από metereologos.gr
Τρίτη 24 Απριλίου 2018
 
 

Δηλαδή, ο Χαρίλαος ήταν και λίγο οπορτουνιστής;

«Αιρετικά» στελέχη αμφισβητούν την ορθότητα της «σκληρής γραμμής» του Περισσού
Δηλαδή, ο Χαρίλαος ήταν και λίγο οπορτουνιστής;
Διαμετρικά αντίθετες θέσεις, από εντελώς διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, διατυπώνονται από στελέχη του ΚΚΕ εν όψει του 19ου Συνεδρίου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει ο προσυνεδριακός διάλογος εν όψει του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, με τις «αιρετικές» απόψεις που αμφισβητούν την ορθότητα της προωθούμενης «σκληρής γραμμής» της ηγετικής ομάδας του Περισσού περί συγκρότησης «λαϊκής συμμαχίας» για την κατάκτηση της «λαϊκής εξουσίας» να πληθαίνουν. Τα επιχειρήματα που διατυπώνονται από πλειάδα στελεχών, μελών ή οπαδών του ΚΚΕ για τα αίτια που οδήγησαν στην εκλογική ήττα του περασμένου Ιουνίου, αλλά κυρίως για τις προγραμματικές και καταστατικές αλλαγές που εισηγείται η απερχόμενη Κεντρική Επιτροπή (ΚΕ) και θα τεθούν υπό την έγκριση του συνεδρίου που θα συνέλθει σε έναν μήνα, πολλαπλασια΄ζονται. Ισως είναι η πρώτη φορά μετά τα ταραγμένα χρόνια της «συγκατοίκησης» των δύο αντίπαλων εσωκομματικών ρευμάτων που συγκρούστηκαν το 1991, με αποτέλεσμα τη διάσπαση του ΚΚΕ, που διατυπώνονται τόσο διαμετρικά αντίθετες θέσεις, βεβαίως  από εντελώς διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, για ζητήματα αιχμής που αφορούν τη σχέση τακτικής και στρατηγικής, καθώς και την πολιτική συμμαχιών.
Ενα στα τέσσερα περίπου προσυνεδριακά άρθρα που δημοσιεύονται στον «Ριζοσπάστη» καταπιάνεται με τη διάσταση που παρατηρείται ανάμεσα στο ισχύον πρόγραμμα του ΚΚΕ (εγκρίθηκε στο 15ο Συνέδριο του 1996) και στις αλλαγές που προωθεί τώρα η ηγεσία («λαϊκή συμμαχία» για την «εργατική λαϊκή εξουσία»). Για «σοβαρότατο κενό τακτικής» κάνει λόγο ο πρώην βουλευτής του κόμματος, ο οποίος «καρατομήθηκε» από την ΚΕ στο 18ο Συνέδριο, κ. Αντ. Σκυλλάκος. Οπως αναφέρει στο κείμενό του, η ανάγκη προσέγγισης του ζητήματος της «σοσιαλιστικής επανάστασης καθιστά αναγκαία πέρα των άλλων και την πολιτική των συμμαχιών του κόμματος». «Πρόκειται για τακτική μεγάλης στρατηγικής σημασίας. Σε αυτή την ανάγκη απαντούσε σωστά το 15ο Συνέδριο με την τακτική του Αντιιμπεριαλιστικού-Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου (ΑΑΔΜ)» αναφέρει, διαπιστώνοντας ότι «οι θέσεις του 19ου Συνεδρίου ανατρέπουν αυτή τη λογική και αντιπροτείνουν τη Λαϊκή Συμμαχία, που έχει διαφορετικό χαρακτήρα». «Αυτό που πρέπει να απορρίψουμε είναι μια "στενή πολιτική", που οδηγεί μαθηματικά στη στασιμότητα και τη συρρίκνωση» συστήνει.

