Συνθήματα κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, φώναξαν μέλη της Χρυσής Αυγής, την ώρα που ο βουλευτής προσερχόταν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λαμίας για να μιλήσει σε προγραμματισμένη εκδήλωση.

Στελέχη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και ο πρώην βουλευτής Φθιώτιδας, Απόστολος Γκλέτσος, βρέθηκαν από νωρίς απέναντι από την είσοδο του ξενοδοχείου. Οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο σημείο προχώρησαν σε έλεγχο στοιχείων των συγκεντρωμένων. Ένας από αυτούς αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του και μεταφέρθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας για εξακρίβωση.

Μετά τα συνθήματα που φώναξαν κατά την άφιξη Βορίδη, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής διαλύθηκαν.

«Επιβεβαιώνεται με την ελαφρώς θερμή υποδοχή που είχα ότι η πολιτική αποκτά ζωντάνια, περιεχόμενο και ένταση ξανά» σχολίασε ο Μάκης Βορίδης με την έναρξη της ομιλίας του για να συμπληρώσει πως «δεν είναι απαραίτητα πάντα καλό αυτό αλλά εν πάσει περιπτώσει σίγουρα δημιουργούνται περισσότερες αντιδράσεις και μεγαλύτερη οξύτητα σε μια δύσκολη στιγμή».

Με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει ως «προβοκατόρικη» την ενέργεια αυτή την οποία οργάνωσαν ορισμένα στελέχη της. «Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει την προβοκατόρικη ενέργεια που έλαβε χώρα στη Λαμία, η οποία βρίσκεται εκτός γραμμής του Κινήματός μας, το οποίο δεν οργανώνει αντισυγκεντρώσεις κατά συγκεντρώσεων άλλων πολιτικών χώρων».