Στο ΣΔΟΕ βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα στοιχεία που έστειλαν οι τράπεζες από το άνοιγμα των λογαριασμών των συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου που φέρονται να εμπλέκονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου θα περιμένει από το ΣΔΟΕ το πόρισμά του για να τους καλέσει να καταθέσουν.

Εν τω μεταξύ, εντάσεις και αντιπαραθέσεις σημειώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πολύωρη πρωινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής που ασχολήθηκε με την επικαιροποίηση της λίστας μαρτύρων που είχε καταρχήν συμφωνηθεί από όλα τα κόμματα.

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Προανακριτική εξέδωσαν γραπτή διαμαρτυρία καταγγέλλοντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι ενεργούν μεθοδευμένα και αποκλείουν ουσιώδεις μάρτυρες να βρεθούν ενώπιον της Επιτροπής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμπράξει ούτε θα νομιμοποιήσει καμία διαδικασία συγκάλυψης ή υπόθαλψης ή αποσπασματικής διερεύνησης της υπόθεσης», τονίζουν μεταξύ άλλων.

Αυτή την ώρα στην Προανακριτική καταθέτει ο πρώην διευθυντής ελέγχου του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι ουδέποτε ενέπλεξε, σε οποιαδήποτε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες, το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου στην υπόθεση.