Αλλο ένα πρώην στέλεχος που «εξοστρακίστηκε» από την ΚΕ πριν από τέσσερα χρόνια, ο κ. Ι. Νάκης, διαπιστώνει ότι «το κόμμα απομακρύνεται από τον στρατηγικό του στόχο, στερείται της επεξεργασμένης πολιτικής συμμαχιών, αφήνοντας τον λαό έκθετο στην πολιτική συμμαχιών της αστικής τάξης για την αναδιάταξη του αστικού πολιτικού σκηνικού, αλλά και του οπορτουνισμού, που κατάφερε να εκτοξευθεί εκλογικά αποσπώντας πολλές δικές μας δυνάμεις». Ενώ το πρώην μέλος του Πολιτικού Γραφείου, επίσης εκ των καρατομηθέντων στελεχών από την κυρία Παπαρήγα, κ. Β. Καλαματιανός, με δεύτερο άρθρο του επανήλθε στον διάλογο ασκώντας κριτική στην αντίληψη του «παντογνώστη και κριτή των πάντων» και του «όλοι και όλα να κρίνονται στη δική μας λογική». «Αστοχες τοποθετήσεις για το "κίνημα της πλατείας", "της πατάτας", "ο λαός να αλλάξει την ψήφο του", καθώς και έλλειψη πρόβλεψης, αλλά και σχέδιο αντιμετώπισης του ΣΥΡΙΖΑ για τη συσπείρωση και τα ποσοστά του» αναφέρει.

«Διαβάζω από ορισμένα στελέχη ότι επιτέλους ξεκαθαρίζουμε πως μόνο με ένοπλη σύγκρουση λύνεται το ζήτημα της εξουσίας, ότι για πρώτη φορά δεν αφήνουμε περιθώρια σε κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Δηλαδή, πότε ακριβώς και σε ποιο πρόγραμμα ή συνέδριο της ιστορίας του το ΚΚΕ ισχυρίστηκε κάτι διαφορετικό;» διερωτάται ο κ. Κ. Αδαμόπουλος, ενώ προσθέτει: «Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να το πει, όποιος το πιστεύει, ανοιχτά ότι "ο Χαρίλαος ήταν και λίγο οπορτουνιστής"». Ενώ ο κ. Δ. Τσιμπινός σημειώνει: «"Το ζήτημα δεν είναι να ξέρεις ανακατωτά κι απέξω τον Μαρξ και τον Λένιν. Αυτό μπορεί να το κάνει κι ο πρώτος ηλίθιος αριθμομνήμων. Το ζήτημα είναι να κάνεις ζωντανή, δημιουργική λαϊκή πολιτική" (Ν. Ζαχαριάδης). Εμείς αποτύχαμε και στα δύο, υποδυόμενοι το πρώτο, ότι ενεργούμε "κατά τας γραφάς". Τώρα επισημοποιούμε τη διάσταση με την πραγματικότητα, την Ιστορία και την κοσμοθεωρία μας».

Για αρκετούς αρθρογράφους υπάρχει σαφής προγραμματική μετατόπιση του ΚΚΕ: «Οι θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο επισημοποιούν την αλλαγή της πορείας του κόμματος τα τελευταία χρόνια, η οποία αντανακλάται στο κίνημα ως αδυναμία αντιμετώπισης των μέτρων του κεφαλαίου, ως μείωση δυνάμεων στη νεολαία, ως μείωση της εκλογικής του βάσης στο μισό» επισημαίνει ο κ. Χρ. Τσάκωνας, ενώ ο κ. Θ. Λαπαναΐτης θέτει το ερώτημα: «Γιατί η ΚΕ δεν δίνει συγκεκριμένες και αιτιολογημένες εξηγήσεις για την αλλαγή του προγράμματος του 15ου Συνεδρίου;». Και σημειώνει: «Η ΚΕ είναι υποχρεωμένη να δώσει εξηγήσεις στα μέλη του κόμματος, όταν εγκαταλείπει βασικές και θεμελιώδεις θέσεις που χαρακτηρίζουν ένα μαρξιστικό-λενινιστικό κόμμα. Αντιλαμβάνεται η ΚΕ ότι αυτή η στάση της χτίζει μια Βαβέλ, στην οποία ενώ φαίνεται να μιλάμε την ίδια γλώσσα, τελικά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο;» συμπληρώνει ο αρθρογράφος, ασκώντας κριτική για εγκατάλειψη του ισχύοντος προγράμματος, κάτι που όπως αναφέρει «δικαιολογήθηκε μέσα από ένα "κυνήγι μαγισσών" που περιόρισε εντέχνως τη "συζήτηση" στα περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας με ταχυδακτυλουργίες τη διεκδίκηση Αντιιμπεριαλιστικής-Αντιμονοπωλιακής Δημοκρατικής κυβέρνησης ως αστική διαχείριση!».

