Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο από το 2011 («θεωρώ ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης») υπενθυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ρωτώντας σχετικά:

«Τα πιστεύει ακόμα και σήμερα αυτά ο κ. Σαμαράς; Παραμένει ακόμα στέλεχος της ΝΔ;»

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το σίγουρο πάντως είναι ότι η διαπλοκή και η διαφθορά στη χώρα μας έχουν ονοματεπώνυμο και η ΝΔ έχει αποτελέσει διαχρονικά τη μήτρα και της διαφθοράς και της διαπλοκής.»

Η ΝΔ αντέδρασε έντονα στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «είναι αυτονόητο» ότι αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα του κ. Παπαγεωργόπουλου και σημειώνοντας: «Υποδείξεις σε θέματα πολυετών καθείρξεων ή ισοβίων δεν δέχεται η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι μιλάνε; Εκείνοι που υπερασπίζονται δημοσίως ληστές, βιαστές, τρομοκράτες και βαρυποινίτες;»

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της σέβονται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

»Και είναι αυτονόητο, ότι μετά την σημερινή καταδίκη του κ. Παπαγεωργόπουλου, αναστέλλεται σύμφωνα με το καταστατικό και κατά πάγια τακτική, η κομματική του ιδιότητα μέχρι την τελεσιδικία της σχετικής απόφασης.

»Ωστόσο, υποδείξεις σε θέματα πολυετών καθείρξεων ή ισοβίων δεν δέχεται η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι μιλάνε;

»Εκείνοι που υπερασπίζονται δημοσίως ληστές, βιαστές, τρομοκράτες και βαρυποινίτες;

»Είναι εξοργιστικό και προκλητικό να προσάπτει σήμερα μομφές ο ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις που έγιναν πολύ καιρό πριν εκδικαστεί η υπόθεση στο δικαστήριο.

»Άλλωστε, μήπως πριν από ενάμιση χρόνο, είχαν σχηματίσει γνώμη περί της ενοχής ή όχι, οι ίδιοι οι Δικαστές που αποφάνθηκαν σήμερα; Ή μήπως γνώριζε από τότε, μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, την σημερινή απόφαση;

»Μακάρι, τον ίδιο σεβασμό που δείχνει η Νέα Δημοκρατία απέναντι στη Δικαιοσύνη να μάθει να δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του».