Το σχέδιο επενδύσεων της El Dorado στις Σκουριές της Χαλκιδικής θα έχει λάβει έγκριση μέσα στο ερχόμενο 10ημερο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας η επένδυση της καναδικής εταιρείας στα τέσσερα ορυχεία χρυσού θα προχωρήσει και θα προστατευθεί από την κυβέρνηση «με κάθε κόστος».
«Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και θα προστατέψουμε με κάθε κόστος τις ξένες επενδύσεις. Αυτού του είδους οι ενέργειες δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Πρόκειται για μια επένδυση η οποία είναι ιδιαίτερα επιθυμητή για εμάς και η διαδικασία της τελικής έγκρισης θα έχει ολοκληρωθεί τις επόμενες 10 ημέρες» δήλωσε ο κ. Α. Σαμαράς αναφερόμενος και στην πρόσφατη επίθεση που δέχτηκαν οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στις Σκουριές.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τις 2.000 θέσεις εργασίας που πρόκειται να δημιουργηθούν στην περιοχή από τις επενδύσεις ύψους ενός δισε. δολαρίων που προτίθεται να κάνει η καναδική εταιρεία. Ωστόσο σημειώνεται ότι το σχέδιο έχει συναντήσει έντονες αντιδράσεις από κατοίκους καθώς τα ορυχεία βρίσκονται «σε μια από τις πλέον πυκνόφυτες περιοχές της χώρας η οποία προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών».