Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του χρυσαυγίτη Ηλ. Κασιδιάρη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής με 205 ψήφους «υπέρ» έναντι 3 «κατά» για την γνωστή επίθεση με γροθιές κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Υπέρ της άρσης τάχθηκε και ο ίδιος κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένη και καθ’ υπόδειξη κατηγορία», ενώ ισχυρίστηκε «ουδέποτε υπήρξε το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης». «Το είδαν δέκα εκατομμύρια Έλληνες», είπε μάλιστα ζητώντας να αρθεί η ασυλία του για να «αθωωθεί και πάλι πανηγυρικά». Δήλωσε δε ότι πρώτος δέχθηκε χτύπημα ύστερα από τα ειρωνικά σχόλια της Λιάνας Κανέλλη αλλά και της Ρένας Δούρου που επίσης συμμετείχε στο πάνελ της τηλεοπτικής εκπομπής και κατά της οποίες είχε πετάξει ένα ποτήρι νερό.

«Η ασυλία θα έπρεπε να έχει αρθεί από τον πρώτο μήνα, που ήμασταν όλοι ακόμη υποψήφιοι βουλευτές και όχι έξι μήνες μετά», υπογράμμισε η κυρία Κανέλλη που έλαβε τον λόγο, σημειώνοντας ότι ο βουλευτής της Χ.Α. κρύφτηκε προκειμένου να αποφύγει το αυτόφωρο.

«Έφυγε από το σταθμό προκειμένου να αποφύγει το αυτόφωρο και δεν χρειάστηκε να ντυθεί παππάς. Έφτανε που φορούσε τα μαύρα της Χρυσής Αυγής», είπε χαρακτηριστικά ενώ σχολιάζοντας το επιχείρημα Κασιδιάρη περί προκλητικών και ειρωνικών σχολίων από την πλευρά της, τόνισε σε έντονο και φορτισμένο ύφος: «Δηλώνει ότι εξεμάνη από κάποιο ειρωνικό σχόλιο, αλλά εγώ δεν εξεμάνην στο σχόλιο ΄΄Κομούνι θα γίνεις σαπούνι΄΄». Και συμπλήρωσε: «Σαπούνια μπορεί να υπάρχουν πολλά και αρωματικά αλλά τέτοιο που να ξεπλένει τη ναζιστική βρώμα δεν υπάρχει»!

Ο κ. Κασιδιάρης μίλησε για δυο μέτρα και δυο σταθμά καθώς, όπως σημείωσε, έχει υποβάλλει μηνύσεις εναντίον των δυο γυναικών πολιτικών με το επιχείρημα ότι τον προσέβαλαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής, αλλά μόνο η δική του υπόθεση διαβιβάστηκε στην Βουλή.

Νωρίτερα η κυρία Κανέλλη είχε πει απευθυνόμενη στον κ. Κασιδιάρη: «Δεν θα χρησιμοποιείτε την ιδιότητα του βουλευτή για να υπονομεύετε την βουλευτική ιδιότητα και σας το λέει άνθρωπος που επιθυμεί άλλο κοινοβούλιο και άλλο σύστημα. Θα το υπερασπιζόμαστε οι κομμουνιστές όσοι φασίστες και αν είστε εντός του κοινοβουλίου».

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε επίσης και την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ κ. Μ. Ταμήλου για υπόθεση οφειλών στο ΙΚΑ δημοτικών επιχειρήσεων στα Τρίκαλα επί των ημερών του ως δημάρχου. Ο ίδιος ζήτησε να αρθεί η ασυλία του ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα και επισήμανε ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις έχουν συγχωνευθεί πλέον και οι οφειλές έχουν εξοφληθεί. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του τάχθηκαν 170 βουλευτές έναντι 32 που ψήφισαν «κατά» και 7 «παρών».