Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο νέος γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας μιλώντας σε συγκέντρωση του ΚΚΕ με θέμα την συμπλήρωση 46 χρόνων από τη δικτατορία της 21ης Απριλίου. Εξαπατά τον λαό ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Κουτσούμπας, ενώ προέβλεψε συνταγματική αναθεώρηση με στόχο τον περιορισμό στην δράση των κομμάτων μέσω του διαχωρισμού τους σε κόμματα «εντός και εκτός συνταγματικού τόξου».

«Απομονώνουμε τους φυσικούς και πολιτικούς απογόνους της χούντας, τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, της οποίας η λατρεία για τη δικτατορία και το ναζισμό, επιβεβαιώνει ότι είναι ακραία φωνή του κεφαλαίου, ακραία φωνή του συστήματος και της πλουτοκρατίας, όπως άλλωστε ήταν και οι πολιτικοί της πρόγονοι της χούντας, αλλά και οι παλιότεροι ταγματασφαλίτες, οι συνεργάτες των Γερμανών και στη συνέχεια των Εγγλέζων και των Αμερικάνων» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Χαρακτήρισε ξένη προς τα λαϊκά συμφέροντα την αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «ανταγωνίζονται για το ποιος διαθέτει την καλύτερη συνταγή επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη».

Ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε τόσο την κυβέρνηση, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ για εξωραϊσμό της ΕΕ και πρόσθεσε ότι «εξαπατά τον λαό ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν τον καλεί να στηρίξει μια κυβέρνηση «εντός τειχών» της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου που δήθεν, αν διαπραγματευτεί πιο δυναμικά, θα τον ανακουφίσει από τα σημερινά βάσανα».

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε «παγίδα» τις προτάσεις «τμημάτων του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων του οπορτουνισμού, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή η κίνηση Αλαβάνου που μιλούν για έξοδο από την Ευρωζώνη, και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, καθώς κλείνουν το μάτι σε μερίδα του κεφαλαίου που προετοιμάζεται ή καλοβλέπει μια ενδεχόμενη αποχώρηση από το ευρώ, αφού η πρόταση αυτή δεν θίγει την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, την ανάπτυξη με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος. Δεν αγγίζει δηλαδή τις αιτίες των λαϊκών προβλημάτων».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, είπε ότι «οι μεγάλες αντιθέσεις με την Τουρκία, την Αλβανία, αλλά και τη Αίγυπτο θα εκφραστούν ακόμα πιο έντονα στον ελλαδικό χώρο και της ευρύτερης περιοχής, έτσι που τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και πολεμική εμπλοκή αυτών και άλλων χωρών».

Ο κ. Κουτσούμπας ολοκλήρωσε την ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ προχωρά μπροστά βασισμένο στην πείρα των μελών του και στην νέα βάρδια του κόμματος, την ΚΝΕ και κατέληξε: «Δίνουμε την μάχη για την λαϊκή συμμαχία, για να έρθει ο λαός στην εξουσία, για το σοσιαλισμό, με ισχυρό ΚΚΕ».

Βλέπει επίθεση στο ΚΚΕ

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ακόμη ότι «αν πάρουν κάποια μέτρα για τη Χρυσή Αυγή, θα το κάνουν μόνο ως άλλοθι για να επιτεθούν στο ΚΚΕ».

Αναφερόμενος στην μακρόχρονη περίοδο κοινοβουλευτικής δημοκρατίας από το 1974 ως σήμερα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε: «Σήμερα οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, έτσι όπως την γνωρίσαμε μεταπολιτευτικά έχει τελειώσει. Η αστική τάξη όλο και περισσότερο φαίνεται να μη συμβιβάζεται ακόμα και με την αστική δημοκρατία που η ίδια καθιέρωσε. Οι εξελίξεις στη χώρα μας προμηνύουν ότι η πλήρης στροφή στην αντίδραση μπορεί να αποκρυσταλλωθεί και σε νέα συνταγματική αναθεώρηση».

Προέβλεψε ότι «προετοιμάζονται νόμοι για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, ενώ στρώνεται το έδαφος για περιορισμούς στη δράση και λειτουργία των κομμάτων, με το διαχωρισμό τους σε κόμματα «εντός και εκτός του συνταγματικού τόξου», με επεμβάσεις στα εσωτερικά των κομμάτων και στόχο το ΚΚΕ» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η δικτατορία της 21ης Απριλίου που είχε την στήριξη των ΗΠΑ μπόρεσε να επιβληθεί γιατί δεν βρήκε «απέναντί της έναν λαό πολιτικά και ιδεολογικά προετοιμασμένο, οργανωμένο, αποφασισμένο να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του», αλλά αντίθετα η πραγματική λαϊκή δύναμη «ήταν υπονομευμένη από αυταπάτες, από την αναμονή των εκλογών που δήθεν θα έδιναν λύση σε χρονίζοντα λαϊκά προβλήματα, καθώς και από το κλίμα υποταγής και μοιρολατρίας, με την περίφημη «αστική νομιμότητα» ».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ εξήρε την συμβολή των κομμουνιστών στον αντιδικτατορικό αγώνα και τόνισε ότι «το εργατικό λαϊκό κίνημα ανδρώνεται, ανατρέπει συσχετισμούς και βάζει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, φτάνει να υπάρχει δύναμη οργανωμένη και αποφασισμένη να ηγηθεί του αγώνα».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι και το 1974 το ΚΚΕ προειδοποίησε, χωρίς να εισακουστεί, για συμβιβασμό και αλλαγή σκυτάλης «μεταξύ της χούντας, του αστικού πολιτικού κόσμου και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, κυρίως των ΗΠΑ για μετάβαση σε κοινοβουλευτική δημοκρατία».