Για «διολίσθηση στην εφαρμογή της πολιτικής γραμμής του κόμματος σε "αριστερή" κατεύθυνση» κάνει λόγο ο κ. Γ. Ντόγκας, επισημαίνοντας ότι ως αποτέλεσμα αυτού ήταν «ένα κόμμα που είχε κεντρικό του στόχο τη δημιουργία της κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας (ΑΑΔ Μετώπου) και ενώ είχε πολύ μεγάλη μαζική, πολιτική και ιδεολογική δράση όλα αυτά τα χρόνια και έβαλε τη βασική "πλάτη" στο να αλλάξει το κλίμα στην ελληνική κοινωνία και για τον ρόλο της ΕΕ, αλλά και για να ξεπεραστεί η ηττοπάθεια μετά τις ανατροπές το '89-'91, στην πράξη να αναλώνεται σε πολιτική χαρακωμάτων».

Ενώ ο κ. Γ. Φέκας υπογραμμίζει ότι «δεν αρκεί να ευαγγελιζόμαστε την επανάσταση, τοποθετώντας τη μάλιστα στο μακρινό μέλλον, όταν θα ικανοποιούνται οι ιδανικές συνθήκες, όταν ο κόσμος ζητάει απάντηση για το παρόν». «Πρόκειται για θεολογική προσέγγιση, η οποία ακυρώνει την όποια διάθεση του πολίτη να συμπορευθεί με το ΚΚΕ. Και ταυτόχρονα υποβιβάζει στη συνείδηση των πολιτών το όραμα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης σε ιδεολόγημα ρομαντικών» αναφέρει ο αρθρογράφος.
Τα λαϊκά μέτωπα
Οι εκλογικές «αυταπάτες»

Το θέμα των πολιτικών συμμαχιών ανέκαθεν αποτελούσε κομβικό πολιτικό ζήτημα για το ΚΚΕ και βρέθηκε στο επίκεντρο των κατά καιρούς συγκρούσεων, με τον Περισσό να δέχεται κριτική για τακτική περιχαράκωσης και απομόνωσης. «Οσο και αν ψάξει κανείς δεν θα βρει γραμμένο σε καμιά σελίδα του μαρξισμού ότι την πρόταση συμμαχίας την απευθύνεις μόνο στο τμήμα εκείνο της εργατικής τάξης που έχει "προλεταριακές αντιλήψεις" και έχει αποδεχθεί τους σκοπούς και την πολιτική του Κομμουνιστικού Κόμματος (λαϊκή εξουσία)» αναφέρει ο κ. Γ. Κολλιάς, συμπληρώνοντας ότι «όλη η ιστορία του κινήματος είναι ιστορία μετωπικών δράσεων των κομμάτων και των οργανώσεων της εργατικής τάξης», από την εποχή της Κομμούνας του Παρισιού.

