Δεν θα κληθεί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για να καταθέσει ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος. Αυτό αποφάσισαν κατά πλειοψηφία τα μέλη της προανακριτικής μετά από σχετική πρόταση του βουλευτή της ΝΔ κ. Αδ. Γεωργιάδη.

Επίσης, αποφασίστηκε προς διευκόλυνση των εργασιών της επιτροπής να παραπεμφθούν για να καταθέσουν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών, κι όχι στη Βουλή οι μάρτυρες κκ. Ι. Ραγκούσης, Φ. Σαχινίδης, Δ. Δρούτσας, Χ. Παμπούκης, Κρις Πιγκάλ (εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο υπουργείο Οικονομικών), καθώς και οι δημοσιογράφοι κκ. Αλ. Παπαχελάς και Χ. Μπότσαρης.

Όσον αφορά τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής κ. Μ. Βαρβιτσιώτης πρότεινε να καταθέσει και αυτός στον εισαγγελέα, διότι όπως φέρεται να είπε «αν έλθει εδώ ο κ. Παπανδρέου θα τον ρωτάμε επί τρείς μέρες επί παντός επιστητού», αλλά η πρόταση απορρίφθηκε.

Έτσι επαναβεβαιώθηκε ο αρχικός σχεδιασμός ώστε οι κκ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος, να καταθέσουν στην επιτροπή προς το τέλος των εργασιών της προανακριτικής, όπως είχε προβλεφθεί εξ αρχής.

Για τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, το ΣΔΟΕ έχει συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία σχετικά με την κινητή και ακίνητη περιουσία των στενών συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων φέρονται να «εξαφανίστηκαν» από την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ.

Το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ αναμένεται να παραδοθεί σύντομα στην προανακριτική επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το προεδρείο ζήτησε από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να πιέσει τις διοικήσεις των τραπεζών προκειμένου να αποστείλουν κατά προτεραιότητα τα στοιχεία για τους συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου και αμέσως μετά για όλους όσοι εμφανίζονται στον λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων και ακολούθως τα στοιχεία για όλους όσοι περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ.

Μάλιστα αποφασίστηκε, μετά από επικοινωνία της γραμματείας της προανακριτικής επιτροπής με την κυρία Μαρία Παντελή, το όνομα της οποίας εμφανίζεται στον λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων, να προσέλθει για να καταθέσει στις 20 Μαρτίου.