από metereologos.gr
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
 
 

Ο εργατολόγος που έγινε πλούσιος από τους φτωχούς

Η πορεία από το ΠαΣοΚ ως τον ΣΥΡΙΖΑ, η εισαγγελική εντολή για έλεγχο και οι αποστάσεις της Κουμουνδούρου
Ο εργατολόγος που έγινε πλούσιος από τους φτωχούς
Οι παλαιοί συνδικαλιστές του (τότε) Συνασπισμού δεν είχαν καλές σχέσεις με τον κ. Μητρόπουλο και πολλές φορές ήρθαν σε ευθεία σύγκρουση μαζί του
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ενας από τους υποστηρικτές του κ. Αλ. Τσίπρα όταν άκουσε την εισαγγελική εντολή για διενέργεια οικονομικού ελέγχου στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, δικηγόρο-εργατολόγο κ. Αλ. Μητρόπουλο είπε: «Να ένα παράδειγμα πώς μπορεί κάποιος να γίνει πλούσιος εκμεταλλευόμενος τη μιζέρια και τη φτώχεια των πολλών». Ο περί ου ο λόγος αριστερών φρονημάτων πολιτικός δεν θέλησε περισσότερο να σχολιάσει το γεγονός, παρά μόνο θυμήθηκε ότι οι παλαιοί συνδικαλιστές του (τότε) Συνασπισμού όχι μόνο δεν ήθελαν να έχουν οποιαδήποτε επαφή με τον κ. Μητρόπουλο – και τη «βιομηχανία προσφυγών συμβασιούχων στη Δικαιοσύνη που αντιπροσώπευε» (όπως τη χαρακτήρισαν) – αλλά πολλές φορές ήρθαν και σε ευθεία σύγκρουση μαζί του.
Ακούγεται λίγο περίεργο συνδικαλιστές να έρχονται σε σύγκρουση μ' έναν εργατoλόγο νομικό που μέλημά του ήταν, όπως έλεγε, να προστατεύει τα εργασιακά κεκτημένα των εργαζομένων, να μεριμνά για τις συμβάσεις και τους μισθούς τους και να τους προστατεύει νομικά από τυχόν απολύσεις. Για τον κ. Μητρόπουλο που ως φοιτητής, όπως γράφει στο βιογραφικό του, «διώχθηκε και βασανίστηκε επί χούντας» και είναι απόφοιτος τριών ανωτάτων σχολών (Νομική, Πάντειος και Φιλοσοφική), ο εργάτης, ο υπάλληλος και κυρίως ο συμβασιούχος ήταν υπεράνω ακόμη και από τις όποιες πολιτικές πεποιθήσεις είχε, πιο πάνω ακόμη και από την οικογένειά του.

Ηταν το γραφείο του ορθάνοιχτο για όλους τους διωκόμενους από την εργοδοσία εργαζομένους, ήταν, όπως έλεγε, η ελπίδα για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, για αυξήσεις και για επαναπρόσληψη· ευκαιρία τέλος για σύγκρουση με την τρόικα. Συνεργαζόταν πλήρως με συνδικαλιστικές οργανώσεις, κυρίως με την ΑΔΕΔΥ, αλλά ποτέ για ευνόητους λόγους με τη ΓΣΕΕ (είχε άλλους, δικούς της εργατολόγους) ούτε και με τους συνδικαλιστές του τότε Συνασπισμού και του ΚΚΕ. Οι κατατρεγμένοι εργαζόμενοι και ορισμένοι συνδικαλιστές έκαναν το άστρο του να λάμψει και τον εκτόξευσαν στα ύψη. Ολα, όπως λέει, τα περιουσιακά του στοιχεία περιγράφονται στο «πόθεν έσχες». Ο σημερινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί και σήμερα (παρ' ότι είναι προβεβλημένο στέλεχος) να μη διατηρεί καλές σχέσεις με συνδικαλιστές του κόμματος. Οπως έλεγε και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν «τόλμησε» κάποια στιγμή να παρουσιάσει ένα βιβλίο του κ. Μητρόπουλου σχεδόν άπαντα τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν με σφοδρότητα εναντίον του, τόσο που τον ανάγκασαν σε κομματική εκδήλωση να αναγνωρίσει το «mea culpa».