Στην κυρίαρχη άποψη, άλλωστε, αποδίδεται και το επιχείρημα ότι «αποκλείεται σε συνθήκες ταξικών αναμετρήσεων και μεγάλης φθοράς στην επιρροή των αστικών κομμάτων και των συμμάχων τους, να προκόψει κυβέρνηση αντιιμπεριαλιστικών-αντιμονοπωλιακών δυνάμεων με βάση το Κοινοβούλιο, χωρίς να έχουν διαμορφωθεί ακόμα οι όροι για το επαναστατικό πέρασμα». «Συνεπώς η συμμετοχή του ΚΚ Χιλής στο Λαϊκό Μέτωπο (το 1970) ήταν λάθος, γιατί δεν έβαζε στόχο τον σοσιαλισμό και γι' αυτό ανατράπηκε. Επρεπε το κόμμα εκεί να αρνηθεί τη συμμετοχή του σε μια τέτοια κυβέρνηση γιατί ο Αλιέντε ήταν οπορτουνιστής…» αναφέρει δηκτικά ο κ. Π. Αλεξόπουλος, παρατηρώντας: «Η λογική αυτή φοβάμαι ότι θα μας οδηγήσει και σε αποχή από εκλογικές διαδικασίες στο όνομα να απαλλαγεί το κόμμα από εκλογικές αυταπάτες».


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (25)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
   
  Για το Ριζοσπάστη | 12/03/2013 12:55
  Θέλει το ΚΚΕ να απολύει; Φυσικά όχι. Είναι αναγκασμένο να το κάνει; Ναι. Μπορεί να πάρει άλλη μορφή ο Ρ πέρα από αυτήν της επιχείρησης; Όχι. Η κρίση έχει πλήξει σε τεράστιο βαθμό αυτούς τους κλάδους; Η διαφορά είναι πως μέσα στο ΚΚΕ όλοι είναι στην ίδια κατάσταση και δεν υπάρχουν μεγαθήρια που να το χρηματοδοτούν. Το ΚΚΕ ποτέ δεν πήρε δάνειο για να το τοποθετήσει σε κερδοφόρους κλάδους, ώστε να βγάλει λεφτά. Ούτε το ενδεχόμενο κέρδος το χρησιμοποίησε με αυτόν το τρόπο.Ο Ρ είναι η εφημερίδα της εργατιάς και αυτή είναι βασική διαφορά.Έπιασε τώρα τον Αλαφούζο κα ο πόνος για τους εργαζόμενους στο Ρ.Δεν θέλουν να υπάρχει ΚΚΕ γι' αυτό τα λένε αυτά.Ξέρουν ποιος είναι ο πραγματικός τους αντίπαλος.
  michalis sdoukos
  απάντηση107
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΝΑΡ: Υπάρχω για να βρίζω το ΚΚΕ | 12/03/2013 12:37
  Κακό πράγμα να νομίζεις ότι είσαι ενάντια στο σύστημα. Ας πάνε να κάνουν αντιφασιστικά μέτωπα οι ΝΑΡιτες με το ΣΥΡΙΖΑ κι όλα τα υπόλοιπα ναυάγια. Λες και ο φασισμός δεν είναι γέννημα του καπιταλισμού. Αντιφασιστικά μέτωπα λοιπόν και με το σύστημα βλέπουμε. Μπορεί να κάνουμε και καμιά κυβέρνηση που θα το ανατρέψει. Μόνο το λαϊκό κίνημα δυνατό μπορεί να απομονώσει τους φασίστες, ενώ ταυτόχρονα παλεύει ενάντια στους καπιταλιστές. Δε θα συγχωρήσουν ποτέ στο ΚΚΕ ότι έμεινε όρθιο και δε το έκαναν σαν τα μούτρα τους. Χρήσιμοι είστε, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται κάποιος πρέπει να πάρει τη θέση του.
  michalis sdoukos
  απάντηση77
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Τι άλλο καλά; | 11/03/2013 22:09
  Αλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε. Από την στιγμή που δεν υπάρχει ηγεσία στο ΚΚΕ αντάξια των προσδοκιών, όχι μόνο του 5-10% αλλά και όλων των υπόλοιπων που έτρεφαν εστω και μια μικρή ελπίδα για αλλαγή, δεν υπάρχει κανένα πεδίο για συζήτηση. Η Παπαρήγα και η κάθε Παπαρήγα είναι εκφραστής της Κεντρικής Επιτροπής η οποία έχει ξεμείνει κάπου στο 1980 χωρίς να αφομειώνει καμμία εξέλιξη είτε στα διεθνή είτε στα εσωτερικά της χώρας. Καλώς ή κακώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των σύχρονων καιρών. Ο μαναδικός δρόμος του ΚΚΕ, όσο δεν αλλάζει η σύσταση και η δομή του, είναι αυτός της αργής εξαφάνισης από τον χάρτη. Θα μείνουνε κάποιοι παραδοσιακοί που ούτε τα παιδιά τους δεν θα τους ψηφίζουν.
  Dimitris
  απάντηση69
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  αλλαγη | 11/03/2013 21:57
  πως γίνεται να μην δίνει κανείς λογο και να περνούν απαρατηρητες οι εκατοντάδες απολύσεις των εργαζομένων στο Ριζοσπάστη, τον 902, την Τυποεκδοτική πως μετα να σας ψηφίσει ο λαος
  ΓΙΑΝΝΗΣ
  απάντηση511
   
