουργια του αφου αυτα κυβερνησαν(σε αυτα ανηκαν τοτε και πολλα στελεχη της τωρινης αντιπολιτευσης) αλλα σημασια εχει η θεση των κομματων για το "απο δω και περα τι κανουμε". Χωρις αυτο βεβαια να απαλλασει τους πολιτευτες της κυβερνησης απο τις δικες τους πελατειακες λογικες
  Gguu
  απάντηση165
   
   
  Παρά πολύ ωραία !! | 08/05/2013 15:44
  Οταν τους πήραν έπρεπε να τα σκεφτούν αυτά περί αξιολογησεων κ γνώσεων. Τώρα αυτοί κάνανε οικογένειες εχουν υποχρεώσεις κ δάνεια. Οχι άλλοι άνεργοι !, Είμαι έμπορος καμμιά σχέση με το δημόσιο. Να φύγουν μόνο αυτοί που έδωσαν πλαστα προσόντα ....
  Kiriakos
  απάντηση389
   
   
  ΔΟΥΛΕΜΑ! | 08/05/2013 15:00
  ΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!! ΠΟΙΟΣ ΔΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΔΕ, ΥΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ Σ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ; (ΤΟΣΟ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΠΑΝΩ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ "ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ" ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ!) ΠΟΙΟΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ "ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ" ΤΗΝ ΤΥΠΙΚΗ, ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕ; ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ Α-Ι-Θ-Ο-Υ-Σ-Α, ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙΑ, ΠΟΛΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ, Ο ΑΣΕΠ. Κ. ΜΑΝΙΤΑΚΗ, ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ!
  MARINA
  απάντηση3510
   
   
  Απολύσεις στο Δημόσιο | 08/05/2013 13:17
  Μόνο να λυπάται μπορεί κανείς, όταν χάνουν τη δουλειά τους συνάνθρωποι. Ωστόσο, έπρεπε φαίνεται να φτάσουμε εδώ, να έχουν χάσει ήδη τη δουλειά (για να μη μιλήσουμε και για την αξιοπρέπεια) τους χιλιάδες υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, για να μην ξανακουστεί η αναιδέστατα "αγανακτισμένη" ατάκα (από "ψηφοφόρο" προς βουλευτή): - Δεν σου ζήτησα δουλειά(σε ιδιωτική εταιρία) για το παιδί μου, ΔΙΟΡΙΣΜΟ σου ζήτησα! Ή ακόμη και στιχομυθίες όπως η ακόλουθη (μεταξύ διευθυντή κρατικής υπηρεσίας και θυρωρού): - Θέλω να καταγράφεις ονοματεπώνυμο και αριθμό ταυτότητας των επισκεπτών της Υπηρεσίας. - ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!!! (Σας διαβεβαιώνω, τα έχω ακούσει "από πρώτο χέρι"!).
  Αυθάδης
  απάντηση3211
   
   
  Αλλα λογια ν αγαπιομαστε... | 08/05/2013 11:54
  Αν καποιος,ασχετος,διαβασει το αρθρο,θα νομισει οτι κατι παει να γινει.Αν ομως γνωριζει τι εστι ελληνικο κομματικο κρατος της πλακας και της διαφθορας,θα κανει οτι κανει καθε ελληνας:θα γελασει...Υπαρχει λογικος ανθρωπος να πιστεψει οτι τα κομματικα λαμογια θα επιτρεψουν την ισοπολιτεια;Ειναι σαν να ζηταμε απο τον φωτοπουλο να επιστρεψει τα κλεμμενα της ΓΕΝΟΠ!Ειναι δυνατο να συμβει κατι τετοιο;Αρα;Αρα η μονη λυση ΚΑΙ εδω ειναι η αντικατασταση των ρεμπεσκεδων εισαγγελεων με κανονικους!Αλλοιως και 1 μυριο νομους να ψηφισουν,στο τελος θα αποφασιζει ΠΑΝΤΑ ο φωτοπουλος!
  Ο Τοτος με τα ανεκδοτα του.
  απάντηση4722
   
-