Οταν έγινε γνωστή η εισαγγελική εντολή για έλεγχο από το ΣΔΟΕ του κ. Αλ. Μητρόπουλου ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε ότι πήρε αποστάσεις, παρά τις διαψεύσεις, τις αποδείξεις που προσκόμισε και τις εξηγήσεις που έδωσε για το 1 εκατ. δολάρια που είχε εισπράξει από υπόθεση του δικηγορικού γραφείου του το 1999 και δεν το είχε δηλώσει.

Η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος έγινε σε πρώτο πρόσωπο και χωρίς σχόλια, σε αντίθεση με άλλες που αφορούσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το περιεχόμενό της είναι γραμμένο κατά τέτοιον τρόπο που απηχεί, όπως ειπώθηκε, τις δικές του εξηγήσεις. Λείπουν όμως οι συνήθεις σκληρές θέσεις του κόμματος κατά των «λασπολόγων» που συνήθως συνοδεύουν ανάλογες ανακοινώσεις για πολιτικές επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του.

Με το που ήρθε το 1981 το ΠαΣοΚ στην εξουσία ο κ. Μητρόπουλος εμφανίζεται στο γραφείο του τότε υπουργού Εργασίας κ. Απ. Κακλαμάνη. Τον πήγε εκεί, λένε οι γνωρίζοντες, ο τότε γαμπρός του Ανδρέα Παπανδρέου κ. Θ. Κατσανέβας (τότε που ακόμα διατηρούσαν σχέσεις) με τη μεσολάβηση ενός σχολάρχη ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Τον διόρισαν αμέσως «σύμβουλο» με αρμοδιότητες τις μεταφράσεις για την εργατική νομοθεσία κυρίως από τα ιταλικά. Ηταν η πρώτη δημόσια θέση του και παράλληλα το όχημα για να ανοίξει εν συνεχεία η μεγάλη πόρτα του ΠαΣοΚ.

Τότε αξιοποίησε την ευκαιρία και βρέθηκε στην πρώην Γιουγκοσλαβία μετέχοντας σ' ένα πειραματικό και επαναστατικό για τη χώρα «Πείραμα για την αυτοδιαχείριση», που πρόβαλλε σε κάθε του συνάντηση με τους αξιωματούχους της πρώην «Αλλαγής». Κάποιοι, όπως ο Γεώργιος Γεννηματάς, πιθανόν να είχαν τις επιφυλάξεις τους και ήρθαν σε σύγκρουση. Αλλοι (κυρίως συνδικαλιστές) τον περιέβαλαν με εμπιστοσύνη και συνεργάζονταν μαζί του.

Η πραγματική όμως ευκαιρία για την επαγγελματική άνοδο του εργατολόγου δεν ήρθε από το ΠαΣοΚ, αλλά από τη ΝΔ και κυρίως από την κυβέρνηση του κ. Κ. Μητσοτάκη που άρχισε να απολύει από το Δημόσιο συμβασιούχους. Δεν άφησε, όπως έλεγαν αυτοί που τον γνώρισαν, την ευκαιρία να του ξεφύγει και βρέθηκε υπερασπιστής των απολυμένων εργαζομένων. Λένε ότι από τότε άρχισε η επαγγελματική του άνοδος, αν και η δεύτερη ευκαιρία (ως πασόκος πάλι) του δόθηκε επί ΝΔ, όταν η κυβέρνηση κ. Κ. Καραμανλή επιχείρησε να νομιμοποιήσει περί τους 200.000 συμβασιούχους.