   
  Απο που σιτίζεται η ανθελληνική δράση των κομμουνιστών ; | 11/03/2013 21:44
  Οι δηλώσεις των κομμουνιστών ,ΣΥΡΙΖΑ και Κ.Κ.Ε δεν μας εκπλήττουν . Τα κόμματα αυτά υπήρξαν πάντοτε κόμματα αντεθνικά και κατ' επανάληψη οι κομμουνιστές δεν δίσταξαν να εμπευστούν από τους εχθρούς της Ελλάδος,Στο Βορειοηπειρωτικό ,στο Μακεδονικό και την Θράκη από το 1922 εως και σήμερα .... Άς διαβάσει κάποιος τις αποκαλυπτικές δηλώσεις του κ. Μανώλη Γλέζου στην Μόσχα , την 30ην Ιουλίου , 1963 για το Μακεδονικό , μιμούμενος τον πρώην αρχηγό του ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδη ( στην Κομσομόλσκάγια Πράβδα) και των απωτέρων , των τελικών σκοπών του ΚΚΕ-ΕΔΑ ..Για την Ελληνική Μακεδονία ... ! ΑΝ κάποιος κομμουνιστής θέλει μπορώ να επανέλθω με την μισαλλόδοξη και εγκληματική δήλωση.
  K.Δ.
  απάντηση614
   
   
  Το Κ.Κ.Ε, άβουλο όργανο στα χέρια των προδοτών...Για όσους δεν ξέρουν την( Κ)ομμουνιστική (Ο)ργάνωση της (ΑΙ)γαιακής (Μ)ακεδονίας . | 11/03/2013 21:08
  1. Στρατής Μυριβήλης : Δεν υπάρχουν Έλληνες κομμουνιστές . Όταν κανείς γίνει συνειδητός κομμουνιστής , παύει να είναι Έλληνας .2 . Μάρκος Βαφειάδης (στα Σκόπια το Μάρτιο του 1983 ): Ο Δ.Σ.Ε ήτο ένα τσούρμο αλλοεθνών αυτονομιστών και το 45% των μαχητών του απετελείτο από Σλαβομακεδόνες , ενώ οι υπόλοιποι ήταν Έλληνες και Έλληνίδες ! .3 . Άρης Βελουχιώτης (το Σεπτέμβριο του 1943) : Tα φυσικά σύνορα της Ελλάδος δεν είναι πέρα από τον Όλυμπο και μπορούμε πολύ καλά να ζήσουμε χωρίς να έχουμε υποδουλώσει άλλο λαό !...4. Ο Ν. Ζαχαριάδης μετά την εθνοπροδοτική απόφαση της 5ης Ολομέλειας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε Ιανουάριο 1949 , δημιούργησε και την Κ.Ο.ΑΙ.Μ....την 27η Μαρτίου 1949.
  Γενικά Συμπεράσματα
  απάντηση516
   
