Με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, συναντήθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην Αγίου Κωνσταντίνου, προκειμένου ο υπουργός να ενημερώσει τον κ. Κουβέλη για τη συνάντηση που είχε την Τρίτη στο υπουργείο Οικονομικών με την τρόικα.

Το θέμα των αποχωρήσεων από το Δημόσιο παραμένει κεντρικό στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, όπως μαρτυρά η συμμετοχή του Αντώνη Μανιτάκη στο νέο κύκλο διαβουλεύσεων που είχε την Τρίτη ο Γ.Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ο υπουργός Οικονομικών συνόδευσε τον κ. Μανιτάκη έως το ασανσέρ του ορόφου, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να δηλώσει «συζητούμε τα τελευταία σημεία. Υπάρχει κοινή στάση, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις μας».

Ερωτηθείς για τη στάση της Τρόικας, ο κ. Μανιτάκης ανέφερε ότι «δεν ζητήθηκαν νέα στοιχεία, αλλά διευκρινίσεις και τις οποίες θα δώσω. Δεν θέλω να προδικάσω την εξέλιξη των συζητήσεων, άλλωστε, εδώ και ενάμισι μήνα γίνονται οι συζητήσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΔΗΜΑΡ, η τρόικα ζητά 7.500 αποχωρήσεις για φέτος (2.000 επίορκοι έως τον Ιούνιο και άλλοι 5.500 έως το τέλος του χρόνου) και άλλες 12.500 για το 2014.