Ορισμένοι, ανάμεσά τους και ηγετικά στελέχη των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, έκαναν τότε λόγο για μια «βιομηχανία προσφυγών» που χτιζόταν μεθοδικά και με την ανοχή της Πολιτείας από τρία-τέσσερα δικηγορικά γραφεία και που ακόμη ως σήμερα συνεχίζεται. Δεν πέρασαν και πολλές ημέρες όταν η εκπρόσωπος ενός τέτοιου γραφείου εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό πάνελ και είπε ευθέως ότι «όποιος έχει πρόβλημα με την εργασία του να περάσει από το γραφείο μου και με 20 ευρώ θα το λύσω αμέσως». Αν και στο ίδιο τηλεοπτικό πάνελ βρίσκονταν εκπρόσωποι κομμάτων και ένας συνδικαλιστής, ουδείς αντέδρασε.Τηλεαστέρας
Η φάμπρικα των προσφυγών για τα αναδρομικά

Πώς είχαν στηθεί όλα αυτά τα δικηγορικά γραφεία για την προάσπιση των εργαζομένων που απέφεραν (και εξακολουθούν τώρα με την κρίση και την ανεργία να αποφέρουν) τεράστια κέρδη στους ιδιοκτήτες και στους συνεργάτες τους είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Εκαναν μαζικές προσφυγές στα δικαστήρια με βασική προϋπόθεση ότι εάν κέρδιζαν την υπόθεση τότε θα λάμβαναν ως αμοιβή ένα ποσοστό από τα αναδρομικά που θα εκδίκαζε στους πελάτες τους η Δικαιοσύνη. Ή ακόμη πολλές φορές ζητούσαν ποσοστό από τους πρώτους μισθούς που θα ελάμβαναν οι επαναπροσλαμβανόμενοι με δικαστική απόφαση. Αξιοποιούσαν κάθε ευκαιρία που τους δινόταν από την εργατική νομοθεσία, αν και όπως ειπώθηκε ορισμένοι δικηγόροι-εργατολόγοι είχαν και αυτοί συμμετοχή στη σύνταξη νομοθετικών πράξεων ή ακόμη και νόμων που αφορούσαν τις εργασιακές σχέσεις εργαζομένων στο Δημόσιο.

Τα κέρδη φαίνονταν τεράστια και για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης αμοιβών το ΣΔΟΕ ελέγχει σήμερα τον κ. Μητρόπουλο για 1 εκατ. δολάρια που πήρε αμοιβή για υπόθεση που διεκπεραίωσε το γραφείο του πριν από 14 χρόνια. Ηταν τόσο πολλά τα κέρδη και τόσο εμφανής η αγωνία των εργαζομένων για διατήρηση της εργασίας τους που παρόμοια δικηγορικά γραφεία ξεφύτρωναν συνεχώς. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί που διατηρούν τέτοια γραφεία εμφανίζονταν κατά καιρούς ως... «άμισθοι σύμβουλοι στην ΑΔΕΔΥ ή άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων».

Πολλοί ίσως να έχουν προσέξει τον εργατολόγο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μητρόπουλο τις Κυριακές σε καφετέριες στη Φιλοθέη, στις οποίες κατά σύμπτωση συχνάζουν και συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ, κυρίως της ΑΔΕΔΥ. Ευγενέστατος, καλοντυμένος, προσιτός στους πάντες, γνώστης της νομοθεσίας, πανελίστας σε τηλεοπτικά κανάλια, πολέμιος του μνημονίου, έγινε δημοφιλής. Διδάσκει επίσης Εργατικό και Συνδικαλιστικό Δίκαιο στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εγινε ΣΥΡΙΖΑ, λένε οι παλαιοί σύντροφοί του, από τη μια μέρα στην άλλη, την ώρα που επί σειρά ετών στήριζε το ΠαΣοΚ, και εξελέγη μεταξύ των πρώτων στην Κεντρική Επιτροπή και στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος και μάλιστα δύο φορές. Στήριξε τον κ. Γ. Παπανδρέου και επρόκειτο μάλιστα να υπουργοποιηθεί, αλλά όπως φάνηκε η υπόθεση του 1 εκατ. δολαρίων δρούσε ως ανασταλτικός παράγοντας στην υπουργοποίησή του. Προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ που τον δέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες προσδοκώντας ψήφους λόγω της δημοφιλίας του από τις... προσφυγές κατατρεγμένων εργαζομένων στα δικαστήρια.