   
  αφού η ηγεσία του ΚΚΕ έχει "σκληρή γραμμή" | 11/03/2013 17:14
  τότε πως εξηγείται ότι τον Ιούνιο 2012 η εκλεγμενη βουλευτής του Κανέλλη γρονθοκοπήθηκε από το ναζιστή Κασιδιάρη , αλλά το κόμμα δεν έβαλε συλλαλητήριο αντικατασταλτικό-αντιναζιστικό την ίδια μέρα να τραντάξει την Αθήνα; είναι δυνατόν ποτέ να λες ότι είσαι "σκληρός", να τρως γροθιές από τους ναζί και να το παίζεις μετά "κυρια";;; μιλάμε για γελοιότητες
  ουαι υμίν φαρισαίοι και υποκριταί
  απάντηση919
   
   
   
  αφού η σημερινή ηγεσία έχει "σκληρή γραμμή" | 11/03/2013 16:57
  τότε γιατί δε βγαίνει επίσημα και ανοιχτά να καταδικάσει τη δεξιά περίοδο Φλωράκη, με το έκτρωμα της κυβέρνησης Ζολώτα και κυβέρνησης Τζαννετάκη; μήπως επειδή τότε η σημερινή ηγεσία ήταν υποτακτικοί του Φλωράκη και μόνο το μετέπειτα ΝΑΡ χτύπησε τη γροθιά στο τραπέζι για να σώσει το κόμμα από το ρεζιλίκι;;
  ουαί υμίν φαρισαίοι και υποκριταί
  απάντηση425
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Βαθιά Νυχτωμένοι | 11/03/2013 15:11
  Είναι πραγματικά φοβερό πως κάποιοι "στεναχωριούνται" για το ΚΚΕ. Άραγε οι σχολιαστές συμπεριλαμβανομένου και του δημοσιογράφου συμφωνούσαν με το ΚΚΕ πριν; Θέλουν το Σοσιαλισμό; Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι μια γροθιά. Ας κάνουν υπομονή 1 μήνα. Είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιούνται οι τοποθετήσεις συγκεκριμένων προσώπων ταυτόχρονα με τα σενάρια για διάσπαση και τάσεις μέσα στο ΚΚΕ; Δε νομίζω. Υπάρχει άραγε κάτι πιο πλατύ από τη συμμαχία που προτείνει το ΚΚΕ; εργαζόμενοι, εβε, αγρότες, νεολαία, γυναίκες. Το ΚΚΕ να διαχειριστεί τη σαπίλα δεν υπάρχει περίπτωση όσο κι αν το θέλουν.
  sdoukos michalis
  απάντηση3010
   
   
   
  Ενας εισαγγελέας ρε παιδιά... Πού χάθηκαν τόσα χρόνια | 11/03/2013 15:03
  Για μια ακόμα φορά ούτε ένας εισαγγελέας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να κηρύξει το ΚΚΕ εκτός νόμου. Ούτε τα κόμματα (τα δημοκρατικά κόμματα εννοώ, γιατί ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α. είναι όμοια με το ΚΚΕ) δεν καταγγέλουν την ουσιαστική κήρυξη του εμφύλιου πολέμου. Εδώ έχουμε ένα κόμμα, που επισήμως δηλώνει πως θα έρθει στην εξουσία μόνο με την χρήση βίας, απορρίπτοντας τις δημοκρατικές εκλογές. Και μάλιστα, επίσημα στο συνέδριο δηλώνεται πως επί μισό αιώνα το κόμμα το κυβερνούσαν προδότες του κόμματος γιατί είχαν αποδεχθεί τις δημοκρατικές διαδικασίες... (ενώ για άλλον μισό αιώνα το κόμμα το κυβερνούσαν προδότες της Ελλάδας). Οι εισαγγελείς πού είναι λοιπόν?
  Αλέξανδρος Αθ.
  απάντηση1635
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  τα πολλα τα λογια είναι φτωχεια | 11/03/2013 14:56
  να οργανωσει το ΚΚΕ μαζί με ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ , αξιόπιστα τμηματα της αναρχίας Λαικές Πολιτοφυλακές Γειτονιας, εκπαιδευμένες, εξοπλισμένες και φανατισμένες, για να προστατεύσει τις γειτονιές από τις συμμορίες της ακροδεξιάς αστυνομίας και του ναζιστικού παρακράτους
  enas palios
  απάντηση630
   
