από metereologos.gr
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
 
 

Μειώστε τους μισθούς για να επενδύσουμε

Να μειωθεί το κατώτατο όριο στα 300 ευρώ για ανέργους νέους ζήτησαν 11 πολυεθνικές
Μειώστε τους μισθούς για να επενδύσουμε
Για τη μείωση του κατώτατου μισθού δεν πιέζουν μόνο οι Βρυξέλλες και η τρόικα, αλλά κοι μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες. Το θέμα όμως αποτελεί casus belli για τα συνδικάτα
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Στο στόχαστρο όχι μόνο των Βρυξελλών αλλά και των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα φαίνεται ότι μπαίνει το κατώτατο ημερομίσθιο στην Ελλάδα, ως απαραίτητη προϋπόθεση πλέον για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι δεν τίθεται ζήτημα περαιτέρω μείωσης του κατώτατου ημερομισθίου στην Ελλάδα. Αυτή όμως είναι η μία όψη της πραγματικότητας καθώς η επίτροπος της χώρας στην ΕΕ κυρία Μαρία Δαμανάκη δήλωσε στον Βήμα FM την περασμένη Πέμπτη: «Η σταθερή γραμμή που υπάρχει στην Κομισιόν εδώ και ενάμισι-δύο χρόνια είναι ότι πρέπει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων».
Το ζήτημα μείωσης των ημερομισθίων, τουλάχιστον για τους ανέργους νεαρής ηλικίας που θα απασχολούνται με μειωμένο ωράριο, έθεσαν την περασμένη εβδομάδα στην κυβέρνηση εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών που συμμετείχαν σε ειδική σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Είναι σαφές λοιπόν ότι για τη μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα δεν πιέζουν μόνον οι Βρυξέλλες και η τρόικα, αλλά και οι μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες, οι οποίες αναζητούν τρόπους για να συμπιέσουν το κόστος λειτουργίας τους και να μπορέσουν να γίνουν ανταγωνιστικές απέναντι στις εταιρείες που έχουν μονάδες παραγωγής στην Ανατολική Ευρώπη και στην Ασία.

Μάλιστα οι κολοσσοί της Ευρώπης φαίνεται ότι έχουν ενεργοποιήσει όλες τις διασυνδέσεις και τα «λόμπι» που διαθέτουν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων της ΕΕ, επιχειρώντας να εγκαταστήσουν νέα εργασιακά μοντέλα, πρώτα στις χώρες με αδύναμες οικονομίες, για να τα επεκτείνουν στη συνέχεια σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή επικράτεια.
Στο πλαίσιο αυτών των πιέσεων, το ζήτημα του κατώτατου ημερομισθίου στην Ελλάδα έθεσαν την περασμένη εβδομάδα στην κυβέρνηση εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη και συμμετείχαν σε αυτήν όλες οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και ανακοίνωσαν πρόσφατα επέκταση των δραστηριοτήτων τους.

«Θα επεκτεινόμασταν και άλλο, αν η Ελλάδα ήταν φιλικότερη προς τις επενδύσεις»
είπαν με μία φωνή και οι 11 μάνατζερ, ζητώντας κυρίως περιορισμό της γραφειοκρατίας, μείωση του κόστους ενέργειας και απλοποίηση των διαδικασιών για παραγωγικές δραστηριότητες.

Εκεί όμως που οι μάνατζερ αιφνιδίασαν την κυβέρνηση ήταν όταν έθεσαν ζήτημα μείωσης των ημερομισθίων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα των νέων ανέργων.

«Σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φθάσει σε απίστευτα επίπεδα, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου. Δώστε μας την ευκαιρία να προσλαμβάνουμε νέους με λιγότερα χρήματα, για να εργάζονται λιγότερες ώρες και λιγότερες ημέρες κάθε εβδομάδα»
πρότεινε ο διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος.

«Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. I will pass it through»
απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, εννοώντας ότι θα το διαβιβάσει στον υπουργό Εργασίας, για να ξεφύγει από την πίεση.

«Δηλαδή για τι επίπεδα μισθών μιλάτε;»
ρώτησε ένας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες που συμμετείχαν στη συνάντηση.