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (48)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΓΑ | 16/01/2018 09:43
  Ειμαι γεννημενη το1950 νοικιαζω ενα διαμερισμα 70τμ με 120 ευρω το μηνα δενεχω τιποτα στο ονομα μου και ειμαι ανεργη και δεν μου δινουν την συνταξη ογα γιατι βγαινει το τεκμαρτο 5800 και ξεπαιρναω το οριο.Τι πρεπει να κανω;
  Ανώνυμος / η
  απάντηση00
   
   
  ΣΙΝΤΑΞΙ | 10/06/2016 09:06
  ΕΙΜΕ ΓΕΝΕΙΜΕΝΟΣ 18 2 1959 ΕΧΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΕΝΣΙΜΑ 8400 ΠΟΤΕ ΒΓΕΝΟ ΣΕ ΣΙΝΤΑΞΙ ΤΟΡΑ ΕΙΜΕ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΠΟ 27 10 2012 ΕΦΧΑΡΙΣΤΟ ΠΟΛΙ
  Ανώνυμος / η
  απάντηση50
   
   
  εξαφανησου | 31/08/2015 18:00
  Αλεξη, εξαφανησου απο την γη. Αυτο που θα αφησεις πισο σου ειναι η κλεψια και υποκρησια. Νομιζεις οτι επιδη ησουν εναντια της χουντας, μπορεις να κλεβεις τον Ελληνικο Λαο, αφου προσπιησαι οτι τον υπερετεις, ΑΙΣΧΟΣ !!! Εξαφανησου !!!
  HELLENE
  απάντηση21
   
   
  ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ | 06/06/2015 15:35
  ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 72% ΕΧΩ 5320 ΕΝΣΗΜΑ ΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ 75% ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ? ΤΑ ΔΕ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 25 ΜΗΝΕΣ ΣΡΑΤΟΥ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!
  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ
  απάντηση50
   
   
  Για την φάμπρικα των ασφαλιστικών των συμβασιούχων | 10/04/2013 16:16
  Πολύ καλά κάνετε και γράφετε για τον Μητρόπουλο ο οποίος μεταξύ άλλων, την μια μέρα υπεράσπιζε εργαζόμενους και την άλλη εργοδότες εναντίον εργαζομένων. Άλλα δυο δικ. γραφεία που γνωρίζω, είναι τής κας Τσίπρα και συνεργατών αλλά κυρίως τού περιβόητου, πρώην συμβούλου τής ΓΣΕΕ "κ." Νικολιτσόπουλου.¨οταν τον συνέλλαβαν για την υπόθεση Ζαχόπουλου, "με την μια" έπαθε αυτοκτονικό ιδεασμό, μόλις αποφυλακίστικε τού πέρασαν όλα και συνέχισε την διακοπείσα χρυσοφόρα φάμπρικα των ασφαλιστικών μέτρων. Καλό θα ήταν να ψάχνατε τον-τους γιατρούς που εξέδωσαν την βεβαίωση μαϊμού τής ασθένιάς του, όπως και ο ΣΔΟΕ να ψαχουλέψει τα τής περιουσίας τους.
  sogas eugene
  απάντηση151
   
   
  Βουλευτική αποζημίωση | 19/03/2013 16:52
  Μια ερώτηση : ο κύριος Μητρόπουλος ως τόσο επιτυχημένος δικηγόρος που είναι, τι δουλειά έχει στην Βουλή ? Επιθυμεί να λαμβάνει την πενιχρή (για τα δεδομένα του) βουλευτική αποζημίωση για να ζήσει την οικογένειά του ?
  Νίκος
  απάντηση241
   
   
  κλασικ συριζα | 19/03/2013 15:31
  δεν επιβεβαιωνει τιποτα παραπανω απο το οτι ολοκληρος ο συριζα ειναι ατομα ενταγμενα στο μεταπολιτευτικο συστημα της ρεμουλας, των συνδικατων που κανουν κουμαντο, των επιπλοκων στην απονομη δικαιοσυνης(βλ ζωη κωνσταντοπουλου) γιαυτο και δε θελουν να αλλαξει τιποτα!!!
  Ανώνυμος / η
  απάντηση417
   
   
  megas... | 19/03/2013 12:05
  megas alitampouras kleftis ton ergaton,ke tora agia pout...
  sirizeos
  απάντηση483
   
