Δημόσια παρέμβαση, με αιχμές προς την Τρόικα και με ηχηρή την προειδοποίηση προς τους δανειστές ότι η κοινωνία έχει φτάσει στα όρια της αντοχής της, έκανε η ΔΗΜΑΡ.

Το κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη ασκεί κριτική στην στάση των δανειστών, κάνοντας παράλληλα έκκληση στους δανειστές να μην ….τραβήξουν το σχοινί, αλλά με ευελιξία να κινηθούν, καθώς η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της.

Η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε ανακοίνωση, την ώρα που γινόταν γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου και ενώ είχε φουντώσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο η ανησυχία για τις εξελίξεις κατά τις συζητήσεις με την τριμερή.
«Η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχής της. Η ελληνική οικονομία χρειάζεται ανάσες και μέτρα που θα αντιμετωπίσουν την ύφεση. Η τρόικα και οι Ευρωπαίοι εταίροι οφείλουν να καταλάβουν ότι χρειάζεται ευελιξία, συμπληρώσεις και τροποποιήσεις που θα κάνουν δυνατή την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής», επεσήμανε το κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη, σχολιάζοντας τις διαβουλεύσεις με την Τρόικα.
Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ είναι αναγκαία η προώθηση μέτρων όπως :
η μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση
η αύξηση του αριθμού των δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
η ουσιαστική ελάφρυνση των νοικοκυριών για την εξόφληση δανείων
η υποστήριξη των ανέργων και ειδικά των νοικοκυριών που δεν έχουν κανένα ενήλικα εργαζόμενο.
η διαμόρφωση πλαισίου κοινωνικής προστασίας.
Και η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ καταλήγει: « Η έξοδος της χώρας από την κρίση έχει ως αναγκαίο στοιχείο την κοινωνική συνοχή και την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας. Οι δανειστές της χώρας οφείλουν να αντιληφθούν ότι είναι και εταίροι, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».