Τα δημοσιονομικά προβλήματα Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ευχή «να μην καταλήξει η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως η Ελλάδα, να αποδεχθεί ένα πρόγραμμα λιτότητας που θα διατηρεί το χρέος σε μη βιώσιμα επίπεδα, ενώ θα οδηγεί την κοινωνία σε φτωχοποίηση και εξαθλίωση, με το λαό να καλείται να πληρώσει χρέη για τα οποία δεν ευθύνεται».

Επίσης ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε «η σημερινή δημοσιονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία να μην αποτελέσει αφορμή για υποχώρηση στη βιώσιμη λύση του κυπριακού».

Ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, ο οποίος του ευχήθηκε «να αντισταθεί απέναντι στην προσπάθεια της κ. Μέρκελ να καθυποτάξει τους ευρωπαϊκούς λαούς και να εντάξει και την Κύπρο στο Μνημόνιο».

Επίσης ο κ. Καμμένος ευχήθηκε στον πρόεδρο της Κύπρου να μην συνδυαστεί με κανένα τρόπο η προσπάθεια εντάξεως της Κύπρου στο μνημόνιο και σε ένα νέο «σχέδιο Ανάν».