   
  Βόθρος!!! | 18/03/2013 21:39
  Για ψάξτε λίγο καλύτερα τον όμορφο κόσμο των εργατολόγων... Πώς πέρνουν τις δουλειές; Πώς μοιράζονται το χρήμα με τους εργατοπατέρες που κουβαλάνε την πελατεία στο γραφείο τους; Τα μαύρα... Τους ´´καλούς´´ και πάντα πρόθυμους δικαστές...
  ΑΑΔ
  απάντηση600
   
   
   
  Εκμεταλευση | 18/03/2013 20:09
  Για μια πληροφορια σε γραφειο του πληρωσαν η γυναικα μου και η νυφη μου 20 ευρω εκαστη.ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΞΥΓΚΙ και απο τον ταλαιπωρο ΕΥΡΩ.
  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  απάντηση528
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΜΠΡΑΒΟ | 18/03/2013 19:19
  ΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤΙΑ ΦΟΒΕΡΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΗΑΣΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΙΑ ΝΑΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΤΟΝ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΜΟΙΡΗΣΜΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣΑΝ Η ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥΣ ΟΜΕΝ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Η ΔΕΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΤΡΥΠΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩ΄Ι΄ΝΑΔΙΚΑ ΤΟ ΤΡΙΟ ΜΠΕΛΚΑΝΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ ΔΑΡΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΝΟ ΕΔΕΡΝΕ ΚΑΙ ΕΔΙΝΕ ΠΟΙΣΤΟΠΙΟΙΤΗΚΟ ΠΟΣΟ ΞΥΛΟ ΕΔΕΙΝΕ ΚΑΙ ΠΙΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΨΕΥΤΗΚΑ ΚΤΗΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Α ΤΗΝ ΧΑΒΟΥΖΑ
  pantelis
  απάντηση521
   
   
  Γκαιμπελικο Αρθρο | 18/03/2013 18:26
  Το άρθρο θυμίζει ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ,ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ. Ο κάποτε φιλος Μητροπουλος/Σανταμ Χουσείν εγινε εχθρός στο ΣΥΡΙΖΑ,/ΗΠΑ. Πρέπει να αποκαθηλωθεί. Εφοσον δεν εξυπηρετεί τον σκοπο μας. Ηθελα να ήξερα στις επομενες απολύσεις απο τον ΔΟΛ τι θα γράφουν για σενα δυσμοιρε ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΕ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ.......αλλά έτσι δεν γίνεται πάντα στην ζωή. Τώρα στην πυρα ο εργατολογος,πριν ο συνδικαλιστής,πιο πριν ο συμβουλος του ταδε υπουργού που τοποθετήθηκε καθ υποδειξιν μας....
  triantafyllopoylos
  απάντηση955
   
   
  Αριστερόστροφη Ηθική,Δεξιόστροφη τσέπη!!! | 18/03/2013 18:11
  Κάποιος(??) εργατολόγος, Ex-Homus-Pasokus και σήμερα κήρυκας τής Ηθικής,τής Διαφάνειας δήθεν, προστάτης δέ,κυρίως τών Πτωχών κι Αδυνάτων,ετσέπωσε τήν 10ετία τού ΄90 από εργατικό σωματείο,διά Μή παρεχόμενες νομικές υπηρεσίες,εκτός τών υποσχέσεων,1.500.000 δρχ κι έλαβε απόδειξη ΜΟΝΟΝ τίς 500.000 δρχ. Έτερος,μεγαλοδικηγόρος,αριστερός υποτίθεται, πού ή θυγατέρα του σήμερα είναι λαλίστατη στά περί καθ΄ ημάς (κοινωνικο-πολιτικά),ετσέπωσε,ως πολιτική αγωγή 3.500.000 δρχ κι έδωσε απόδειξη ΜΟΝΟΝ 110.000 δρχ. Τελικά τό δόγμα τών απανταχού καί πασών τών πολιτικών περιόδων, αριστερών είναι ENA : ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΧΩΡΙΑ. Ποίος δέν θά λέει άραγε,αυτά πού θέλουν ν΄ ακούν οί πολίτες?
  Oscar
  απάντηση681
   
