«Οι τοποθετήσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα όχι απλώς είναι εναρμονισμένες με δηλώσεις στελεχών του που ενθαρρύνουν τη χρήση βίας, αλλά και στρέφονται ευθέως εναντίον της δυνατότητας οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, της προσέλκυσης επενδύσεων και της καταπολέμησης της ανεργίας» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη.

Στην ιδιαίτερα υψηλών τόνων, ασυνήθιστη για γραφείο Τύπου υπουργείου, ανακοίνωση σημειώνεται: «Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας επέλεξε χθες, τόσο κατά τη συνάντησή του με κατοίκους της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» όσο και κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Θεσσαλονίκη, να στείλει μήνυμα ενθάρρυνσης και στήριξης της ανομίας και να εκφοβίσει για μία ακόμη φορά τους υποψήφιους επενδυτές στην Ελλάδα».
Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κατηγορεί επίσης τον κ. Τσίπρα ότι «έφτασε στο σημείο να υιοθετήσει παντελώς αστήρικτες καταγγελίες και ψεύδη, αλλά και να αποδείξει ότι αγνοεί το τι ο Νόμος και η νομολογία του Αρείου Πάγου ορίζουν για τη λήψη DNA . Έσπευσε επίσης να επιχειρήσει την τρομοκράτηση των αστυνομικών αρχών, εμπλεκόμενος στην υπό διεξαγωγή έρευνα και κηρύσσοντας προκαταβολικά το… «ακαταδίωκτο» για συγκεκριμένους πολίτες!»