«Θα μπορούσαμε να καταβάλλουμε από 250 ως 300 ευρώ για ολιγόωρη απασχόληση τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα»
συμφώνησαν οι οκτώ από τους 11 εκπροσώπους των πολυεθνικών, με επικεφαλής στη μακρά συζήτηση που έγινε τους μάνατζερ των εταιρειών Barilla, Bic Violex και Nestle.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Nestle κ. Raymond Franke έθεσε και ένα άλλο ζήτημα, από αυτά που η κυβέρνηση αρνείται να αγγίξει και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν συζητεί. «Πρέπει να μειωθεί η περίοδος της προμήνυσης (σ.σ.: της προειδοποίησης για να απολυθεί ένας υπάλληλος για να του καταβληθεί μικρότερη αποζημίωση). Είναι απαγορευτική» σημείωσε, αλλά στο ζήτημα αυτό δεν αναφέρθηκε κάποιος άλλος.

«Η κυβέρνηση πιστεύει ότι τα επίπεδα των μισθών δεν μπορούν να πέσουν άλλο»
έσπευσε να υπενθυμίσει κάποια στιγμή ο κ. Χατζηδάκης, όμως οι εκπρόσωποι των εταιρειών επέμειναν και έδειξαν αποφασισμένοι να πιέσουν και άλλο. «Η ελληνική αγορά πεθαίνει. Τα χρήματα που υποσχεθήκατε ότι θα πέσουν στην πραγματική οικονομία δεν έπεσαν. Κι εμείς πρέπει να ανταγωνιστούμε τα κόστη της Ανατολής. Είναι μια ιδέα που θα πρέπει να σκεφθείτε, για να μειωθεί άμεσα το ποσοστό της ανεργίας, και μάλιστα τους νέους. Ειδικά τώρα που ακούμε ολοένα και συχνότερα "μια δουλειά θέλω, ό,τι να 'ναι και όσο να 'ναι"».
Πρόσωπα και εταιρείες
 1. Μηνάς Ζωούλλης, διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Η εταιρεία έχει υποσχεθεί νέες προσλήψεις για το 2013, αλλά και «συγκράτηση» τιμών των προϊόντων της.
 2. Γιώργος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas. Η εταιρεία ζυμαρικών δεν έχει κάνει απολύσεις και μειώσεις μισθών, σχεδιάζει επένδυση της τάξεως των 6 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιό της στη Θήβα.
 3. Γρηγόρης Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος της Unilever Hellas. Η επιχείρηση έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να μεταφέρει στην Ελλάδα την παραγωγή 110 κωδικών από το εξωτερικό, συνεχίζοντας την επέκταση της παρουσίας της κυρίως μέσω της εταιρείας Ελαΐς.
 4. Ανδρέας Καλατζόπουλος, γενικός διευθυντής της Philip Morris. Η καπνοβιομηχανία προτίθεται να απορροφήσει το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνού.
 5. Κωνσταντίνος Φαλτσέτας, επικεφαλής της Henkel Hellas. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι μεταφέρει στην Ελλάδα την παραγωγή απορρυπαντικών και καθαριστικών Dixan, Neomat και Bref, τα οποία έχει συμφωνήσει να παράγονται από τη Rolco. H γερμανική πολυεθνική διέθετε ως το 2000 δικό της εργοστάσιο στην Ελλάδα.
 6. Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, διευθύνων σύμβουλος της Friesland Campina - NOYNOY. Η εταιρεία ολοκλήρωσε το 2011 επένδυση 10 εκατ. ευρώ για τη νέα μονάδα παραγωγής γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα και προωθεί νέες σειρές προϊόντων.
 7. Ελ. Χαλουλάκος, διευθύνων σύμβουλος της Kraft Hellas. Η πολυεθνική κατέχει το εργοστάσιο Παυλίδης στην Ελλάδα και σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγική της δραστηριότητα. Σχεδιάζει επενδύσεις 5 εκατ. ευρώ.
 8. Δημήτριος Πισιμίσης, διευθύνων σύμβουλος της Bic Violex. Στη διάρκεια συνάντησης του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του Αντώνη Σαμαρά με τους επιχειρηματίες είχε μιλήσει για τα προβλήματα γραφειοκρατίας. Η εταιρεία έχει δρομολογήσει επένδυση 25 εκατ. ευρώ μέσα στο 2013.
 9. Raymond Franke, επικεφαλής της Nestle. Η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι εντός του 2013 θα προχωρήσει σε νέες επενδύσεις 9 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα.
 10. Κατερίνα Αρβανιτάκη, υπεύθυνη πωλήσεων της SCA Hygiene Products. Η εταιρεία έχει εκφράσει την πρόθεση να ενδυναμώσει την παραγωγική παρουσία της στην Ελλάδα, η οποία σήμερα αντιστοιχεί στο 10% του όγκου πωλήσεων στις κατηγορίες χάρτου και προσωπικής υγιεινής.
 11. Εμμανουήλ Παπαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας οικοδομικών υλικών Ytong - Thrakon.

