Καθήκοντα γενικού γραμματέα Βιομηχανίας αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιώργος Στεργίου, ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας, το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης, μετά την παραίτηση του Σπύρου Ευσταθόπουλου από την ΓΓ Βιομηχανίας.

Ο κ. Ευσταθόπουλος παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας έπειτα από την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελία σε βάρος των μελών του προηγούμενου ΔΣ της ΔΕΗ για τη μονάδα στο Αλιβέριου, στο οποίο και συμμετείχε.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη. Μάλιστα, το υπουργείο δημοσιοποίησε και την επιστολή παραίτησης του κ. Ευσταθόπουλου στην οποία σημειώνονται τα εξής:

«Η ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίον του πρώην διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για απόφαση του τον Ιούλιο του 2007 και του οποίου υπήρξα μέλος μόλις πριν από τον Ιούνιο του 2007, με υποχρεώνει για λόγους ευθιξίας και μόνο να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και την έως τώρα άψογη συνεργασία την οποία είχαμε».