Σε μία εφ’ όλης της ύλης πολιτική αντιπαράθεση εξελίχθηκε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό η οποία ξεκίνησε είκοσι πέντε λεπτά μετά τις έξι το απόγευμα στην ελληνική Βουλή και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επιδίωξε από το Βήμα της Βουλής την πολιτική αποδυνάμωση του αρχηγού της Αξιωματκής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα. Η επίθεση που του εξαπέλυσε ήταν σφοδρότατη.

Η μονομαχία των δύο πολιτικών αντρών ήταν ιδιαιτέρως σκληρή καθώς, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας πέρασε στην αντεπίθεση, γενικεύοντας το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Δεν περιορίστηκε δηλαδή μόνο στο αγροτικό θέμα, αλλά έθεσε ευρύτερα την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης, την πολιτική των μνημονίων και την αποτυχία στην τόνωση οποιουδήποτε τομέα της ελληνικής οικονομίας.

Τη σκυτάλη στην επίθεση κατά του κ. Τσίπρα πήρε από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ. κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος συνέχισε την επίθεση στον κ. Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ξαναζήσουμε την ιστορία ως φάρσα».

Ακολούθησαν οι ομιλίες όλων των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης δεν καταφέρθηκε εναντίον κανενός και εξέθεσε τις θέσεις του κόμματος του οποίου ηγείται αναφορικά με τις λύσεις στο αγροτικό ζήτημα που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις στο ηλεκτρικό, τον ΦΠΑ και του φόρου του πετρελαίου, δίχως να κάνει κριτική σε Ν.Δ. και σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος επιτέθηκε στην κυβέρνηση και την κατηγόρησε ότι με την πολιτική της διαλύεται η μεσαία αγροτιά.

Η γ.γ. του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα επιτέθηκε τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ούτε στην ανάπτυξη με λιτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε λιτότητα με ανάπτυξη της ΝΔ».

Τέλος, επιστροφή στην εθνική αγροτική παραγωγή πρότεινε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής κ. Νίκος Μιχαλολιάκος.