Ανακοίνωση της Bic Βιολέξ Α.Ε.

Διαψεύδει κατηγορηματικά προθέσεις κάθε περίπτωση μείωσης του κατώτατου μισθού, η Bic Βιολέξ ΑΕ.

Σε ανακοίνωσης της η εταιρεία αναφέρει ότι «δημοσιεύματα σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ που αφορούν σε συζητήσεις που διεξήχθησαν προσφάτως και εμπλέκουν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Βic Βιολέξ, κ. Δημήτρη Πισιμίση, σε τοποθετήσεις σχετικά με τη μείωση μισθών στην Ελλάδα, η εταιρία δηλώνει ότι ποτέ έως σήμερα δεν έχει εκφράσει τέτοιες απόψεις και τα αναγραφόμενα όχι μόνο δεν είναι αληθή, αλλά τη βρίσκουν απολύτως αντίθετη».

Και τονίζει πως «η Bic Βιολέξ διαφωνεί επίσημα με τη μείωση των μισθών, διότι το θεωρεί ως μέτρο αναποτελεσματικό. Ο κ. Δημήτρης Πισιμίσης, στο πρόσφατο παρελθόν σε συνέντευξη του στον Τύπο, είχε διατυπώσει την άποψη ότι ο τελευταίος υπεύθυνος για τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα των προϊόντων στην χώρα μας είναι οι μισθοί και εν τέλει το μισθολογικό κόστος».

Αντιθέτως αναφέρεται στην ανακοίνωση πως «η Bic Βιολέξ τουναντίον, έχει στηρίξει έμπρακτα τους εργαζόμενους της, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της, μη έχοντας κάνει την παραμικρή μείωση μισθών, αλλά συνεχίζοντας αντίθετα να χορηγεί αυξήσεις, τηρώντας τις προϋπάρχουσες κλαδικές συμβάσεις εργασίας, αν και έχουν καταργηθεί».

Υπενθυμίζει επίσης ότι η εταιρεία έχει επενδύσει τα τελευταία 10 χρόνια πάνω από 250 εκατ. ευρώ στη χώρα μας και συνεχίζει να επενδύει.Πέρυσι επένδυσε 25 εκατ. και άλλα 25 εκατ. ευρώ εφέτος, «δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, σεβόμενη τους εργαζόμενους της και το ελληνικό εργατικό δυναμικό γενικότερα.Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρία μας αποδεικνύει στην πράξη πως το κύριο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα δεν είναι οι χαμηλοί μισθοί, αλλά το ανθρώπινο δυναμικό μας» καταλήγει η ανακοίνωση.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Barilla Hellas δηλώνει απόλυτα αντίθετη με μειώσεις μισθών στην Ελλάδα 
 
 
σχόλια (152)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  αν ειναι δυνατο | 04/05/2016 14:49
  οι κυριοι αυτοι που κανουν την προταση για μησθους 250-300 ευρω τοσα περνουν ; και πως θα καταναλωνουν οι εργαζομενοι τους τα προϊοντα τους με τοσα λιγα χρηματα; δεν τους ενδιαφερει οταν αυτοι θα παραγουν και τα παραγομενα προϊοντα μενουν στα ραφια λογω αδυναμιας οικονομικης των καταναλωτων;
  Μαριος Κοντοπουλος
  απάντηση11
   
