Πολύ θετικά αξιολογεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, το Μέγαρο Μαξίμου το πόρισμα που συντάχτηκε από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, και στοιχεία του αποκάλυψε «το Βήμα της Κυριακής», σχετικά με τα ντοκουμέντα όσον αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις που δικαιούται η Ελλάδα από τη Γερμανία για τα όσα υπέστη κατά τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα λοιπόν με το αποτέλεσμα της έρευνας η Ελλάδα δεν έλαβε ποτέ αποζημιώσεις, ούτε για το κατοχικό δάνειο, ούτε για τα δεινά που υπέστη κατά την διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.

Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος, μόλις γύρισε από το ταξίδι του στην Κροατία συγκάλεσε σύσκεψη με θέμα τις πολεμικές αποζημιώσεις που διεδικεί η Ελλάδα από τη Γερμανία και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα προβεί το επόμενο χρονικό διάστημα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών διαβίβασε στον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Φωκίωνα Γεωργακόπουλο την απόρρητη έκθεση της Ομάδας Εργασίας προκειμένου να γίνει νομική επεξεργασία, αξιολόγηση και στοιχειοθέτηση των αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου και να υποβάλει σχετική γνωμοδότηση.