   
  Παπαδαριό | 11/03/2013 14:16
  και ΚΚΕ απαράλλαχτα δογματικοί. Το κόκκινο μικροτσίπ βαθιά εμφυτευμένο στον εγκέφαλο. Αδύνατο να το βγάλεις ακόμη και όταν βραχυκυκλώνει και ο κομμουνιστής αρχίζει να κουτουλάει στον τοίχο. Ακόμη και αν ο καπιταλισμός μπροστά στη σκληρότητά του είναι ο ίδιος και χειρότερος εσύ πρέπει να αντιτάξεις μια φιλοσοφία μακριά από αυτό που υπήρξε στη Σοβιετική Ένωση για εβδομήντα χρόνια. Αλλά κάτι τέτοιο θέλει έμπνευση και άντε να την διακρίνεις στα μούτρα-ναι στα μούτρα- των συντρόφων που δεν τους ακούν ούτε οι πεθαμένοι του κόμματος. Το άσχημο είναι πως το ΚΚΕ νομίζει πως έχει δικαιωματικά το copyright στον Μάρξ και θεωρεί τον εαυτό του εφαρμοστή του έργου του. Για συνέχιση της σκέψης και του έργου του Μαρξ ούτε συζήτηση. Για τον Λένιν και τον Στάλιν ούτε κουβέντα. Εικόνισμα και λιβάνι.
  ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ.
  απάντηση1925
   
   
  η σημασία της απόστασης | 11/03/2013 10:03
  Σύντροφοι, ο πολιτικός σας ορίζοντας έχει δραματικά συρρικνωθεί. Όπως φαίνεται, δεν βλέπετε και πολύ πέρα από τη μύτη σας! Έχει μεγάλη σημασία η απόσταση από την οποία βλέπουμε τα πράγματα. Θα σας πρότεινα λοιπόν να απομακρυνθείτε λίγο, να δείτε τα πράγματα από ψηλά, να μεγαλώσει τα οπτικό σας πεδίο και συνάμα η αντίληψη σας για το τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα στον πλανήτη!
  sotos
  απάντηση2825
   
   
  Βρε φυντανια | 11/03/2013 04:31
  Πάλι με το 3% ασχολουμαστε;
  Φωτης
  απάντηση3147
   
   
  Στο Κ.Κ.Ε... | 10/03/2013 23:12
  Τά εθνικά ζητήματα είναι ένα κομμάτι που πάντα καθοδηγείται απ΄τη λενινιστική - σταλινική αρχή .....Στο διεθνιστικό του αυτό καθήκον το Κ.Κ.Ε. έμεινε πιστό μέχρι σήμερα στην παλιά κατάσταση και τώρα στη δύσκολη καμπή που περνά ΤΟ ΚΌΜΜΑ αποκαλύπτονται εσωκομματικά , από τους (ποντιους..). Στις σημερινές συγκεκριμένες συνθήκες οι Έλληνες δεν ανταποκρίνονται στα διεθνιστικά συνθήματα, στις βασικές επιδιώξεις και στα γενικότερα συμφέροντα του ΚΚΕ . Τα εθνικά και λαικά συμφέροντα στην σημερινή Ελλάδα δεν ταυτίζονται με την πολιτική του "προχθές "και περιορίζονται εντός των συνόρων. Παρ' όλα αυτά θα επικρατήσουν και πάλι στο κόμμα οι εισαγώμενοι Σταλινο-σκληροπυρηνικοί.
  Αριστερός ως βούλομαι και ως δύναμαι
  απάντηση1526
   
   
  Εύχομαι | 10/03/2013 22:31
  ... περαστικά, αν και κάπως δύσκολο το βλέπω.
  Μπάμπης Δρακόπουλος
  απάντηση2032
   
-