   
  Conflict υ | 07/05/2014 11:35
  Κύριοι , Ειναι ήλιου φάεινοτερο ότι με μισθούς που ζητάτε δεν μπορεί να υπάρχει κατανάλωση σε προϊόντα που παράγετε. Συνεπώς ζητάτε την μετατροπή της χώρας σε χαμηλού κόστους παραγωγό με γεωστρατηγικής θέση στον οικονομικό χάρτη των εξαγωγών. Στην Γερμανία ζητήσατε μειώσεις μισθών για να Γίνει φιλική στις περαιτέρω επενδύσεις σας; Η σε άλλη ανεπτυγμένη χώρα; Δεν εκπρόσωπω κανέναν πέρα απο τον εαυτό μου, μα πιστεύω ότι σεγενικότερα δεν θελουμε επενδύσεις αυτού του τύπου, αλλά υγιείς επενδύσεις και καινοτομία για την ελληνική μας οικονομία. Να πάτε στην Κίνα κύριοι και να παράγετε και να μας πληρώνετε μεταφορικά προς Ευρώπη και δαςμους εισαγωγής. If you pay peanuts you get monkeys
  Lskerletopoulos
  απάντηση191
   
   
  "Ναι ναι πρεπει να θυσιαστούν λίγοι για το καλό του κόσμου" | 05/11/2013 22:24
  Και παραθέτω το slogan διαφημιστικού σποτ της αγαπημένης Coca Cola :" Ολο και περισσότεροι δεν περιμένουν πια τίποτα. Ολο και περισσότεροι Ελληνες επιλέγουν το καλό" (δηλ. το να δουλέυουν τσάμπα... )Ε πως θα ζήσουν κι αυτές οι κακόμοιρες εταιρίες αν δεν τις βοηθήσουμε να επιβιώσουν!Άλλωστε οι μετοχοι τους αποτελούν ένα πάρα πολύ μεγάλο σε παγκόσμια κλίμακα αριθμό ανθρώπων οι οποίοι, αν ζοριστούμε λίγο εμείς οι φραγκάτοι νέοι άνεργοι και εργαστούμε για 300 ευρώ, ίσως γλιτώσουν την πείνα , την φτώχεια, την ανέχεια... !Εγώ λεω να μην τα παρουμε καν, αλλα να τους πληρώσουμε και κατι μωρε τα παιδιά....
  ανοιχτοχέρης άνεργος
  απάντηση50
   
   
  re ante apo dw xamo | 05/11/2013 22:03
  parte tous misthous parte kai tous forous tous mazi.ki elpizo me ta spitia pou tha arpaksete apo tous plistiriasmous na klironomisete mazi kai olo to xreos pou mas fortosate an kai kseroume eseis panta ladi tin vgazete.eiste toso ma toso upokrites..otan den uparxoun lefta den uparxoun pelates kai otan den exete pelates ti soi ependiseis nomizete pos tha kanete?poios troei nestle sokolata o kolopetsomenos vp pou troei glika apo Pattiserie kai ksenodoxeia estiatoria politeleias i o palai pote mikromesaios pou exei metaferthei ena skali (pou pata me to ena podi prin pesei) pano apo ton aporo kai troei gliko mono pasxa kai xristougena pou mou to fernoun oi sigeneis (kian tous kalesei fetos)
  oust apo dw
  απάντηση01
   
   
   
  ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ | 14/03/2013 12:20
  Διαβάζοντας το τάχα κείμενο , από το τάχα σωματείο των εργαζομένων της Μίσκο-barilla , προσπαθώ να συνειδητοποιήσω ποιος τελικά είναι το πρόβατο και ποιος ο λύκος. Θα συνιστούσα στο τάχα σωματείο εργαζομένων, προτού να βγαίνει και αναγράφει τέτοιες ανακριβείς δηλώσεις , ότι δηλαδή η εταιρεία δεν έχει προβεί σε καμιά μείωση των μισθών, να το ψάχνει καλύτερα. Ας βγει κάποιος , με ονοματεπώνυμο φυσικά ,ώστε να έχει και υπόσταση αυτά που θα πει, και να μας πει γιατί τότε στο εργοστάσιο στην Θήβα μέχρι τώρα έχουν υποστεί μείωση οι περισσότεροι εργαζόμενοι τουλάχιστον 200€ ? η μήπως είμαστε επαρχία εδώ και είμαστε εκτός συνόρων ???
  Ανώνυμος / η
  απάντηση54
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Η BARILLA ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ! | 05/03/2013 15:04
  Το Πανελλαδικο Σωματειο των εργαζομενων Στη ΜΙΣΚΟ-BARILLA με αφορμη τα προσφατα δημοσιευματα για προταση του Δ/Τος Συμβουλου κ.Γιωργου Σπηλιοπουλου για μειωση του κατωτερου μισθου,εχει να δηλωσει τα εξης:"Δεν γνωριζουμε τι ειπωθηκε στη συναντηση εκπροσωπων πολυεθνικων Εταιριων με τον Υπουργο κ.Χατζηγακη.Εκεινο που γνωριζουμε ειναι οτι η Barilla εχει σεβαστει εντελως ολες τις μεταξυ μας υπογραφεισες Συλλογικες Συμβασεις Εργασιας οπως και ολες τις Κλαδικες και δεν εχει προβει σε καμμια μειωση μισθων καθ'ολη την περιοδο της εφαρμογης της πολιτικης των μνημονιων.Η εκφρασμενη προς εμας αποφαση της Barilla ειναι οτι θα συνεχισει τις επενδυσεις στην Ελλαδα.
  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΙΣΚΟ-BARILLA
  απάντηση89
   
   
  Δεν περιμεναμε το αρθρο για να καταλάβουμε τι θα γινει με τους μισθους. | 05/03/2013 10:52
  Όποιος παρακολουθεί την τελευταία τριετία αναλύσεις και οικονομικές ειδήσεις και διαθέτει στοιχειώδη αναλυτική ικανότητα περιμένει χειρότερες εξελίξεις. Ακόμα και αυτές οι δουλείες των 300 ευρώ αφορούν ανθρωπους που θα έχουν στην καλύτερη περίπτωση περιορισμένη πρόσβαση σε παροχές υγείας, εκπαίδευση επιπέδου ΙΕΚ, αποαγορευτικό φορολογικό και οικονομικό περιβάλλον για αυτο-απασχόληση ή μικρή επιχειρηματικότητα, διαρκή απειλή ανα πάσα στιγμή να περάσουν σε ένα καθεστώς φτώχειας επιπέδου λατινικής αμερικής. Ενα μοντέλο που αδυνατεί να ξεπερνάει τις αντιφάσεις του χωρις να καταστρέφει μαζικά ζωες ανθρώπων είναι λάθος σχεδισμένο. Χωρίς ριζοσπαστικούς μετασχηματισμούς οδεύουμε σε διαρκή μαρασμό.
  Μελλοντικός Μετανάστης
  απάντηση31
   
   
  σεβασμός στην αλήθεια | 05/03/2013 00:36
  Μήπως κ. Χιώτη οφείλετε να πείτε τι πραγματικά ειπώθηκε και από ποιον αφού υπήρξε διάψευση από την barilla; Σε διαφορετική περίπτωση πολλά και διάφορα θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί (συμφέροντα, προβοκάτσια κλπ)
  Ανώνυμος / η
  απάντηση112
   
   
  Γκαιμπελικη προπαγανδα | 04/03/2013 22:01
  Απιστευτα ψεματα Τα πτωχευμενα διαπλεκομενα επιτιθονται στους υγιεις επιχειρηματιες και ο νοων νοειτο...
  Ανώνυμος / η
  απάντηση116
   
   
  Arbeit macht frei για να λαβουμε Θεια Χαρη | 04/03/2013 21:19
  Και όταν η σαρξ ημων αποκαμωμενη, αδυναμη αλλα καθαγιασμένη απο τη σκληρη 18ωρη εργασια (part-time, χωρις αργιες, €200) βγαλει φτερα αγγελων, τοτε θα φτερουγισει ελευθερη η ψυχη μας στον προτεσταντικο παραδεισο. Θα ακουγονται τρομπετες και αλλα δοξαστικα, αλελουια και ωσαννα των χερουβειμ (των νεφελιμ, και ποιος ξερει τι άλλο;) οδηγωντας μας σε 70 γερμανιδες παρθενες (που εχουν τη φατσα της cage-λαρίου) και θα μας ταϊζουν sauerkraut για οσο διαρκει η αιωνιοτητα.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση120
   
