Νέο ρατσιστικό παραλήρημα σημειώθηκε στην Βουλή από την Χρυσή Αυγή. Ο βουλευτής του μορφώματος κ. Αρτ. Ματθαιόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, επιτέθηκε κατά των παιδιών των μεταναστών που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία.

«Τι δουλειά έχουν τα παιδιά των μεταναστών στα ελληνικά σχολεία; Μπαίνουμε στις τάξεις και βλέπουμε μόνο ξένα παιδιά. Αυτό είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής και ζήτησε «να υπάρξουν διαφορετικές τάξεις για έλληνες και αλλοδαπούς μαθητές», προκαλώντας την αποδοκιμασία παρισταμένων βουλευτών.

Οι ρατσιστικές κορώνες της Χ.Α. προκάλεσαν την παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου ο οποίος δεν δίστασε να σχολιάσει ότι «ο διαχωρισμός που επιχειρείται είναι φασιστικός», ενώ και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Ρεπούση σχολίασε: «Αντί να βγάζετε κορώνες πατριδοκαπηλίας, να διαβάζετε κανένα νομοσχέδιο», τονίζοντας μάλιστα ότι «η Δημοκρατία έχει κανόνες». «Στην ζούγκλα δεν υπάρχουν κανόνες. Να πάτε, λοιπόν, στη ζούγκλα να δράσετε», πρόσθεσε απευθυνόμενη προς τους χρυσαυγίτες βουλευτές κκ. Ματθαιόπουλος, Π. Ηλιόπουλο και Ν. Κούζηλο που αποχώρησαν επιδεικτικά από την αίθουσα.