   
   
  ..όλα τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ | 18/03/2013 15:25
  .και όχι μόνον...όλοι στο ΤΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡCIA.....Εμπρός Alexis leader of TSYRIZA-ANTAΡCIA...εσένα θέεεεεελουμε....
  Ανώνυμος / η
  απάντηση385
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Συστημάνθρωπος | 18/03/2013 14:21
  Μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει τέτοιους πολιτικούς στον χώρο του!!! Το τιμά και μας τιμά... Αντί να ζητήσει όλοι αυτοί του τύπου Μητρόπουλου, να πάνε το λιγότερο στο σπίτι τους κάθεται και τους κλωσσάει... Πάντως για να του αναγνωρίσουμε και μερικά θετικά του εργατολόγου, ξέρει να πλασσάρεται. Καλοντυμένος, ευπαρουσίαστος, ευγενής, απλός, προσιτός, ιδιαίτερα δε οσφυοκάμπτης προς τους δημοσιογράφους, έκτιζε μια πολυετή καριέρα και προφανώς καλοαμοιβόμενη. Όσο για το γεγονός ότι δεν είχε καλές σχέσεις με τους εργατοπατέρες, μάλλον στα θετικά του το τοποθετώ...
  AK
  απάντηση904
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Τωρα μας πεισατε | 18/03/2013 11:57
  Αυτος εκμεταλλευοτανε τους κωλονομους που ψηφιζαν οι εξωννυμενες κυβερνησεις και περιειχαν επιτηδες παραθυρακια. Εσεις που τις στηριζατε κυριοι δημοσιογραφοι δεν ειστε συνυπευθυνοι για το χαλι??? Θα μου πειτε καμμια δουλεια δεν ντροπη....Αστε λοιπον την κριτικη για αλλους. Τωρα μυρισε του Μητροπουλου και του καθε Μητροπουλου.
  AZ
  απάντηση7710
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ατελείωτη κατρακύλα. | 17/03/2013 23:00
  Τα φράγκα πότε τα έκανε ο Μητρόπουλος; Το τελευταίο ένα χρόνο και κάτι που εντάχθηκε στο δυναμικό του Σύριζα; Όσο ήταν Πασόκος εκεί στον ΔΟΛ δεν ήταν ελεγχόμενος; Ηταν απλά δικός σας παιδί; Τον πλουτισμό του ας τον κρίνει η εφορία. Αν όμως έκανα χρήματα από την δουλειά του νόμιμα τότε κομμένη η κριτική από αυτούς που για να επιβιώσουν ως ΜΜΕ χτυπάνε απανωτά δανειάκια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Εργαστείτε και εσείς πραγματικά και κάντε τα. Τουλάχιστον ο Μητρόπουλος έκανε τον κόπο να διαβάσει τα μνημόνια και μίλησε για αυτά. Εσείς απλά κάνατε ότι σας ζήτησαν τα αφεντικά σας.
  KAI ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ
  απάντηση46126
   
   
  Σοφες ελληνικές παροιμίες. | 17/03/2013 22:40
  Βρήκε η Κοπρια τα λάχανα Η αλλιώς κύλησε ο τεντζερης και βρήκε το καπάκι.
  Για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τον τέως πρασινοφρουρο
  απάντηση1257
   
   
  αυτος ειναι ο Μητροπουλος | 17/03/2013 19:51
  αυτος ειναι ο εργατολόγο ςβουλευτή ςτου ΣΥΡΙΖΑ κ. Μητρόπουλο τις Κυριακές σε καφετέριες στη Φιλοθέη, στις οποίες κατά σύμπτωση συχνάζουν και συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ, κυρίως της ΑΔΕΔΥ. Ευγενέστατος, καλοντυμένος, προσιτός στους πάντες, γνώστης της νομοθεσίας, πανελίστας σε τηλεοπτικά κανάλια, πολέμιος του μνημονίου, έγινε δημοφιλής. Διδάσκει επίσης Εργατικό και Συνδικαλιστικό Δίκαιο στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.ψευτης ομως προς τους φοιτητες και τους εργατες.
  Roula
  απάντηση1399
   
-