   
  Ελληνες Μουτζαχεντίν μάνατζερ......... | 04/03/2013 20:47
  για μια προαγωγή στην ευρωπαική ιεραρχία , για ένα μπόνους... Τέθηκαν ερωτήματα για να απαντήσουν..? Με τι περιθώριο κέρδους δουλεύουν στην Ελλάδα έναντι των άλλων ευρωπαικών χωρών ? Πόσο θα ανέβαινε ακόμη το περιθώριο κέρδους τους άν δεν γίνονταν δεκτά τα τιμολόγια δικαιωμάτων χρήσης των ονομάτων σημάτων των μητρικών τους εταιρειών που συνήθως είναι απο χώρες με ελάχιστη φορολογία ? Τα τιμολόγια αυτά μεταφέρουν υπερκέρδη τους παρουσιάζοντας τα ως έξοδα εδώ... Μπορούν να μας πουν κάτι για τις ενδοομιλικές συναλλαγές... που ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους..? Εταιρεία ενός απο τους ενδεκα μουτζαχεντίν έχει προστιμο για ενδοομιλικες συναλλαγές και μας μιλάει για μισθούς,, θρασος
  Λ... ΘΣΝΚ
  απάντηση84
   
   
  όπως Ταγκανίκα | 04/03/2013 20:36
  όπως Ταγκανίκα,αλλά Ευρωταγκανίκα
  δημητρης
  απάντηση32
   
   
  ο λαος πρπει να γινει ουσιαστικα κυριαρχος... με δημοψηφισματα... | 04/03/2013 19:49
  Η μονη λυση ειναι αμεση δημοκρατια τωρα... Το δικαιωμα του λαου να αποφασιζει αυτοβουλως με δημοψηφσματα.. οπως γινεται στην Ελβετια.. Εμεις δεν ειμαστε πολιτες .. ειμαστε υπηκοοι.. αρα πρπει να πληρωνουμε φορους και να δουλευουμε χωρις να πληρωνομαστε.. Ετσι λοιπον ας παψουμε να ψαχνουμε για Μεσσιες, αλλα να φροντισουμε να αλλαξουμε τους θεσμους.. Χρειαζομαστε μια μεγαλη θεσμικη επανασταση.. με επικεντρο την αναβαθμιση του λαου απο λαου υπηκοου σε λαου κυριαρχου.. Αυτο φοβαται το κατεστημενο... οι συντεχνιες και τα συνδικατα..
  nikiforos
  απάντηση40
   
   
  300.. 200.. 100.. | 04/03/2013 18:35
  Ζήτω ο νεοφιλελευθερισμός και η ανταγωνιστικότητα!
  Ανώνυμος / η
  απάντηση22
   
   
   
  ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΦΡΑΠΕΔΟΜΑΓΚΑΣ | 04/03/2013 18:14
  Καλα κανουν! Ξερουν οτι ετσι κι' αλλιως οι Ελληναρες θα συνεχισουν ν' αγοραζουν τα προιοντα τους...Μποικοταζ?? τι ειναι αυτο? που το πουλανε να παρω 2 κιλα?
  oleeee
  απάντηση85
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Όπως επενδύσανε στη Βουλγαρία - Λογιστικές μονάδες ουτοπίας | 04/03/2013 17:50
  Λογιστικές μονάδες ουτοπίας Λογιστικές μονάδες ουτοπίας, είναι κάθε στιγμή της δήθεν οργανωμένης σύγχρονης «ζωής» για μικρο κα μέγαλο αστούς ή μη, για χωρικούς επαρχιώτες ή μη, σε καιρούς μνημονιών (βίαιη και αιφνίδια φτωχοποίηση και αποδόμηση του κοινωνικού κράτους) ή μη, όλα είναι κρασαρισμένα – συμπαγώς σκηνοθετημένα πάνω σε λογιστικές μονάδες ουτοπίας (χρήματα). Συναισθήματα, όνειρα, προσδοκίες, πεποιθήσεις, σχέδια, κάθε στιγμή της αζωίας, είναι απόλυτα εξαρτημένη από το τίποτε. Δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου, όχι για να σχετιστείς με τους άλλους, όχι για να είσαι μέρος της φύσης και να ζεις πραγματικά τον πλούτο που σου διαθέτει η ελεύθερη σου βούληση, όχι για να είσαι άνθρωπος και κάθε σου ημέρα να είναι διαφορετικά όμορφη γεμάτη με χρώματα, μουσική, χαμογελαστά και ικανοποιημένα πρόσωπα, ένστικτα και προσδοκίες, αλλά για να ξυπνάς από βρέφος χαράματα, να χάνεις κάθε πτυχή επικοινωνίας με την ψυχή του σύμπαντος κόσμου, να μαθητεύεις, με ατελείωτες ώρες πίεσης, φροντιστηρίων, απόκτησης γνώσεων επικοινωνιακής δουλικότητας που θα σε αναδείξουν ως υπηρετικό προσωπικό πολυτελείας, που δεν θα σου αναγνωρίζουν έτσι κι αλλιώς τίποτα από τους κόπους και τη θυσία ολόκληρης της παρούσας τρισδιάστατης «ζωής» σου, κάνοντας σου περικοπές οριζόντιες ανεξαρτήτου επιπέδου σπουδών και αγώνων η πολυετούς προϋπηρεσίας, από την άλλη βλέπεις τους αφισοκολλητές των κομματικών εκτρωματικών συναγωγικών συνασπισμών να λαμβάνουν με το 1/10ο των γνώσεων σου τους τριπλάσιους μισθούς, ωστόσο και πάλι για λίγες η περισσότερες λογιστικές μονάδες ουτοπίας. Κάνεις λοιπόν τα πάντα ξεπουλάς την ανθρωπιά, τα όνειρα, τα συναισθήματα και την επικοινωνία με την ψυχή σου, για να «ζεις» σε 100τμ τα 3/5 της ζωής σου και το υπόλοιπο 1/1,5 μπροστά από μία άψυχη οθόνη (δίκτυο), χωρίς να αγγίζεις, να νοιώθεις, να οσφραίνεσαι, να αισθάνεσαι τον άλλο δίπλα σου, σου μετρούν το βίο με ώρες, 192 η εβδομάδα και χαίρεσαι ίσως 4 – 5 το ΣΚ εάν στο επιτρέπουν οι υποχρεώσεις κοινωνικής ανέλιξης του τίποτα. Όταν συ
  ΚΛΗΜΗΣ Ε.
  απάντηση352
   
   
  Να γιατί βιάζονται να δώσουν ιθαγένεια! | 04/03/2013 17:40
  Στους Πακιστανούς, Ιρακινούς, Ταλιμπάν, Σομαλούς, Αιγυπτίους, Μαρικονούς, Σύριους κτλ κτλ κτλ! ΟΙ Ελληνες με πτυχεία και μορφωση φεύγουν για Ευρώπας και Αμερικές, εδώ μένουν τα μαυριδερά με ιθαγένεια, οπότε από κει που στην πατρίδα τους κέρδιζαν 2 με 3 δολάρια την ημέρα - 3 Χ 25 = $75 το μήνα!!! Οι επενδυτές θα έχουν και περίσσεμα - πού τα 250 με 300! Με 75 κάνατε τη δουλειά σας!
  Σολειμάν Μαχφούζ, συμπατριώτης πλεον
  απάντηση2719
   
   
  για μια χουφτα | 04/03/2013 17:03
  η καινοτομια και η επιχειρηματικοτητα πρεπει να διαχυθει στην κοινωνια, χιλιαδες μικρες επιχειρησεις που μπορουν να απλωθουν διεθνως με την καταλληλη κρατικη στηριξη... σε επιπεδο υποδομων και οχι οικονομικη... αυτη ειναι η πραγματικη αναπτυξη και οχι το ξεπουλημα των πορων και των ανθρωπων για μια χουφτα δολλαρια...μολις καταναλωθουν οι ποροι οι επιχειρησεις αυτες θα κλεισουν και παλι στα ιδια θα ειστε.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση212
   
   
  εμπάργκο | 04/03/2013 16:39
  στα προιόντα των παραπάνω εταιρειών. Να βάλουν τα παιδιά τους να δουλέψουν με 300 ευρώ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!!
  Ανώνυμος / η
  απάντηση488
   
-