«Οι οιωνοί είναι καλοί» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενόψει του Συνεδρίου του κινήματος. Ο κ. Βενιζέλος έγινε την Τετάρτη δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι δύο άνδρες είχαν σύντομη συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας ο Κ. Παπούλιας ρώτησε για το Συνέδριο του ΠαΣοΚ, ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε στα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών.

Ο κ. Παπούλιας ρώτησε τον κ. Βενιζέλο εάν είναι έτοιμος για το Συνέδριο.

«Έτοιμος» απάντησε ο κ. Βενιζέλος. «Αλλά βλέπετε, οι εξελίξεις τρέχουν. Το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών αλλάζει τα δεδομένα στους συσχετισμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ελπίζω να λειτουργήσει προς το καλό των λαών και των κοινωνιών, γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να λειτουργήσει συντηρητικά, να τροφοδοτήσει αντιδράσεις πολιτικά συντηρητικές και οικονομικά σκληρά νεοφιλελεύθερες.

» Και γι’ αυτό θέλουμε να αναβιώσει η κλασική ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, χάρις στους αγώνες και τις ιδέες της οποίας διαμορφώθηκε το μεγάλο κεκτημένο της Ευρώπης, ιδίως το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος και το μοντέλο ανάπτυξης. Και αυτό τώρα έχει χαθεί λόγω της κρίσης. Και στο Συνέδριο του ΠαΣοΚ που αρχίζει μεθαύριο θα μιλήσουμε όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη και την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία» είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Είστε ένα κομμάτι της…» σχολίασε ο κ. Παπούλιας.

«Ακριβώς. Και θα έρθουν αρκετοί σοσιαλιστές να μας χαιρετίσουν από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, γιατί χρειαζόμαστε προοδευτικούς συσχετισμούς μέσα στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει καλύτερο γήπεδο, δεν υπάρχει ασφαλέστερο πλαίσιο για τον ελληνικό λαό. Όλα τα άλλα είναι άκρως επικίνδυνα» απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Εύχομαι καλή επιτυχία και οι οιωνοί φαίνεται ότι είναι καλοί» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Είναι καλοί. Είχαμε μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής. Εκατόν δέκα πολίτες μάς τίμησαν και αυτό μας δίνει δύναμη» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Η έναρξη του Συνεδρίου έχει οριστεί για την 1η Μαρτίου.